Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO AERIAN – Stadiul lucrărilor pe autostrada Sebeş-Turda. Lotul 4: lucrările avansează vizibil, dar punctele critice sunt încă nerezolvate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Stadiul lucrărilor pe autostrada Sebeş-Turda Lotul 4: lucrările avansează vizibil, dar punctele critice sunt încă nerezolvate

Asociaţia Proinfrastructura continuă filmările aeriene care prezintă stadiul lucrărilor pe şantierul autostrăzii Sebeş-Turda.

Astfel, pe lotul 4 stadiul lucrărilor a avansat vizibil de la ultima filmare, însă punctele critice – lacul Stejăriș, plantația de Paulownia din nodul Turda, stâlpii de curent de pe aliniament – sunt încă nerezolvate. Dacă în perioada imediat următoare aceste probleme nu se vor soluționa astfel încât constructorul să înceapă lucrările aferente, deschiderea circulației pe cei 16 km la final de 2017 va fi practic imposibilă.

Pe lotul 3, șansele pentru finalizarea lucrărilor și implicit deschiderea circulației pe 8 din cei aproximativ 12 km între nodurile rutiere Decea și Aiud până la finalul acestui an sunt mai mult decât promițătoare.

Deși vremea este una propice, pe secțiunea a doua a acestei autostrăzi avansul este insesizabil față de filmarea precedentă. Chiar dacă este cel mai lung lot dintre cele 4, avansul în ceea ce privește lucrările de terasamente bate pasul pe loc. În acest ritm, finalizarea acestui lot până la finalul anului 2018 este tot mai greu de atins.

Pe primul lot, autostrada prinde contur în multe puncte de pe traseu. Avansul lucrărilor este promițător, dar din păcate, zona autorizată și pe care se lucrează în prezent nu va putea fi deschisă traficului fără autorizarea capetelor acestui lot, nodurile Alba Iulia Nord și Sebeș.

“Facem un apel la conducerea Ministerului Transporturilor și a CNAIR pentru rezolvarea cu celeritate a problemelor enumerate mai sus, astfel încât termenele de finalizare asumate de dânșii să poată fi respectate”, transmit reprezentanţii Asociaţiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea