Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Asfaltări pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1: S-a turnat stratul de uzură pe un sens pe circa 6 km

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asfaltări pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1: S-a turnat stratul de uzură pe un sens pe circa 6 km

În ultimele săptămâni se pare că a crescut puţin mobilizarea pe lotul 1 al autostrăzii Sebeş-Turda. Aproape că s-au ridicat gabioanele la Oarda și la podul peste râul Mureș, iar de săptămâna trecută s-a început turnarea ultimului strat de asfalt sau stratul de uzură.

Recent, ministrul Lucian Bode a declarat într-un interviu pentru hotnews.ro că doreşte finalizarea şi deschiderea Lotului 1 de pe autostrada Sebeş Turda până la finalul anului. La întrebarea unui cititor dacă este luată în calcul deschiderea traficului parţial prin nodul Sebeş, pe bretelele „scurte” (n.r. cele din A10 în giratoriile de pe DN 1), ministrul a spus că se ia în calcul deschiderea totală a traficului.

În realitate s-a turnat ultimul strat de asfalt pe un singur sens, pe o o porțiune de circa 6 km. Astăzi, pentru că a fost o zi frumoasă s-a turnat asfalt pe circa 1 km, dar zilele trecute progresele au fost cu mult mai mici. Pentru a se turna stratul de uzură temperatura trebuie sa fie mai mare de 7 grade Celsius și să nu plouă. În condițiile în care noiembrie e ultima lună de toamnă și de regulă e capricioasă, foarte probabil nu se va putea astfalta tot lotul. Asta, ca nu mai amintim de faptul că e imposibil ca Pizzarotti să termine în acest an nodul rutier Sebeș, iar la nodul rutier Alba Iulia Nord mai sunt destule lucrări care trebuie efectuate.

YouTube video

Este evident că promisiunile ministrului Bode nu au acoperire, fiind  probabil determinate de apropierea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

Pe lotul 1, lucrările de turnare a ultimului strat de asfalt sunt realizate de Europexpres, o firma din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea