Rămâi conectat

Actualitate

Vești bune pentru producătorii de țuică și pălincă din România: Finanțare de la stat pentru deschiderea unor mici fabrici de procesare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vești bune pentru producătorii de țuică și pălincă din România: Finanțare de la stat pentru deschiderea unor mici fabrici de procesare

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, a declarat faptul că producătorii de țuică și palincă din România ar putea primi o finanțare din partea Guvernului pentru a deschide mici fabrici cu dotări moderne pentru procesare. În Uniunea Europeană, România se află pe primul loc la producția de prune, iar în lume se află pe locul patru.

Pentru a valorifica producţia de prune, autorităţile vor să pună la dispoziţie bani pentru producătorii de ţuică şi palincă din România. Datele INS arată că producţia de prune în 2020 a fost de 775,6 mii de tone, ceea ce reprezintă mai bine de jumătate din producția totală de fructe a țării, de 1.601,3 mii tone, conform Ştirileprotv.

Cu toate acestea, producţia de palincă şi ţuică „premium” este salbă în România, iar în aceste condiţii o sticlă de băutură ar putea ajunge şi la 2.000 de euro.

În localitatea Medieșu Aurit din Satu Mare se produce palincă atât din prune, cât şi din cireşe amare, după o reţetă veche de 100 de ani. Producătorii spun că palinca, spre deosebire de ţuică, se savurează şi trebuie să aibă o aromă fină.

„De la nuanța alb cristalină până la cea auriu, rubiniu, accentuează proprietățile de bază. O guști și trebuie să aibă o nuanță fină, ușor aromată cu amprenta fructului din care provine”, a declarat Silviu Zetea, antreprenor.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea