Rămâi conectat

Curier Județean

Victorii pe Gutâi pentru piloţii din Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Vestita probă de raliu de pe Gutâi a găzduit în weekend-ul 20-21 august, etapele XI şi XII ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop.Clubul Sportiv Autosport Fair Play din Alba Iulia a fost prezent la startul celor două etape cu 4 piloţi: Mihai JR Beldie, Cristian Opincariu, Mihai Beldie şi Lopăzan Lucian.
„Pentru mine raliul de la Baia Mare este prima amintire din lumea competiţiilor automobilistice. Aici m-a dus tatăl meu să văd pentru prima dată o astfel de întrecere. La aceste etape am avut bucuria să împart maşina cu tatăl meu, cel care m-a iniţat în acest sport. Sunt foarte fericit că am reuşit să plec acasaă cu 2 victorii şi cu maxim de puncte, foarte importante în economia campionatului. Obiectivul meu este câştigarea titlului de campion naţional al clasei H2″ a declarat Mihai JR Beldie.
Preşedintele Clubului Sportiv Autosport Fair Play Alba Iulia, domnul Mihai Beldie a încercat să fie mai rapid decât băiatul său, Mihai Beldie Jr. Se pare că elevul şi-a depăşit de mult profesorul. ”La Baia Mare, am avut plăcerea după mai mulţi ani de pauză în care mi-am păstrat statutul de organizator de competiţii sportive, să mă aflu din nou în postura de pilot la start. Bucuria a fost şi mai mare pentru că am concurat cu aceeaşi maşină cu care fiul meu a câştigat. Este un sentiment de împlinire ca eu să concurez în postura de ”gentleman driver” alături de Bebe” a declarat domnul Mihai Beldie.
Cristian Opincariu a obţinut victoria clasei H5 şi a urcat pe treapta a III-a a podiumului la grupa H şi clasamentul maşinilor cu 2 roţi motrice. Lucian Lopăzan, ocupă locul III la doar 3 zecimi de adversarul său direct în lupta pentru obţinerea titlului de vice-campion naţional al clasei, Nicolae Ion.
Următoarea provocare pentru piloţii Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop are ca locaţie traseul de la Rânca, în perioada 9-11 septembrie.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Echipa de Robotică Xeo Unește România la Carolina Mall: Strângere de fonduri sub forma unei demonstrații cu roboți pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Echipa de Robotică Xeo Unește România la Carolina Mall! O strângere de fonduri, sub forma unei demonstrații cu roboți, va fi organizată la data de 1 decembrie, pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș.

Echipa de robotică Xeo, formată din elevi ai Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan”, se afirmă ca un ambasador al educației STEM în Alba Iulia. Cu o tradiție de 7 ani în participarea la competiția internațională FIRST Tech Challenge, echipa Xeo aduce inovația și spiritul comunitar în prim-planul activităților sale.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Pe data de 1 decembrie 2023 în intervalul orar 10:00-18:00, echipa Xeo va demonstra nu doar abilitățile lor tehnice impresionante, ci și angajamentul lor față de comunitate. Sub deviza „Robotica unește Romania,” echipa va organiza o strângere de fonduri sub forma unei demonstrații cu roboți la Carolina Mall din Alba Iulia.

Printre activitățile amuzante și creative planificate la standul echipei Xeo, se numără și interacțiuni directe cu vizitatorii și joculețe distractive pentru toată lumea, oferindu-le o experiență captivantă. Cu zâmbetele pe buze și entuziasmul specific echipei, acești tineri pasionați vor transmite publicului fascinația lor pentru robotică și dorința de a face o România mai bună.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Cu toate acestea, evenimentul este mai mult decât o simplă demonstrație tehnologică. Echipa Xeo are un obiectiv nobil: să strângă fonduri pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș. Acest gest ilustrează angajamentul lor față de comunitate și dorința de a aduce bucurie și speranță în inimile celor mai puțin privilegiați în perioada sărbătorilor.

„Suntem mândri să fim parte din acest proiect și să contribuim la construirea unei comunități mai puternice și unite,” a declarat liderul echipei Xeo. „Credem că tehnologia nu ar trebui să fie doar un instrument, ci și un mijloc de a aduce schimbări pozitive în jurul nostru.”

Evenimentul de la Carolina Mall reprezintă o oportunitate pentru comunitatea locală să interacționeze cu viitorul tehnologic și să susțină inițiativele caritabile. Echipa Xeo invită pe toți cei interesați să li se alăture în această zi specială, contribuind la strângerea de fonduri pentru a lumina sărbătorile copiilor aflați în nevoi.

Pentru cei care doresc să susțină cauza echipei de robotică Xeo, donațiile pot fi făcute direct la standul lor în timpul evenimentului.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare