Actualitate
Vești bune pentru cei care vor să-și cumpere un apartament: Cu cât au scăzut prețurile în cele mai mari orașe din țară
Preţul apartamentelor în Craiova trece de pragul de 1.000 euro/mp, însă în Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Iaşi, unde preţurile sunt mai ridicate, apartamentele se ieftinesc în noiembrie ca efect al instabilităţii cursului şi a creşterii ROBOR, potrivit analizei publicate miercuri de Imobiliare.ro.
Pe parcursul lunii noiembrie, apartamentele disponibile spre vânzare la nivel naţional, noi şi vechi, s-au apreciat, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, cu 0,7%, ajungând la 1.171 de euro pe metru pătrat util (faţă de o medie de 1.163 de euro pe metru pătrat la finele lui octombrie), în general sub influenţa evoluţiei preţurilor în oraşele mai mici.
Lista oraşelor cu preţuri de minimum 1.000 de euro pe metru pătrat este completată şi de Craiova, care a ajuns, în trimestrul al treilea al anului, la o valoare de 1.020 de euro pe metru pătrat util. Totuşi, în oraşele mari precum Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Iaşi, unde preţul a crescut constant în ultimul an, apetitul cumpărătorilor s-a diminuat ca urmare a creşterii ROBOR şi a instabilităţii cursului de schimb valutar, având ca rezultat o scădere a încrederii populaţiei cu consecinţă directă în cererea de apartamente. Prin urmare, se înregistrează scăderi ale preţurilor în aceste oraşe, potrivit Imobiliare.ro.
În Bucureşti, suma medie solicitată pentru un apartament, indiferent de anul construcţiei, s-a diminuat uşor, cu 0,2% mai exact, de la 1.274 la 1.271 de euro pe metru pătrat util. Tendinţa de scădere a fost susţinută în mod exclusiv de segmentul unităţilor locative noi, care s-au ieftinit cu 1,6%, de la 1.337 la 1.316 euro pe metru pătrat util; locuinţele vechi, pe de altă parte, s-au scumpit cu 1%, de la 1.196 la 1.208 euro pe metru pătrat util.
Preţurile au crescut în Braşov de la 990 la 1.000 de euro pe metru pătrat util. În urma acestei creşteri, Braşovul atinge pragul psihologic de 1.000 de euro pe metru pătrat util în ceea ce priveşte preţul mediu al apartamentelor. Locuinţele din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,7% în ultima lună de toamnă (de la 994 la 1.001 euro pe metru pătrat util), iar cele noi cu 2,5% (de la 973 la 997 de euro pe metru pătrat util).
În Cluj-Napoca, preţurile apartamentelor au avut, luna trecută, un avans de 0,1%, de la 1.446 la 1.447 de euro pe metru pătrat util. Locuinţele din blocurile vechi, care sunt şi cele mai scumpe, s-au ieftinit uşor, respectiv cu 0,3%, de la 1.511 la 1.506 euro pe metru pătrat util. Unităţile locative nou-construite s-au apreciat însă cu 0,4%, de la 1.377 la 1.383 de euro pe metru pătrat util.
Dintre marile oraşe analizate, Constanţa este cel în care apartamentele s-au scumpit cel mai mult în noiembrie, aşteptările vânzătorilor majorându-se cu 2,3%, de la 1.059 la 1.083 de euro pe metru pătrat util. Cel mai semnificativ avans a avut loc pe segmentul locuinţelor din blocurile vechi, care s-au scumpit cu 2,4%, de la 1.058 la 1.083 de euro pe metru pătrat util. Unităţile locative noi s-au apreciat şi ele, însă cu 1,8%, de la 1.065 la 1.084 de euro pe metru pătrat util.
În Iaşi a avut loc cea mai semnificativă scădere de preţ luna trecută, respectiv 2,7%, de la 997 la 970 de euro pe metru pătrat util. Astfel, deşi la finele lui octombrie se situa foarte aproape de pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat util, Iaşiul a dat destul de mult înapoi, fiind acum singurul dintre cele şase mari oraşe monitorizate lunar de Imobiliare.ro în care preţurile se situează sub această valoare. Apartamentele vechi s-au ieftinit cu 0,6% în noiembrie (de la 928 la 922 de euro pe metru pătrat util), iar cele noi cu 2,5% (de la 1.025 la 999 de euro pe metru pătrat util).
În Timişoara, Indicele a înregistrat o scădere de 0,6% a preţului mediu solicitat de vânzători, de la 1.140 la 1.133 de euro pe metru pătrat util. Apartamentele vechi s-au ieftinit cel mai mult, cu 0,9% mai exact, de la 1.141 la 1.131 de euro pe metru pătrat util; locuinţele din cadrul noilor ansambluri rezidenţiale au consemnat doar o scădere uşoară, de 0,1%, de la 1.138 la 1.137 de euro pe metru pătrat util.
Imobiliare.ro este un portal imobiliar din România, lansat în ianuarie 2000.

Actualitate
Se TAIE CAPETE la Guvern: Nicolae Ciucă îi va SCHIMBA pe miniștrii Apărării, Energiei și Sporturilor
Se TAIE CAPETE la Guvern: Nicolae Ciucă îi va SCHIMBA pe miniștrii Apărării, Energiei și Sporturilor
Premierul Nicolae Ciucă pregătește o remaniere amplă și trei miniștrii vor fi schimbați în următoarele zile, conform Antena 3.
Primul pe listă ar fi ministrul Sporturilor, Eduard Novak (UDMR).
Al doilea pe listă ar fi ministrul Apărării, Vasile Dîncu (PSD).
De asemenea, se vehiculează și un al treilea nume și acesta ar fi ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL.
Practic, Nicolae Ciucă va remania câte un ministru din fiecare partid al coaliției de guvernare.
Actualitate
ATENȚIONARE METEO: COD PORTOCALIU și COD GALBEN de furtuni în Alba, până miercuri
ATENȚIONARE METEO: COD PORTOCALIU și COD GALBEN de furtuni în Alba, până miercuri
Meteorologii ANM au emis atenționări de tip Cod Galben și Cod Portocaliu de furtuni, valabile până miercuri, 10 august.
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 8 august, ora 12:00 – 10 august, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
La munte, în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.
Notă: în majoritatea regiunilor, până la sfârșitul săptămânii, vor fi perioade cu instabilitatea atmosferică accentuată.
COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 8 august, ora 16:00 – 10 august, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată – ploi abundente
În zonele montane și submontane vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.
Actualitate
Președintele Iohannis i-a enervat pe ziariștii unguri: „Are o atitudine extremistă”
Președintele Iohannis i-a enervat pe ziariștii unguri: „Are o atitudine extremistă”
Președintele României, Klaus Iohannis, a scos din sărite presa maghiară, care îl acuză că are o atitudine extremistă. Mărul discordiei e, fără surpriză, autonomia Ținutului Secuiesc, față de care șeful statului se opune.
Presa maghiară îl cataloghează pe Iohannis ca fiind extremist!
Cei care se opun autonomiei transilvănene îl urmează pe Nicolae Ceaușescu, scriu jurnaliștii de la publicația proguvernamentală Magyar Nemzetde la Budapesta.
Aceștia îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că manifestă aceeași atitudine față de autonomia Ținutului Secuiesc ca extremiștii antimaghiar care au perturbat discursul premierului Victor Orban de la Băile Tușnad, informează Antena 3.
-
Ştirea zileiacum 20 de ore
FOTO| SÂNGE pentru Radu: Un tânăr din Alba are nevoie de donatori de sânge, după un accident GRAV pe DN1
-
Actualitateacum 22 de ore
VIDEO| Luați, mâncați: TONE de carne expirată de trei ani de zile pe litoral, ridicate de ANPC
-
Actualitateacum 16 ore
UPDATE FOTO| INCENDIU în localitatea Bistra – Valea Dobrii: Un bărbat are ARSURI de gradul 3. O casă este SCRUM
-
Actualitateacum 4 ore
Ministrul Educației: „În anul 2027, trebuie să avem 10.000 de consilieri şcolari în şcolile din România”
-
Ştirea zileiacum 17 ore
PETIȚIE a unui polițist pentru majorarea drastică a pedepselor pentru șoferii care încalcă legea: „Opriți moartea pe șosele!”
-
Ştirea zileiacum 16 ore
ALERTĂ METEO: COD GALBEN de furtuni în județul Alba până la ora 22:00
-
Actualitateacum 19 ore
Pensii 2022: Vârstnicii vor avea parte de majorări între 1 și 100 de lei
-
Actualitateacum 16 ore
Un NOU program de studii la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia? Rectorul Daniel Breaz: „O universitate care se plafonează și nu vine cu specializări noi se va stinge încet”
-
Actualitateacum 5 ore
Atenție la obiceiurile simple: De ce nu trebuie să îți încarci telefonul pe parcursul nopții?
-
Ştirea zileiacum 4 ore
Vouchere sociale 2022: Când va fi virată a doua tranșă de 250 de lei?
-
Ştirea zileiacum 18 ore
Ambasadorii noștri: 5 români au vrut să urce pe Mont Blanc în teniși și șorturi. Un primar cere acum depozite pentru „salvare și înmormântare” din cauza lor
-
Actualitateacum 23 de ore
Ministrul Educației: „Finanţarea universităţilor va creşte cu 42%”