Rămâi conectat

Societate

Vicepreşedintele CJ Alba, Sorin Bumb, confundă politica ieftină cu administraţia locală

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Nu agreez duelurile publice sterile, nici reprezentaţiile de doi lei date în faţa cetăţenilor. Am destule probleme de rezolvat, în calitate de primar, mai ales în condiţiile în care sunt obligat să găsesc soluţii pentru a administra municipiul Aiud în vremea unei conduceri pedeliste care nu face administraţie aşa cum ar trebui, ci politică şi încă una de prost gust. Aşadar, nu i-aş fi atras atenţia în mod public lui Sorin Bumb, vicepreşedinte al CJ Alba pentru cei ce nu ştiau, că, pe lângă faptul că este incompetent, mai e şi un mincinos neruşinat.
Totuşi, din cauză că domnia sa s-a repezit să pară interesant în presă şi, deci, în ochii cetăţenilor alegători, minţind şi acuzându-mă că aş fi pierdut intenţionat finanţarea pentru reabilitarea DC 10 care face legătura între Aiud şi localităţile Ciumbrud, Păgida, Gîmbaş, mă văd nevoit să îi atrag atenţia, tot public, să lase politicianismul ieftin şi să pună osul la treabă, pentru că nu este plătit să aiureze, ci să rezolve, conform atribuţiilor pe care probabil le are la Consiliul Judeţean, problemele locuitorilor judeţului.
Avem, aşadar, un program naţional de reabilitare a 10.000 de km de drumuri în mediul rural. Frumos program, mai ales că nu implică nicio responsabilitate pentru viitorii foşti guvernanţi PDL, întrucât el se desfăşoară prin credit furnizor şi va fi realizat prin intermediul unor firme care vor fi plătite pentru lucrările aferente începând din 2014, an în care Boc, Udrea, Băsescu & Company vor fi istorie.
De acest program şi de posibilitatea accesării acestuia, unii dintre noi, adică cei care nu facem parte din PD-L, am aflat abia în luna decembrie. Am organizat rapid achiziţia publică pentru realizarea studiului de fezabilitate, iar proiectantul declarat câştigător a lucrat pe documentaţie inclusiv de Crăciun şi de Anul Nou, pentru că trebuia să ne încadrăm într-un termen limită foarte scurt. În 18 ianuarie, am organizat şedinţă extraordinară a Consiliului Local, în cadrul căreia, prin HCL 5/2011, a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru primul tronson al DC 10, respectiv tronsonul Aiud-Gîmbaş, şi pe care l-am şi predat la CJ Alba, în sensul transmiterii sale la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru includerea în programul naţional. Prin HCL 55/23 februarie 2011, au fost aprobate studiile de fezabilitate pentru tronsonul II al DC 10, Gîmbaş-Păgida, şi tronsonul III, Păgida-Ciumbrud, documente care au urmat acelaşi traseu.
Am realizat şi proiectele tehnice aferente, conform discuţiilor pe care le-am avut cu onor domnul Sorin Bumb, şi cum întrunirea comisiei ministeriale de analiză a proiectelor depuse a avut loc abia în 16 martie, era timp mai mult decât suficient pentru ca documentaţia pentru DC 10 să ajungă la Bucureşti. Ce credeţi că a făcut Consiliul Judeţean Alba? A trimis doar documentaţia pentru primul tronson şi a mai avut şi tupeul să spună că de fapt nu e nevoie de proiecte tehnice, întrucât acestea urmează să fie realizate de către firmele care vor executa lucrările. În aceste condiţii, în loc să îşi prezinte halucinaţiile în presă, îl invit pe domnul Sorin Bumb să le explice aiudenilor cum a fost posibil să îşi bată joc de ei şi de banii lor, pentru că am cheltuit, de la bugetul local, aproape 50.000 lei pentru realizarea unor proiecte tehnice, cerute iniţial, care dintr-odată nu mai sunt necesare.
Joi, 17 martie, l-am căutat personal pe preşedintele Ion Dumitrel, care nu ştiu cât se ocupă de programul lansat de Ministerul Dezvoltării şi Turismului. Nici nu mă interesează de altfel ce şi cât face, eu i-am cerut să trimită urgent la Bucureşti documentaţia pentru tronsoanele II şi III, pentru că peste prostiile exprimate prin declaraţii de presă pot trece, domnul Sorin Bumb atâta poate, adică trâmbiţează tâmpenii într-un soi de campanie electorală, dar nu accept sub nicio formă sfidarea pe faţă la adresa aiudenilor şi a problemelor cu care se confruntă, pentru că banii pe programele Guvernului nu sunt nici ai lui Băsescu, nici ai lui Boc, ori ai Elenei Udrea, ci ai cetăţenilor şi ei trebuie folosiţi în mod corect. În urma discuţiei astfel avute, preşedintele Ion Dumitrel a promis că va regla situaţia şi că va trimite documentaţia la Bucureşti, iar eu sper, în numele cetăţenilor pe care îi reprezint, că se va ţine de cuvânt.
Cât despre proiectele pe care nu le-ar fi avut şi nu le are Aiudul, cum Sorin Bumb e foarte posibil să vrea să candideze la funcţia de primar în 2012, pentru că la Consiliul Judeţean nu va mai avea loc oricum, îl invit să consulte raportul primarului de exemplu sau să citească mai des presa şi să asculte radioul, să umble prin Aiud, să vadă ce e aici şi pe urmă să vorbească. Pentru că în felul acesta nici la o potenţială primărie în Gîmbaş, dacă ar exista aşa ceva, nu ar avea vreo şansă de reuşită, pentru că eu cred că nici părinţii lui nu l-ar vota, la ce prostii vorbeşte.
Şi, în cele din urmă, îl informez pe domnul Bumb că eu nu mă laud niciodată cu ceea ce fac pentru Aiud. Le dau socoteală însă aiudenilor, din oraş şi din localităţile componente şi aparţinătoare, pentru tot ceea ce fac pentru ei, pentru felul în care administrez banii publici. Ştiu că domnul Bumb nu pricepe cum vine asta, dar e o diferenţă uriaşă între a te lăuda şi a comunica cu cetăţenii pentru care lucrezi. La fel e o diferenţă enormă între a te preface că eşti în stare să comunici cu cetăţenii şi a încerca să îi prosteşti pe faţă. Dar, dacă va candida la Aiud, pentru funcţia de primar, va înţelege poate aceste diferenţe, din voturile pe care sigur nu le va primi, că tot e preocupat doar de campanie electorală timpurie şi nu de treaba pe care o are, teoretic, la Consiliul Judeţean. Şi dacă tot a adus în discuţie introducerea apei potabile la Gîmbaş, îl invit să se lecuiască de amnezia care l-a pocnit şi să consulte documentele, dovezi clare ale contribuţiei Consiliului Local Aiud la introducerea reţelelor de alimentare cu apă în localitatea Gîmbaş. Mă văd nevoit să îi reamintesc şi faptul că banii acordaţi pentru acest proiect, pe hotărâre de guvern, sunt ai ce-tă-ţe-ni-lor! Nu ai lui, nu ai PD-L-ului pentru care trâmbiţează cu dizgraţie, nu ai lui Boc şi aşa mai departe. Sunt bani publici, domnule Bumb, iar sfatul meu este să nu mai confundaţi politica de trei lulele, trei surcele, cu administraţia locală. Nu de politică electorală au nevoie oamenii acum, ci de soluţii la problemele pe care le au, multe dintre ele create de guvernanţii care îl secondează pe preşedintele Băsescu.
În final, subliniez faptul că nu am considerat necesar să mă ocup de denunţarea publică a Consiliului Judeţean condus de PD-L şi de felul în care acesta este preocupat de problemele judeţului. Dar văd că portocaliii din Alba au nevoie de nişte palme peste gură, chiar le cer singuri, aşa că o să le dau ce îşi doresc şi anunţ încă de pe acum că primul denunţ, pe care îl vor judeca cel mai bine aiudenii, dar şi ceilalţi locuitori ai Albei, este cel referitor la Parcul Industrial Aiud-Alba, pentru care am încheiat parteneriat cu Consiliul Judeţean în 2006, dar care, deşi noi am făcut toate demersurile la care ne-am angajat, nu a mişcat niciun deget pentru a sprijini crearea de locuri de muncă în Aiud, a căror lipsă o reclamă cu un tupeu absolut nesimţit acelaşi Sorin Bumb. În concluzie, la şedinţa din 31 martie, atât eu cât şi consilierii locali vom rupe acest parteneriat şi vom găsi altă soluţie de valorificare a parcelelor de teren, astfel încât să dezvoltăm activităţi economice în Aiud şi deci să oferim posibilitatea creării locurilor de muncă pentru aiudeni.
Mihai Horaţiu JOSAN, vicepreşedinte PNL Alba, primarul municipiului Aiud


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

4 octombrie: Ziua Internațională a Animalelor. 10 moduri prin care poți sărbători ”World Animal Day”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Internațională a Animalelor este sărbătorită, în fiecare an, la 4 octombrie. ”World Animal Day” este o zi specială dedicată vieții animalelor și legăturii noastre cu ele.

Animalele au un rol foarte important în viața oamenilor. Această sărbătoare recunoaște locul pe care animalele îl au în viața noastră. Atât cele de companie, care ne sunt alături zi de zi și ne aduc bucurie, cât și toate celelalte animale de pe Pământ care nu sunt în preajma noastră, dar au nevoie de noi. Animalele de companie au un rol important în formarea caracterului și personalității copiilor, învățându-i să fie responsabili și independenți, deoarece trebuie să le acorde atenție, să le îngrijească, să le hrănească.

În această zi se desfășoară diverse campanii pentru a ajuta animalele, de la cele fără stăpân până la cele pe cale de dispariție. Cercetători din diverse colțuri ale lumii au descoperit ca animalele pot într-adevăr stimula sănătatea fizică și mentală a omului. Prezența unor animale de companie lângă noi este benefică, chiar dacă de cele mai multe ori nu ne dăm seama, și ne ajută din punct de vedere emoțional, psihologic și social.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ziua Internațională a Animalelor a fost proclamată oficial de Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor în anul 1931, în memoria Sfântului Francisc de Assisi (1182-1226), întemeietorul Ordinului Franciscan și protectorul animalelor, canonizat la 4 octombrie 1228.

Primele lucrări privind drepturile și protecția animalelor au fost publicate abia în secolul al XVIII-lea. Prima lege pentru protecția animalelor s-a numit „Martin’s Act” și a fost votată de Parlamentul britanic la 22 iulie 1822. După 1945, ziua de 4 octombrie a fost proclamată oficial Ziua internațională pentru protecția animalelor, fiind sărbătorită an de an pe întreg mapamondul.

Sfântul Francisc, pe numele său de mirean Giovanni Bernardone, a văzut lumina zilei la Assisi (Umbria, Italia), în 1182. A fost fiul unui bogat negustor de stofe. Poveștile despre ordinul cavalerilor-călugări templieri l-au făcut să se simtă un oștean al lui Hristos, dorindu-și să plece în cruciade, pentru a cuceri Sfântul Mormânt.

Aceste vise de mărire pe calea armelor au luat sfârșit când a fost luat prizonier de perugieni, într-o luptă internă. S-a convertit la cele sfinte în perioada prizonieratului în Perugia, când, spunea el, a primit un mesaj de la Iisus Hristos, care-l chema să renunțe la stilul lumesc de viață. După eliberare, a adoptat Evangheliile ca regulă de viață și pe Iisus Hristos ca model. Se îmbrăca în haine sărăcăcioase, cerșea pentru a se întreține și predica despre puritate și pace. Vizita spitale, îi ajuta pe bolnavi și îi considera pe toți oamenii frați. Iubea animalele, considerându-le creația lui Dumnezeu și frați ai omului.

ziua mondiala a animalelor-1Ziua Mondială a Animalelor nu trebuie trecută cu vederea, indiferent dacă ai sau nu un animal de companie. Soluții sunt pentru toată lumea.

  1. Scoate-ți câinele la o plimbare mai lungă, de cel puțin o oră, în locurile care îi plac. Dacă poți, ia-ți o zi liberă de la serviciu pentru a sărbători cu câinele tău. Dacă e sociabil, du-l la întâlnire cu alți cățeluși. Dacă îi place să facă sport, du-l la un club de profil. Dacă e mai timid sau fricos, mergi cu el în parcuri sau zone liniștite, unde să se poată bucura în tihnă de iarba cea încă verde. Lasă-l să se tăvălească oricât dorește și nu-ți face griji că i se murdărește blănița. Se spală.

În drum spre casă, cumpără-i ceva bun de mâncare, altceva față de ce mănâncă de obicei. Dacă patrupedul tău se hrănește de regulă cu boabe, fă-i cadou o conservă premium sau pregătește-i chiar tu o friptură gustoasă din pui sau vițel. Ține cont de alimentele la care este alergic și alege-le pe cele pe care le-ai mai testat și care nu i-au cauzat probleme. Nu vrem să ajungem de la bal la spital.

2. Ia-ți câinele cu tine la serviciu, dacă șefii tăi te lasă și dacă nu cumva lucrezi la bancă, în farmacie sau la NASA. Ca să ai mai mult succes, aliază-te cu mai mulți colegi care au și ei câini și încercați împreună să vă înduplecați șeful. Cățeii se vor bucura de atenția primită de la colegii de la serviciu și de micile gustări. Ia-i pachețel de acasă și pune în geantă porții în plus pentru ceilalți câini.

3. Cumpără-i o jucărie nouă. Ca și copiii, cățeii se mai satură de jucăriile pe care le au, așa că una nouă îi poate face extrem de bucuroși. Nu te zgârci la prețuri. Unele jucării sunt mai scumpe, dar sunt și mai atrăgătoare. Eu mă mai joc și acum cu un maimuțoi mai vechi din cauciuc, cu patru picioare care se termină cu niște ațe pe post de tălpi. Am primit-o acum vreun an și jumătate și a costat 18 lei, dar vă zic că a meritat fiecare bănuț.

4.Rezervă-ți 10-15 minute pentru o discuție cu câinele tău. Spune-i ce simți pentru el, ce-ți place la el și ce planuri ai cu el în perioada următoare. Nu va înțelege tot ce zici, dar îi va face plăcere să te asculte, să-ți audă vocea și să-ți vadă atitudinea pozitivă.

5.Adoptă un câine. Ți-ai dori un câine de rasă, dar nu ai bani pentru unul cu pedigree? Ia legătura cu asociațiile care se ocupă de câinii fără stăpân și întreabă dacă nu au un cățel care să corespundă cu ceea ce îți dorești. Totodată, urmărește anunțurile de pe Facebook. Sunt numeroși câini de rasă pe care stăpânii lor nu îi mai pot ține și îi dau spre adopție.

Pentru stăpânii de pisici

pisici1.Dacă pisicii tale îi plac perdelele și nu o lași să se cațere pe ale tale, e momentul să cumperi una doar pentru ea. Gândește-te unde anume ai putea să o pui, astfel încât să îmbunătățească și decorul casei. Spre exemplu, poate ai un perete gol de acoperit. Încurajează-ți pisica să se urce pe perdeaua cea nouă și recompenseaz-o când face giumbușlucuri.

2.Cântă-i „La mulți ani!”. Fii original și folosește mai multe tonalități și cuvinte. Mângâie-ți pisica în tot acest timp. După ce ai terminat de cântat, oferă-i ceva bun de mâncare. Nu mai aștepta Crăciunul ca să-i cumperi conserva preferată, ci fă-i o surpriză chiar mâine!

3.Cumpără-i încă o litieră și pune-o în altă cameră. În acest fel, șansele ca una dintre litiere să fie mereu curată sunt mai mari. În acest fel, pisica ta va fi mai fericită.

4. Ia pisica în brațe și fă-i un masaj. Începe de la cap, du-te spre ceafă, apoi pe tot spatele, pe lăbuțele din față și apoi pe cele din spate, până la vârful cozii. Nu te grăbi. Totul trebuie să dureze cel puțin 15 minute. Dacă îi place, ai putea să o și perii. Eu nu sunt pisică, dar pe mine mă ia somnul în timpul periatului, iar acesta este un semn bun de relaxare totală.

5. Adoptă o pisică. Dacă ai cum să îngrijești o pisică și ți-e milă deja de puiuții care au apărut în fața blocului, poate că este momentul să iei unul acasă. O altă variantă este să vezi ce pisici așteaptă să fie adoptate în adăposturi. Odată ce aduci pisica acasă, poți pune în aplicare celelalte patru puncte de mai sus. (C.M.)

sursa:agerpres, lumeaanimalelor.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Strigăt de disperare a unei mămici din Sebeș: „Câți bebeluși trebuie să mai moară ca să se poată face ceva?”

Culda Ionică

Publicat

în

Strigăt de disperare a unei mămici din Sebeș: „Câți bebeluși trebuie să mai moară ca să se poată face ceva?”

Părinții unui nou-născut din Sebeș sunt indignați și supărați în același timp deoarece copilul lor a murit la câteva zile după naștere. După ce la mijlocul lunii septembrie un bebeluș și-a pierdut viața în mod tragic la Spitalul Municipal Sebeș, o altă mămică spune că și-a pierdut copilașul după ce ar fi născut la spitalul din Sebeș.

Părinții au declarat pentru ziarulunirea.ro că tragedia s-ar fi petrecut în luna februarie a anului 2022.

Elit - Gustul Desăvârșit

După spusele femeii, aceasta a născut prin cezariană și nou-născutul a primit nota 10 la naștere. Tot ea a ținut să precizeze că apoi medicii au anunțat-o că a bebelușul are ceva probleme respiratori și că îl vor trimite la Spitalul Județean Alba, pentru că în Sebeș nu ar fi avut cine să-l supravegheze.

Potrivit aceleași mămici, copilul a fost transferat de la Sebeș cu pneumonie care s-a tot agravat deoarece nu ar fi primit tratament.

Mama băiatului a declarat pentru ziarulunirea.ro că starea de sănătate a copilului s-a agravat și a fost transferat la Oradea în stare critică gradul 2.

,,Mi-au spus ca are saturația scăzută și ca trebuie supravegheat. Mi l-au adus 10 secunde seara, la 7 sau 8 parcă și a plecat că nu respira bine copilul. Mi-au zis ca îl vor trimite la Alba pentru că la Sebeș nu are cine să îl supravegheze și m-au întrebat dacă sunt de acord. A plecat de la Sebeș cu pneumonie care s-a tot agravat și nu a primit tratamentul. De la Sebeș după a 3-a zi de cezariana am ieșit din spital m-am dus la Oradea la el vineri seara, iar duminică noaptea a murit” a mai declarat aceasta.

Părinții copilului nu au depus plângere penală.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Imagini spectaculoase apărute pe cerul din Alba Iulia: Un curcubeu a apărut deasupra unei biserici din municipiu

Culda Ionică

Publicat

în

Imagini spectaculoase apărute pe cerul din Alba Iulia: Un curcubeu a apărut deasupra unei biserici din municipiu

O serie de imagini frumoase au fost surprinse, azi 03 octombrie, la Biserica Pogorârea Sfântului Duh din Alba Iulia, de către un cititor ziarulunirea.ro. 

Așa cum reiese și din fotografiile trimise de către acesta pe adresa redacției, lăcașul de cult a fost încadrat aproape perfect de către acest fenomen apărut în urma ploilor din ultimele zile.

Elit - Gustul Desăvârșit

Curcubeul este un fenomen optic și meteorologic care se manifestă prin apariția pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci când lumina soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă.

De cele mai multe ori curcubeul se observă după ploaie, când soarele este apropiat de orizont.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea