Rămâi conectat

Ştirea zilei

Viceprimarul Emil Popescu, REACȚIE în în problema gunoaielor care îngroapă Alba Iulia: „Albaiulienii au 100% dreptate și ei trebuie respectați!”

Publicat

în

Viceprimarul Emil Popescu, REACȚIE în în problema gunoaielor care îngroapă Alba Iulia: „Albaiulienii au 100% dreptate și ei trebuie respectați!”

Am dorit să afăm o poziție oficială a Primăriei Alba Iulia vizavi de problema gunoaielor, care în foarte multe locuri din oraș, dacă nu chiar peste tot, sunt neridicate, iar revolta oamenilor este cu atât mai mare cu cât ei văd că deșeurile au ajuns să se reverse peste containerele suprapline, iar mormanele de saci cu gunoaie să se transforme în… munți de gunoaie!

În absența primarului Gabriel Pleșa, ne-am adresat viceprimarului Emil Popescu, care este numărul 2 în Primăria Alba Iulia și cu care am avut o discuție deschisă.

Citește și: FOTO ȘTIREA TA| Dacă RER VEST nu vine la albaiulieni, albaiulienii merg la RER VEST: Soluția gasită de mai mulți cetățeni în CRIZA GUNOAIELOR

Sunt foarte mari deficiențe, într-adevăr, în momentul de față”, a recunoscut, fără ascunzișuri, viceprimarul Emil Popescu. „Probabil că deficiențele acestea rezidă din faptul că, probabil, nu au fost suficient de bine pregătiți în momentul în care au intrat în operare. Cred că acesta este singurul argument”, a continuat „vicele”. El și-a amintit că într-o discuție purtată înainte de data începerii efective a activității în județul Alba, RER Vest „a garantat” că va prelua o mare parte a foștilor salariați ai Polaris M. Holding,  dar se pare că au întâmpinat probleme, iar acum s-ar părea că nu dispune de suficientă forță de muncă, iar acesta este motivul invocat de noul operator de salubritate pentru a argumenta ceea ce se întâmplă în Alba Iulia în privința gunoaielor.

Electrica Furnizare Discount

„Dar, într-adevăr, din punct de vedere legal, ei au obligativitatea de a respecta contractul. Ei trebuie să respecte contractul graficul de ridicare atât a gunoiului menajer, cât și a gunoiului selectiv. Am văzut și pe strada mea, și pe străzile învecinate, la porți, unde te duci, la case, vezi tomberoane, stive întregi. De exemplu, în apropiere de Biserica Maranata sunt acolo 20 de saci de gunoaie selectate. Cu siguranță n-au venit la momentul potrivit să le ridice și s-au tot acumulat, s-au tot aglomerat, și acolo au rămas!”, a declarat Emil Popescu.

Citește și: RER VEST & RETIM, firmele de casă ale PNL, lasă Alba Iulia sub gunoaie, profitând de indolența PRIMĂRIEI

*Poliția Locală Alba Iulia e cu ochii pe RER Vest ca pe… tomberoanele cu gunoi!

Viceprimarul a explicat că administrația publică  n-a stat cu mânile în sân, cu a monitorizat activitatea firmei, cu ajutorul Poliției Locale, chiar de la 1 decembrie, data de la care compania a început să opereze pe raza municipiului. Pe baza rezultatelor monitorizării, a spus Emil Popescu, Primăria Alba Iulia va notifica Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Salubris” Alba și chiar ar putea propune aplicarea unei sancțiuni contractuale operatorului de salubritate, dar o hotărâre în acest sens o poate lua doar ADI „Salubris”, în calitate de autoritate contractantă.

Citește și: RER VEST & RETIM, gunoierii de la Galda, TUPEU și NERUȘINARE: În plină criză a gunoaielor au cerut reducerea programului de lucru și modificarea autorizației de mediu

El a spus că oricum municipalitatea are ca pârghie de rezervă aplicarea de amenzi de către Poliția Locală Alba Iulia și mai are la dispoziție și luarea altor măsuri, cum ar fi să sesizeze Garda de Mediu Alba sau Direcția de Sănătate Publică, dar atunci ar însemna că deja ceea ce se întâmplă „este foarte grav”.

Viceprimarul a mărturisit că nu dorește să se ajungă aici, deși RER Vest Alba Iulia a beneficiat până acum de clemență, având la dispoziție suficient timp pentru acomodare, termenul inițial de mobilizare, de 4 luni, fiind prelungit cu încă 2 luni, în total 6 luni de zile în care compania ar fi trebuit să se pregătească astfel încât la 1 decembrie să pornească lansat. „Trebuia să fie lună și bec!”, a opinat el. 

„Albaiulienii 100% au dreptate și ei trebuie să fie respectați, pentru că ei au întotdeauna dreptate! Iar RER Vest trebuie să-și respecte contractul și graficul de ridicare”, a accentuat „vicele” Emil Popescu. El a reamintit că, potrivit contractului încheiat de ADI „Salubris” cu RER Vest, gunoiul menajer nu este ridicat zilnic, ci de 3 ori pe săptămână la asociațiile de proprietari (n.a. – la blocuri) și săptămânal, la case, lucru care ar putea duce la rândul lui la acumularea de deșeuri în containere.

Albaiulenii speră, totuși, că Moș Crăciun nu va fi nevoit să vină prin troiene… de gunoi!

Publicitate

Ştirea zilei

Vești bune din partea ministrului Educației: „Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste”

Publicat

în

Vești bune din partea ministrului Educației: „Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat faptul că zece milioane de teste de salivă pentru COVID-19, destinate preșcolarilor, elevilor și angajaților din învățământ vor fi livrate până la începutul săptămânii viitoare în școli.

„Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste pentru preșcolari, elevi și angajați din învățământ.

Electrica Furnizare Discount

Ministerul Educației, la solicitarea Inspectoratului General Pentru Situații de Urgență, a transmis repartizarea pe județe pentru primul lot de teste rapide pe bază de salivă (10 milioane de teste) pentru a putea fi utilizate începând de săptămâna viitoare (cea de-a doua săptămâna a semestrului 2).

Apreciem deblocarea procesului de achiziție a testelor, atât de necesare pentru funcționarea în condiții de siguranță sanitara a școlilor și grădinițelor.”, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Liderul PNL Alba, Ion Dumitrel, despre semnătura lui Silviu Ponoran pentru demiterea lui Iohannis: „Este unul din primarii de succes în administrație”

Publicat

în

VIDEO| Liderul PNL Alba, Ion Dumitrel, despre semnătura lui Silviu Ponoran pentru demiterea lui Iohannis: „Este unul din primarii de succes în administrație”

Președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, aflat astăzi, 21 ianuarie 2022, în vizită în județul Alba, a precizat, la o conferință de presă desfășurată la biroul partidului, în legătură cu acțiunea primarului din Zlatna, Silviu Ponoran, care a semnat demiterea președintelui Iohannis, la inițiativa AUR, următoarele: „Atunci când oamenii acționează împotriva partidului, nu rămân membri de partid”.

În urmă cu o săptămână, prin intermediul unui comunicat remis presei, PNL Alba susținea: „Gestul colegului nostru, primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, de a semna pe lista AUR, pentru demiterea președintelui Klaus Iohannnis, reprezintă, înainte de orice, un episod politic absolut nefericit. PNL a fost și va rămâne un partid în care libertatea de opinie e importantă și prezentă de la dezbatere până la decizie. Pentru absolut orice membru! Dar de aici și până la asocierea directă, publică, inclusiv prin semnătură, a unui liberal cu o formațiune ale cărei acțiuni ridică mari semne de întrebare, este cale lungă și denotă o deviere de la verticalitate, mai ales în ochii celor care te cunosc de o viață.

Electrica Furnizare Discount

Apetitul domnului Ponoran pentru AUR, partid care se joaca de-a demiterea președintelui într-o perioadă în care prioritățile sunt cu totul altele, îl plasează, din păcate, nu într-o „scăpare” de acceptat, cât într-o „ieșire” radicală unilaterală, dincolo de opțiunea colegilor de filială sau de valorile PNL. Un episod public calculat și provocat de dragul scandalului și diversiunii de pionii locali ai unui partid oportunist și speculant ce s-a folosit de orice prilej pentru a manipula, fără nicio soluție reală pentru români în cea mai grea perioadă pe care o traversează, ca toate țările din lume, România.

Îi respectăm primarului Zlatnei valul de încredere pe care îl are, de câteva mandate, din partea concetățenilor. Îi recunoaștem munca uriașă depusă pentru realizarea atâtor proiecte, despre care chiar și domnului primar ar trebui să-i fie clar că sunt rezultatul implicării și susținerii PNL . Ne rămâne regretul că a căzut pradă, sperăm noi, unui impuls de moment și a trecut linia atât de bine delimitată care desparte un cetățean cu drept de vot de un politician votat de oameni sub sigla PNL.”

Astăzi, Ion Dumitrel, a fost galant după ce Cîțu nu și-a făcut temele la capitolul județul Alba:

„Așteptăm un punct de vedere al Biroului Național, în Biroul Județean s-a analizat și s-a discutat, colegul nostru a regretat, sperăm să nu se mai întâmple, așa cum s-a spus în comunicat ne pare rău și îi pare rău pentru greșeală, în activitatea lui în administrație este unul din primarii de succes!”, a declarat pentru ZiarulUnirea.ro, Președintele Consiliului Județean Alba și liderul filialei județene Alba, Ion Dumitrel.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Sistemul de iluminat public din Abrud va fi reabilitat și modernizat. Investiție de aproape 800.000 de lei

Publicat

în

Sistemul de iluminat public din Abrud va fi reabilitat și modernizat. Investiție de aproape 800.000 de lei

Sistemul de iluminat public din multe zone ale orașului Abrud va fi modernizat și reabilitat, printr-o investiție de aproape 800.000 de lei.

Primăria orașului Abrud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții: „Modernizare și reabilitare iluminat public în orașul Abrud, județul Alba.”

Valoarea totală este estimată la 795.000 lei, fără TVA.

Electrica Furnizare Discount

In prezent, in orașul Abrud, se constată existența unui iluminat public neconform, fără a fi realizate nivelele de iluminare recomandate de normele europene. Conform standardelor UE trebuie îndeplinite o serie de cerințe minime impuse, fără însa a supradimensiona sistemele.

Pentru modernizarea iluminatului public stradal din orașul Abrud se va realiza următoarea soluție aprobată în cadrul documentației de avizare a lucrărilor de intervenții: modernizarea iluminatului public prin înlocuirea aparatelor de iluminat existente, cu aparate de iluminat cu tehnologie LED echipate cu un modul telegestiune – controller – (cate unul pentru fiecare aparat), înlocuirea kiturilor de montaj și implementarea sistemului de telegestiune.

Soluția tehnica constă în schimbarea corpurilor de iluminat respectiv montarea a 800 aparate de iluminat cu surse LED, după cum reiese din calculele luminotehnice pentru iluminat rutier amplasate pe stâlpi existenți.

Pentru alimentare se va utiliza rețeaua aeriană existentă. Având în vedere scăderea puterii instalate la nivelul întregului sistem, cât și pentru fiecare circuit în parte, nu se impun măsuri speciale de suplimentare sau protejare a instalațiilor electrice de alimentare.

A fost aleasă ca variantă optimă recomandată deoarece indeplinește toate cerințele aferente temei de proiectare și a standardelor în vigoare, este în conformitate cu expertiza tehnică efectuată și prezintă următoarele avantaje:

  • obținerea unui sistem nou, modern și uniform din perspectiva iluminatului, care va aduce reducerea pentru o parte din costuri: atât întreținerii cât și prin diminuarea pierderilor și dezechilibrelor de rețea;
  • aducerea iluminatului public la valorile minime prescrise în standardele și normele în vigoare;
  • din punct de vedere luminotehnic vor fi eliminate zonele cu umbră și întuneric în zonele vizate;
  • controlul de la distanța al SIP și posibilitatea de a modifica scenariile privind pornire/oprirea și dimmingul aparatelor de iluminat;
  • informarea în timp real privind apariția defecțiunilor în sistem sau a funcționării defectuoase a unuia dintre elemente;
  • creșterea confortului vizual și al siguranței atât pentru conducătorii auto, cât și pentru pietonii angajați în trafic în zonele de risc;
  • reducerea costurilor de întreținere și mentenanță a sistemului față de un sistem de iluminat public clasic,
  • scăderea consumului de energie electrică prin folosirea sistemului inteligent de management prin telegestiune.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare