Victor Ponta nu are nicio soluţie pentru poluarea actuală din Roşia Montană

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Stimate Domnule Victor Ponta,

Spuneti că “politicienii trebuie să treacă de la vorbe la lucruri concrete în ceea ce priveşte protecţia mediului”. Vă solicităm public să ne spuneți care este soluția dumneavoastră concretă pentru poluarea prezentă din Roșia Montană!

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Parteneriatul pentru Mediu Roşia Montană este format din oameni care ştiu ce înseamnă ecologia, ştiu ce înseamnă credința și știu ce înseamnă și să îţi pese de mediul în care trăieşti. Ştim, de asemenea, că Roşia Montană are ACUM probleme de mediu grave, care trebuie rezolvate urgent, iar pentru acest lucru este nevoie de investiţii economice serioase, singurele care pot remedia situaţia mediului şi situaţia socială din comună.Așa arată acum Roșia Montană – și dumneavoastră ați văzut aceste imagini, le știți prea bine. Ce propuneți, concret, ca să schimbați dezastrul ecologic actual de la Roșia Montană?

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Fotografii ale dezastrului actual: Ape acide, Rosia Montana, Locul unde apele poluate ale paraului Abrudel se intalnesc cu Ariesul, Rosia Montana – Ape acide, Rosia Montana – Sol si ape acide, Cariera Cetate, Rosia Montana, Cariera Cetate – Rosia Montana 2, Rosia Montana – Cariera Cetate, fosta exploatare de stat 01

Am susținut-o în repetate rânduri și nu vom înceta să susținem: mineritul responsabil și modern, cu investiții majore, este singura soluţie concretă acum, unica şansă de salvare a zonei de la dezastrul ecologic actual, care fără măsuri concrete și imediate va continua sute de ani, dar și de salvare de la depopulare, şomaj şi sărăcie. Aceasta este convingerea fermă a comunității de aici. Și dumneavoastră ar trebui să vă pese de oameni, ca reprezentant al unui partid social, care, în plus, veniți și dintr-o zonă cu tradiție minieră! Pentru comunitatea locală, mineritul nu reprezintă doar o tradiţie de mii de ani, ci şi speranţa unui viitor cu un trai mai bun și îndestulat, într-un mediu mai sănătos, acasă la noi.

Comunitatea de la Roșia Montană nu este o minge de ping-pong pentru politicieni, localnicii nu sunt un argument sau un contra-argument de campanie electorală. Suntem OAMENI care trăim aici, într-o zonă minieră care are nevoie de ajutor! Cât timp va trebui să mai suportăm declarații goale, simple cuvinte care sună bine și își propun, fără succes probabil, să impresioneze electoratul? Care este “viziunea” dumneavoastră asupra mediului, domnule Victor Ponta? Blocarea investițiilor și a dezvoltării economice?

Cu speranța că vă veți gândi și la noi și la ce ne dorim.

Asociaţia „Parteneriatul pentru Mediu Roşia Montană”
Preşedinte,
Mariana Szekely

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

9 Comentarii

Vasile 7 octombrie 2011 at 14:06

Pai ar fi de dorit sa se bage in seama si sa se afirme despre Rosia Montana si despre proiect, cand are solutii, ca in rest cu totii stim ca nimeni nu ar face nimic pentru Rosia Montana.

vigilante 7 octombrie 2011 at 14:13

Viziunea lui Ponta nu e nici una, eventual campionatul de raliuri Cupa Necrilesti-Ciuruleasa. Solutia lui Basescu pentru Rosia Montana o stim cu totii: solutie continand cianuri.

cl 7 octombrie 2011 at 14:37

ponta nu are nicio sulutie indiferent de problema.

Nora 7 octombrie 2011 at 15:00

Proiectul de Rosia Montana este unul care promite si are obligatia prin contract sa ecologizeze zona dupa ce se termina demararile. Macar asa cu ajutorul proiectului putem avea speranta, ca cineva se va ocupa de aceasta problema, care este una cronica de multi ani.

rosia mon amour 7 octombrie 2011 at 17:01

Ce de postaci RMGC pe aici !. Nu stiu cu cit îi plătesc exact, dar știu că nu cu mult. Nici nu valoreaza mult ce-i drept. Nu e Ponta cel cu solutii la toate, dar nici slugile RMGC-ului nu reprezinta o alternativă, decit sa ne vindem ieftin. Spor la postat inconstientilor.

Matilda 7 octombrie 2011 at 17:38

Nu numai ca nu are solutii dar sustine doar conceptul de ecologizare fara sa fie pliabil pe situatii concrete, cu masuri adecvate. In ceea ce priveste Rosia Montana, prin proiect se rezolva si aspectul legat de ecologizarea zonei, deci daca l-ar interesa acest aspect, nu s-ar mai opune proiectului.

Vlad 7 octombrie 2011 at 18:22

Normal ca nu are nicio soutie, dar cioc mare bine ca stie sa aibe. Nu ar strica mai putina vorba si mai multa actiune si gandire.

Cristina 7 octombrie 2011 at 18:53

Nu are solutii nici pentru saracia din zona, pentru lipsa de posibilitati, pentru reducerea somajului si probabil nici nu il intereseaza. Acum e interesat de construirea unei imagini la moda pentru campanie.

Manitu 7 octombrie 2011 at 18:55

Uitati-va pe banda din partea dreapta, chiar in dreptul articolului in momentul de fata! Asta spune totul! Sunt de prisos comentariile unora si altora! Asta, daca mai credem in democratie! Cespuneti dvs.?

Comentariile sunt oprite