Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Valul patru al pademiei de COVID-19, tot mai aproape. Andrei Baciu anunță 1.000 de infectări pe zi, până la finalul lunii august

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Valul patru al pademiei de COVID-19, tot mai aproape. Andrei Baciu anunță 1.000 de infectări pe zi, până la finalul lunii august

Numărul infectărilor cu COVID-19 crește de la o zi la alta, iar valul patru își face tot mai simțită prezența, încă de la finalul acestei luni, arată DCNEWS.ro.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat că este de așteptat ca până la sfârșitul lunii august România să înregistreze chiar și 1000 de cazuri de COVID-19 pe zi.

”Cresc cazurile şi cresc mai repede decât au crescut în celelalte valuri. Acum situaţiile sunt diferite, primul val faţă de ceea ce se întâmplă acum, însă pe proiecţiile şi pe schemele pe care le aveam desenate şi analizate de către experţi suntem pe ceea ce au prognozat a fi scenariul 4, scenariul care descrie o tulpină, un virus cu astfel de rată de contagiozitate specifică acestei tulpini Delta care este mult mai contagioasă decât tulpina iniţială.

Vedem deja, de la o săptămână la alta, schimbăm cifra din faţa mediei de cazuri noi din fiecare zi. (…) Suntem deja în a doua zi cu peste 500 de cazuri. Din nefericire, acesta este trendul şi aceasta este prognoza epidemiologică pentru perioada următoare. Ne aşteptăm undeva la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie la 1.000 de cazuri şi prognoza de 1.500 de cazuri pentru mijlocul lunii septembrie se menţine în acest moment”, a declarat Andrei Baciu la Digi 24.

Situația COVID-19 în România

În România, masca de protecție este în continuare obligatorie în spațiile publice închise, dar și în spațiile publice deschise aglomerate, cum ar fi centrele marilor orașe, piețe, etc.

Până ieri, 18 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.088.594 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.050.600 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 541 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până ieri, de la începutul pandemiei, 34.365 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 5 august 2021 – 12 august 2021, au fost raportate 35.381.520 de cazuri în UE / SEE. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Franţa, Italia, Spania și Germania.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea