Rămâi conectat

Actualitate

Vești bune pentru producătorii de țuică și pălincă din România: Finanțare de la stat pentru deschiderea unor mici fabrici de procesare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vești bune pentru producătorii de țuică și pălincă din România: Finanțare de la stat pentru deschiderea unor mici fabrici de procesare

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, a declarat faptul că producătorii de țuică și palincă din România ar putea primi o finanțare din partea Guvernului pentru a deschide mici fabrici cu dotări moderne pentru procesare. În Uniunea Europeană, România se află pe primul loc la producția de prune, iar în lume se află pe locul patru.

Pentru a valorifica producţia de prune, autorităţile vor să pună la dispoziţie bani pentru producătorii de ţuică şi palincă din România. Datele INS arată că producţia de prune în 2020 a fost de 775,6 mii de tone, ceea ce reprezintă mai bine de jumătate din producția totală de fructe a țării, de 1.601,3 mii tone, conform Ştirileprotv.

Cu toate acestea, producţia de palincă şi ţuică „premium” este salbă în România, iar în aceste condiţii o sticlă de băutură ar putea ajunge şi la 2.000 de euro.

În localitatea Medieșu Aurit din Satu Mare se produce palincă atât din prune, cât şi din cireşe amare, după o reţetă veche de 100 de ani. Producătorii spun că palinca, spre deosebire de ţuică, se savurează şi trebuie să aibă o aromă fină.

„De la nuanța alb cristalină până la cea auriu, rubiniu, accentuează proprietățile de bază. O guști și trebuie să aibă o nuanță fină, ușor aromată cu amprenta fructului din care provine”, a declarat Silviu Zetea, antreprenor.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș ANAF pregătește controale la soții sau fraţii care au firme împreună în România Este ideea ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, iar această prevedere ar urma să intre în vigoare din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea