Rămâi conectat

Ştirea zilei

Viceprimarul Dorin Șerdean va fi debarcat din funcție, săptămâna viitoare

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Președintele PP-DD Alba, Dorin Șerdean, își va pierde săptămâna viitoare funcția de viceprimar al municipiului Alba Iulia, pe care a ocupat-o în luna iulie 2012. Hotărârea de Consiliu Local va fi supusă la vot în ședința din 20 februarie iar propunerea a fost semnată de 14 consilieri PNL.

Debarcarea sa de la conducerea administrației locale nu mai este pentru nimeni o surpriză. Schimbarea a fost anunțată de primarul Mircea Hava acum câteva luni, după formarea alianței PNL-PDL, motivând că ”nu este normal ca acolo unde avem majoritate să rămână un viceprimar de la alt partid”.

Și viceprimarul Șerdean aștepta schimbarea, după ce a refuzat să beneficieze de Ordonanța 55/2014 care a permis, timp de 45 de zile, migrația aleșilor locali fără să-și piardă mandatul. Acesta nu a vrut să părăsească organizația care l-a propulsat în viața politică, ”nu dintr-o mare dragoste, ci din punct de vedere al verticalității”, și spunea că, indiferent care ar fi decizia consilierilor locali, partidul său rămâne Alba Iulia.

Îmi întăresc declarația pe care am dat-o în octombrie. Atunci spuneam, nu dintr-o mare dragoste, ci din punct de vedere al verticalității, am luat hotărârea de a nu migra. După doi noiembrie 2014, partidul meu este Alba Iulia. Indiferent dacă voi rămâne sau nu viceprimar. Când am luat decizia de a deveni viceprimar știam că pot fi schimbat în orice zi a mandatului. Am spus și în octombrie că sunt hotărât să accept orice situație. Am luat o decizie acum trei ani și acum trei luni legată de poziția mea. Este opinia mea și crezul meu”, a spus Dorin Șerdean.

Nu este un secret nici faptul că liberalul Gabriel Pleșa se pregătește să preia funcția de viceprimar al orașului Alba Iulia, proiectul de hotărâre privind alegerea – supus la vot tot vineri, 20 februarie a.c., fiind doar o formalitate ce trebuie îndeplinită așa cum prevede legea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea