Rămâi conectat

Actualitate

Vânzător ambulant de produse cosmetice amendat și lăsat fără marfă de către jandarmii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un tânăr care încerca să vândă în mod ambulant mai multe produse a fost sancţionat de jandarmii din Blaj cu amendă contravenţională în valoare de 500 de lei. Totodată, bunurile oferite spre vânzare, au fost confiscate.

duba jandarmiPotrivit Jandarmeriei Alba, “Ruben G. (18 ani), domiciliază în comuna Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa şi a fost depistat de jandarmi, sâmbătă, 24 ianuarie, în incinta unui magazin situat pe strada Republicii din municipiul Blaj în timp ce oferea spre vânzare mai multe produse de cosmetică. În urma verificărilor a rezultat că tânărul nu deţinea acte de provenienţă a bunurilor pe care dorea să le tranzacţioneze şi nici documente de certificare a faptului că activitatea de comerţ se desfăşura în conformitate cu prevederile legale. Vânzătorul ambulant a fost îndrumat să desfăşoare o activitate lucrativă legală şi a  fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei. Totodată, marfa găsită asupra sa a fost confiscată şi depusă în camera de corpuri delicte a Jandarmeriei Alba.

Pentru prevenirea acestor fapte, încă o dată reamintim că, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cei care desfăşoară activităţi de comerţ ambulant în alte locuri decât cele autorizate sau care nu pot dovedi provenienţa bunurilor oferite spre vânzare riscă amenzi contravenţionale  cuprinse între 500 şi 5000 de lei  şi confiscarea mărfurilor care au făcut obiectul faptelor de comerţ. De asemenea, din nou semnalăm calitatea, de cele mai multe ori,  îndoielnică a produselor comercializate în mod ambulant, fapt care se poate materializa în accidentări sau îmbolnăviri şi recomandăm evitarea achiziţionării acestor produse.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Servicii medicale pentru terapia durerii

Unirea Ziarul

Publicat

în

Servicii medicale pentru terapia durerii Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății va fi modificată potrivit proiectului de lege adoptat în această săptămână în Camera Deputaților, urmând să fie introdus un nou drept al pacientului asigurat în sistemul medical de stat – acela de a primi servicii medicale pentru terapia durerii. Serviciile medicale pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea