VIDEO| Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, la ”ora podurilor” peste râul Mureș de la Rădești și Sâncrai

Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, la ”ora podurilor” peste râul Mureș de la Rădești și Sâncrai

Antreprenorul lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, Aktor, împreună cu prestatorul, Retter, care realizează suprastructurile, au crescut în ultimele zile mobilizarea la viitoarele poduri peste râul Mureș de la Rădești și Sâncrai. Cele două poduri peste râul Mureș, alături de supratraversarea peste calea ferată de la Teiuș sunt cele mai importante viaducte de pe lotul 2.

La podul peste râul Mureș de la Rădești, firma Retter a realizat primele suprabetonări și continuă operațiunile de ridicare și montare a predalelor peste structura metalică. Reamintim că la acest pod au fost ridicate primele grinzi metalice din sistemul VTR pe trei deschideri.

ELIT

În zona viitorului pod peste râul Mureș de la Sâncrai, nivelul ridicat al apei din ultima vreme i-a dat bătai de cap constructorului, o parte din pilonii forați fiind sub apă. Retter lucrează și în această zonă, primul dintre cei 4 piloni care mai trebuie construiți fiind deja „ieșit din pământ”.

Pe lotul 2 autostrăzii A10 Sebeș-Turda, Aktor împreună cu Retter au crescut în ultimele zile mobilizarea la podurile peste râul Mureș, în ciuda vremii nefavorabile. Cel mai probabil în toamna acestui an ambele poduri vor avea toate grinzile sus.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419