Rămâi conectat

Curier Județean

Veteranul Mircea Oprea s-a remarcat pe „Dan Păltinişanu” *Uniristul a fost aclamat de galeria timişoreană

Publicat

în

Cel mai vârstnic echipier din garnitura „alb-negrilor”, Mircea Oprea, ce va împlini 32 de ani în 20 de aprilie a lăsat o bună impresie împotriva formaţiei timişorene, în postura de apărător. Chiar dacă trecerea anilor a lăsat urme, în planul kilogramelor în plus, Mircea Oprea continuă să fie omul bun la toate în formaţia albaiuliană, fiind practic secundul lui Gherman din teren.

„Strâmbul” a bifat toate întâlnirile din primăvară (adunând 204 de minute), primul meci integral fiind tocmai pe Bega, unde galeria timişoreană l-a aclamat la scenă deschisă, în virtutea aniilor petrecuţi în „violet” (2002-2007, 84 de partide şi 17 goluri în Divizia A). „E normal că m-a mişcat acest gest, că nu m-au uitat fanii după atâta timp. Timişoara este a doua mea casă, m-am simţit excelent chiar şi în postura de adversar, pe arena timişoreană. Sincer, mă gândesc să mai joc cât mă ţin balamalele„, a afirmat uniristul, mutat pe mai multe posturi în această ediţie (atacant, mijlocaş central şi de bandă, fundaş stânga). „Am întâlnit cea mai bună echipă din serie şi e meritorie această remiză. În primele 25 de minute n-am cam ştiut unde-i mingea. Toate oasele mă dor acum„, a glumit Oprea. „Altfel te calibrezi când întâlneşti un adversar de calibru, pe un asemenea stadion. E explicabilă diferenţa de atitudine comparativ cu întâlnirea cu FC Olt. La Timişoara ne-am apărat, cu oltenii trebuia să construim„, a încheiat Oprea, ce a adunat 17 întâlniri în acest sezon.

*Pascal a fost curtat de Gloria Bistriţa în iarnă
Căpitanul unirist Adrian Pascal a fost curtat de fosta prim-divizionară Gloria Bistriţa în intersezon, tocmai adversara Unirii din Vinerea Mare. „A fost o ofertă reală, dar cei de la Alba Iulia au refuzat să-mi dea drumul„, a precizat portarul hunedorean. Acesta îşi va încheia înţelegerea cu Unirea la finele stagiunii, n-a semnat prelungirea, deşi au existat discuţii şi anumite surse susţin că goalkeeperul în vârstă de 31 de ani este în continuare pe lista Gloriei pentru la vară. „Deocamdată mă concentrez la Alba Iulia şi dacă s-ar reglementa situaţia financiară aş opta pentru continuitate„, a spus Pascal, ce a condus pe Bega o defensivă ce a blocat forţa oponenţilor, cu „surpriza” tânărului Ioan Stan ce l-a secondat aproape perfect pe I. Şerban, lăsându-l rezervă pe „senatorul de drept” Bumbac. „Este un punct muncit, meritat şi al doilea joc fără gol primit. Sper să continue cât mai mult această serie. Poli e o formaţie foarte puternică, ne-a presat, dar ne-am descurcat onorabil pe faza de apărare„, a încheiat Pascal. Atfel, oficialii unirişti susţin că vor achita până vineri rata contractuală pe luna februarie, în 15 aprilie fiind scadente contractele cuvenite lunii martie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Dan HENEGAR

Foto Banatsport.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

Publicat

în

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

În perioada 5-7 august 2022, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba vor acționa alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea și menținerea climatului de ordine și siguranță publică la manifestările care vor avea loc pe raza județului Alba.

Vor fi în atenție manifestări cultural-artistice, tradiționale și religioase precum : „Truk Tuning Art – TTA 2022” (paradă de camioane), zilnic începând cu ora 18.00, în Cetatea Alba Carolina; „Roșia Montană ALIVE” (festival de muzica, film și teatru), zilnic începând cu ora 15.00 în comuna Roșia Montană;

„Zilele Comunității Maghiare din Unirea” – în localitatea Unirea; „Descoperă Rowmania”, concurs de vâslit, începând cu ora 09.30, zona podului peste Mureș; „Poezii pe șase roți”, interval orar 16.00 – 22.00, Strada Muzeului din Cetatea Alba Carolina.

Elit - Gustul Desăvârșit

Jandarmeria Alba recomandă participanților la aceste manifestări să respecte măsurile dispuse de organizatori și forțele de ordine, să adopte un comportament civilizat, să nu se implice în conflicte de orice natură, iar dacă observă persoane care manifestă un comportament antisocial să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine publică.

Dacă vă aflați într-o situație dificilă sau dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor sibieni sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Primăria comunei Șibot a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu.

Valoarea totală estimată a contractului este între 388.900 lei, fără TVA.

Comuna Șibot și-a propus pe termen scurt și mediu creșterea calității serviciilor furnizate către cetățeni fapt care implică printre multe acțiuni ți activități și dotarea serviciilor publice cu echipamente și utilaje specifice pentru gestionarea domeniului public al localităților. Prezenta achiziție reprezintă o etapă importantă spre creșterea calității serviciilor publice la nivelul comunei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu are loc în contextul dorinței comunei Șibot de a îmbunătății serviciile publice furnizate către cetățeni. Comuna Șibot nu deține în acest moment un utilaj performant care să poată fi folosit de serviciile publice în vederea unor activități și munci curente pentru administrarea și îmbunătățirea spațiilor publice.

De multe ori spațiile verzi din domeniul public rămân neamenajate corespunzător deoarece primăria nu deține utilaje capabile să actioneze rapid atunci când o nevoie este identificată. Achiziționarea tractorului și a echipamentelor specifice va duce la îmbunătățirea serviciilor publice prin asigurarea administrării optime a spațiului ce reprezintă domeniul public al comunei.

Prezenta achiziție se înscrie într-o inițiativă pe termen lung a comunei Șibot de a moderniza și de a eficientiza activitatea unității administrativ teritoriale. Pe viitor comuna are în obiective digitalizarea serviciilor publice și specializarea și instruirea permanentă a personalului aflat în slujba cetățeanului.

Produse solicitate

  • TRACTOR 1 BUC
  • REMORCĂ 1 BUC
  • MAȘINA DE TĂIAT TUFIȘURI ȘI GARD VIU RETROPURTATĂ 1 BUC


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

Publicat

în

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

O firmă a fost amendată în decembrie anul trecut de polițiștii locali din Alba Iulia pentru neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

„Firmele care nu respectă legea și care le provoacă albaiulienilor disconfort vor continua să fie amendate! Le reamintesc prestatorilor de utilități care derulează lucrări în municipiul Alba Iulia că au obligația de a lăsa drumurile la stadiul inițial. Mai pe românește, așa cum le-au găsit.

Azi, o instanță de fond a dat dreptate Primăriei municipiului în cazul unei amenzi de 20.000 de lei. Amenda a fost aplicată anul trecut unei firme de către Biroul Disciplina în Construcții, din cadrul Poliției Locale. Motivul: neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

Elit - Gustul Desăvârșit

La ora actuală, la nivelul municipiului, cu precădere în cartierul Cetate, există mai multe “șantiere” care au legătură cu utilitățile publice. Așadar, anunț executanții să respecte obligațiile care le revin.

Există o vorbă care spune că „Numai cine nu muncește nu greșește”. Eu o prefer, ca viceprimar, pe aceea că „Cine greșește, plătește”. Mai ales când vine vorba de lege și de albaiulieni”, a scris viceprimarul Emil Antoniu Popescu pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare