Rămâi conectat

Ştirea zilei

Viceprimarul Emil Popescu, REACȚIE în în problema gunoaielor care îngroapă Alba Iulia: „Albaiulienii au 100% dreptate și ei trebuie respectați!”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Viceprimarul Emil Popescu, REACȚIE în în problema gunoaielor care îngroapă Alba Iulia: „Albaiulienii au 100% dreptate și ei trebuie respectați!”

Am dorit să afăm o poziție oficială a Primăriei Alba Iulia vizavi de problema gunoaielor, care în foarte multe locuri din oraș, dacă nu chiar peste tot, sunt neridicate, iar revolta oamenilor este cu atât mai mare cu cât ei văd că deșeurile au ajuns să se reverse peste containerele suprapline, iar mormanele de saci cu gunoaie să se transforme în… munți de gunoaie!

În absența primarului Gabriel Pleșa, ne-am adresat viceprimarului Emil Popescu, care este numărul 2 în Primăria Alba Iulia și cu care am avut o discuție deschisă.

Citește și: FOTO ȘTIREA TA| Dacă RER VEST nu vine la albaiulieni, albaiulienii merg la RER VEST: Soluția gasită de mai mulți cetățeni în CRIZA GUNOAIELOR

Sunt foarte mari deficiențe, într-adevăr, în momentul de față”, a recunoscut, fără ascunzișuri, viceprimarul Emil Popescu. „Probabil că deficiențele acestea rezidă din faptul că, probabil, nu au fost suficient de bine pregătiți în momentul în care au intrat în operare. Cred că acesta este singurul argument”, a continuat „vicele”. El și-a amintit că într-o discuție purtată înainte de data începerii efective a activității în județul Alba, RER Vest „a garantat” că va prelua o mare parte a foștilor salariați ai Polaris M. Holding,  dar se pare că au întâmpinat probleme, iar acum s-ar părea că nu dispune de suficientă forță de muncă, iar acesta este motivul invocat de noul operator de salubritate pentru a argumenta ceea ce se întâmplă în Alba Iulia în privința gunoaielor.

„Dar, într-adevăr, din punct de vedere legal, ei au obligativitatea de a respecta contractul. Ei trebuie să respecte contractul graficul de ridicare atât a gunoiului menajer, cât și a gunoiului selectiv. Am văzut și pe strada mea, și pe străzile învecinate, la porți, unde te duci, la case, vezi tomberoane, stive întregi. De exemplu, în apropiere de Biserica Maranata sunt acolo 20 de saci de gunoaie selectate. Cu siguranță n-au venit la momentul potrivit să le ridice și s-au tot acumulat, s-au tot aglomerat, și acolo au rămas!”, a declarat Emil Popescu.

Citește și: RER VEST & RETIM, firmele de casă ale PNL, lasă Alba Iulia sub gunoaie, profitând de indolența PRIMĂRIEI

*Poliția Locală Alba Iulia e cu ochii pe RER Vest ca pe… tomberoanele cu gunoi!

Viceprimarul a explicat că administrația publică  n-a stat cu mânile în sân, cu a monitorizat activitatea firmei, cu ajutorul Poliției Locale, chiar de la 1 decembrie, data de la care compania a început să opereze pe raza municipiului. Pe baza rezultatelor monitorizării, a spus Emil Popescu, Primăria Alba Iulia va notifica Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Salubris” Alba și chiar ar putea propune aplicarea unei sancțiuni contractuale operatorului de salubritate, dar o hotărâre în acest sens o poate lua doar ADI „Salubris”, în calitate de autoritate contractantă.

Citește și: RER VEST & RETIM, gunoierii de la Galda, TUPEU și NERUȘINARE: În plină criză a gunoaielor au cerut reducerea programului de lucru și modificarea autorizației de mediu

El a spus că oricum municipalitatea are ca pârghie de rezervă aplicarea de amenzi de către Poliția Locală Alba Iulia și mai are la dispoziție și luarea altor măsuri, cum ar fi să sesizeze Garda de Mediu Alba sau Direcția de Sănătate Publică, dar atunci ar însemna că deja ceea ce se întâmplă „este foarte grav”.

Viceprimarul a mărturisit că nu dorește să se ajungă aici, deși RER Vest Alba Iulia a beneficiat până acum de clemență, având la dispoziție suficient timp pentru acomodare, termenul inițial de mobilizare, de 4 luni, fiind prelungit cu încă 2 luni, în total 6 luni de zile în care compania ar fi trebuit să se pregătească astfel încât la 1 decembrie să pornească lansat. „Trebuia să fie lună și bec!”, a opinat el. 

„Albaiulienii 100% au dreptate și ei trebuie să fie respectați, pentru că ei au întotdeauna dreptate! Iar RER Vest trebuie să-și respecte contractul și graficul de ridicare”, a accentuat „vicele” Emil Popescu. El a reamintit că, potrivit contractului încheiat de ADI „Salubris” cu RER Vest, gunoiul menajer nu este ridicat zilnic, ci de 3 ori pe săptămână la asociațiile de proprietari (n.a. – la blocuri) și săptămânal, la case, lucru care ar putea duce la rândul lui la acumularea de deșeuri în containere.

Albaiulenii speră, totuși, că Moș Crăciun nu va fi nevoit să vină prin troiene… de gunoi!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea