Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, va fi recepționat și se va da în circulație până la sfârșitul anului 2020 – Ministrul Transporturilor dixit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucian Bode își face bilanțul mandatului și arată că în ultimele 12 luni au fost dați în circulație 46 de kilometri de autostradă, iar până la finalul anului anunță că vor fi recepționați încă 43 de kilometri de autostradă.

,,-A. Sectorul rutier rămâne fără îndoială sectorul spre care se îndreaptă atenția publicului.

O scurtă analiză a acestor 12 luni ne arată că majoritatea proiectelor mari de investiții în infrastructura rutieră au fost accelerate, au primit o perspectivă clară de implementare, iar rezultatele se văd pe teren.

Până în luna noiembrie 2020, au fost emise ordine de începere a lucrărilor pentru noi obiective: aprox. 131 km de autostradă, drum expres, variante ocolitoare și drumuri naționale în valoare de aproximativ 2,9 mld. lei.

Până la finalul anului se vor emite ordine începere a lucrărilor pentru încă aproximativ 45 km de autostradă, drum expres și variante ocolitoare, cu o valoare de 1,05 mld. lei.

Până la finalul acestui an, se va lucra practic pe încă 180 de km de rețea de drumuri, în plus față de momentul noiembrie 2019, valoarea totală a acestor lucrări fiind de aprox. 4 mld lei.

YouTube video

De asemenea, în perioada ianuarie – octombrie 2020, au fost încheiate procedurile de achiziție publică și semnate contracte pentru noi obiective de investiție cu o valoare totală de 8,5 miliarde lei, pentru 436 km, din care 192 km autostrăzi și drumuri expres și 244 km modernizare drumuri naționale și construcție variante de ocolire.

Din noiembrie 2019 pânâ în octombrie 2020, au fost dați în trafic 46 de km de autostradă ( 21 de km fiind preluați din categoria „muzeu în aer liber”, lotul 3 din Lugoj-Deva).
Până la finalul anului ne propunem să recepționăm încă 43 de km de autostradă (Sebes-Turda lot 1, Sector Râșnov – Cristian , VO Bacău partea de profil de autostradă 16 km) si 172 de km de VO – uri și DN-uri. Astfel, în total vor fi recepționați în anul 2020, 315 km de autostrăzi, DX , VO si DN -uri.
În total, în anul 2020, au fost recepționați 315 kilometri de autostrăzi, variante ocolitoare, drumuri expres sau județene.”

Până în luna noiembrie 2020, au fost emise ordine de începere a lucrărilor pentru noi obiective, adică 131 de km de autostradă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea