Viceprimarul Dorin Șerdean va fi debarcat din funcție, săptămâna viitoare

Președintele PP-DD Alba, Dorin Șerdean, își va pierde săptămâna viitoare funcția de viceprimar al municipiului Alba Iulia, pe care a ocupat-o în luna iulie 2012. Hotărârea de Consiliu Local va fi supusă la vot în ședința din 20 februarie iar propunerea a fost semnată de 14 consilieri PNL.

Dorin Serdean-PP-DD-viceprimar Alba IuliaDebarcarea sa de la conducerea administrației locale nu mai este pentru nimeni o surpriză. Schimbarea a fost anunțată de primarul Mircea Hava acum câteva luni, după formarea alianței PNL-PDL, motivând că ”nu este normal ca acolo unde avem majoritate să rămână un viceprimar de la alt partid”.

Și viceprimarul Șerdean aștepta schimbarea, după ce a refuzat să beneficieze de Ordonanța 55/2014 care a permis, timp de 45 de zile, migrația aleșilor locali fără să-și piardă mandatul. Acesta nu a vrut să părăsească organizația care l-a propulsat în viața politică, ”nu dintr-o mare dragoste, ci din punct de vedere al verticalității”, și spunea că, indiferent care ar fi decizia consilierilor locali, partidul său rămâne Alba Iulia.

Îmi întăresc declarația pe care am dat-o în octombrie. Atunci spuneam, nu dintr-o mare dragoste, ci din punct de vedere al verticalității, am luat hotărârea de a nu migra. După doi noiembrie 2014, partidul meu este Alba Iulia. Indiferent dacă voi rămâne sau nu viceprimar. Când am luat decizia de a deveni viceprimar știam că pot fi schimbat în orice zi a mandatului. Am spus și în octombrie că sunt hotărât să accept orice situație. Am luat o decizie acum trei ani și acum trei luni legată de poziția mea. Este opinia mea și crezul meu”, a spus Dorin Șerdean.

Nu este un secret nici faptul că liberalul Gabriel Pleșa se pregătește să preia funcția de viceprimar al orașului Alba Iulia, proiectul de hotărâre privind alegerea – supus la vot tot vineri, 20 februarie a.c., fiind doar o formalitate ce trebuie îndeplinită așa cum prevede legea.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

5 Comentarii

ioan 13 februarie 2015 at 20:01

… lasa-i,…. lasa-i, nu-i nici un bai,… viata merge mai departe, cu ei sau fara ei totuna…adica in felul ei si fara …

Ghita 13 februarie 2015 at 21:36

Asta are mutra de „impins vagoane” si nu de vice primar!

Gigi 14 februarie 2015 at 16:29

Domnul Ghiță te crezi Albă ca zăpada ?

Ioan 14 februarie 2015 at 23:10

Apreciez faptul că nu şi-a schimbat partidul în timp ce era pe funcţie. Dovadă de om normal. Toată cinstea!

jiji 16 februarie 2015 at 11:35

Vin ai noștri, pleacă ai noștri, noi ramânem tot ca proștii…
Dar oare pana cand?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...