Rămâi conectat

Actualitate

Vești bune pentru românii care doresc să achiziționeze o mașină nouă: Stimulent de 3.000 de lei, în cadrul unui nou program Rabla

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vești bune pentru românii care doresc să achiziționeze o mașină nouă: Stimulent de 3.000 de lei, în cadrul unui nou program Rabla

Proprietarii vehiculelor poluante, cu o vechime mai mare de 15 ani, care vor fi scoase din circulație, vor putea solicita primăriilor de care aparțin, în cadrul programului Rabla Local, un stimulent de casare în valoare de 3.000 de lei.

Regulile noului program Rabla, care se va alătura celor deja existente, respectiv Rabla Clasic și Rabla Plus, se găsesc într-un proiect de ordin aflat în dezbatere publică la Ministerul Mediului.

Mai exact, ghidul de finanțare al programului Rabla Local stabilește că cei ce vor casa și radia din circulație mașini vechi și poluante, adică cu normă de poluare mai mică sau egală cu Euro 3 și mai vechi de 15 ani, vor putea primi, de la primăria de domiciliu, un stimulent financiar în valoare de 3.000 de lei. De asemenea, mașina va trebui să fie înmatriculată în țara noastră de mai mult de trei ani.

Autovehiculele care vor putea fi casate prin programul Rabla Local sunt mașinile mici, microbuzele (cel mult 22 de locuri pe scaune), autoutilitarele ușoare (fie de mărfuri, fie mixte – destinate transportului simultan de persoane şi mărfuri în compartimente separate) și autospecialele ușoare (mașinile cu o funcţie specifică ce necesită adaptări ale caroseriei şi/ sau echipamente speciale) de până la 3,5 tone.

În mod evident, vehiculele menționate trebuie să îndeplinească condiția vârstei (mai mare de 15 ani) și a normei de poluare (Euro 3 sau mai mică).

Pentru a putea cere cei 3.000 de lei, proprietarul mașinii vechi va trebui să îndeplinească următoarele condiții:

    să aibă domiciliul sau reședința în România, pe raza primăriei la care face solicitarea;

    să dețină un autovehicul uzat înmatriculat pe numele său și să fie în evidențele fiscale ale primăriei respective;

    să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor şi contribuţiilor către bugetul de stat și bugetul local;

    să nu folosească aceeași mașină pentru a obține diverse alte finanțări, inclusiv prin Rabla Clasic sau Rabla Plus;

    să nu aibă condamnări definitive pentru infracţiuni împotriva mediului.

Suma obținută poate fi cheltuită după cum dorește fiecare, adică beneficiarul nu va fi obligat s-o folosească, de pildă, la cumpărarea uneia noi. Totuși, beneficiarii vor avea o interdicție, și anume nu vor putea cumpăra, timp de trei ani de la obținerea banilor, o mașină cu normă de poluare Euro 4 sau mai mică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă – sondaj

Unirea Ziarul

Publicat

în

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă – sondaj Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele motive de frustrare, conform celui mai recent sondaj realizat de eJobs.ro şi Up România. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea