VIDEO| Asfaltări pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1: S-a turnat stratul de uzură pe un sens pe circa 6 km

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Asfaltări pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1: S-a turnat stratul de uzură pe un sens pe circa 6 km

În ultimele săptămâni se pare că a crescut puţin mobilizarea pe lotul 1 al autostrăzii Sebeş-Turda. Aproape că s-au ridicat gabioanele la Oarda și la podul peste râul Mureș, iar de săptămâna trecută s-a început turnarea ultimului strat de asfalt sau stratul de uzură.

Recent, ministrul Lucian Bode a declarat într-un interviu pentru hotnews.ro că doreşte finalizarea şi deschiderea Lotului 1 de pe autostrada Sebeş Turda până la finalul anului. La întrebarea unui cititor dacă este luată în calcul deschiderea traficului parţial prin nodul Sebeş, pe bretelele „scurte” (n.r. cele din A10 în giratoriile de pe DN 1), ministrul a spus că se ia în calcul deschiderea totală a traficului.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În realitate s-a turnat ultimul strat de asfalt pe un singur sens, pe o o porțiune de circa 6 km. Astăzi, pentru că a fost o zi frumoasă s-a turnat asfalt pe circa 1 km, dar zilele trecute progresele au fost cu mult mai mici. Pentru a se turna stratul de uzură temperatura trebuie sa fie mai mare de 7 grade Celsius și să nu plouă. În condițiile în care noiembrie e ultima lună de toamnă și de regulă e capricioasă, foarte probabil nu se va putea astfalta tot lotul. Asta, ca nu mai amintim de faptul că e imposibil ca Pizzarotti să termine în acest an nodul rutier Sebeș, iar la nodul rutier Alba Iulia Nord mai sunt destule lucrări care trebuie efectuate.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Este evident că promisiunile ministrului Bode nu au acoperire, fiind  probabil determinate de apropierea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

Pe lotul 1, lucrările de turnare a ultimului strat de asfalt sunt realizate de Europexpres, o firma din Alba Iulia.