Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vicepremierul României dă asigurări populației că nu vor rămâne fără energie, Kelemen Hunor: ,,Astăzi tot ceea ce ştim este că nu vom avea probleme”

Culda Ionică

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vicepremierul României dă asigurări populației că nu vor rămâne fără energie, Kelemen Hunor: ,,Astăzi tot ceea ce ştim este că nu vom avea probleme”

Vicepremierul României susține că țara noastră poate asigura populației, cantitățile necesare de energie electrică, gaze și lemne, pe timpul acestei iernii. Conform acestuia exporturile de energie și cereale nu vor fi blocate, potrivit economica.net.

El a punctat însă că „nu este ceva extravagant să discuţi despre aşa ceva”, dacă va fi cazul.

Prezent joi la UDMR Arad, Kelemen Hunor a fost întrebat dacă Guvernul va putea asigura trecerea cu bine peste iarnă pentru populaţie.

„Astăzi tot ce ştim înseamnă că nu vom avea probleme nici la energie şi nu vom avea probleme nici la alimentele de bază. Guvernul este preocupat şi caută soluţii, ieri am luat decizia şi pentru lemnele de foc, şi putem asigura toate cantităţile necesare şi de energie electrică şi de gaze naturale în această iarnă. (…) Sunt convins că vom trece cu bine această iarnă. Vor fi probleme în continuare, că nu noi controlăm preţul curentului electric, al gazelor naturale, nu noi am creat această situaţie, dar facem tot ce ne stă în putinţă şi în limitele bugetului să asigurăm condiţiile cât mai bune pentru această iarnă”, a spus vicepremierul.

Întrebat dacă s-a pus problema în Guvern de a se bloca exporturile de energie şi cereale, Kelemen Hunor a declarat că nu au fost astfel de discuţii, dar că „nu este ceva extravagant să discuţi despre aşa ceva”.

„Dacă va fi cazul, sigur că vom discuta”, a mai spus vicepremierul.

Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR, este prezent în Arad pentru a participa, în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare, la comemorarea celor 13 generali executaţi la sfârşitul Revoluţiei de la 1848 – 1849, manifestare a comunităţii maghiare care se desfăşoară în fiecare an la 6 octombrie.

Sursă: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea