Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Vă mierlesc pe toţi că fac 4 ani, maxim 8”: Închisoare cu executare pentru un bărbat din Alba care a amenințat mai mulți polițiști

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Vă mierlesc pe toţi că fac 4 ani, maxim 8”: Închisoare cu executare pentru un bărbat din Alba care a amenințat mai mulți polițiști

Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la o pedeapsă rezultantă de 4 ani şi 9 luni închisoare, în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.

Sentința a fost pronunțată în 26 aprilie, iar motivarea fost făcută publică pe portalul just.ro.

În data de 09.01.2021, în jurul orei 22:35, în timp ce se agentul de poliție se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, împreună cu un poliţist local, au observat în interiorul staţiei Rompetrol din Cugir, două persoane de sex bărbătesc, dintre care una nu purta masca de protecţie. Aceştia au oprit autospeciala şi au coborât pentru a identifica cele două persoane, cu care s-au întâlnit la ieşirea din staţie. Prin perimetru a trecut şi cealaltă patrulă de poliţie, formată dintr-un agent de poliţie şi un jandarm. Bărbatul care a ieşit din staţia de benzină, a început să aibă un comportament necorespunzător, în sensul că a adresat cuvinte jignitoare la adresa patrulelor de ordine publică. În momentul în care discutau cu acesta, dintr-un autoturism parcat în apropiere, a coborât un bărbat care a întrebat persoana vătămată „ce stai mă în faţa la uşă?”. Întrucât acea persoană era sub influenţa băuturilor alcoolice, persoana vătămată şi-a declinat calitatea, iar la un moment, întrucât acel bărbat, a încercat să se apropie de persoana vătămată şi să îl atingă, vorbind şi vulgar, acesta a fost imobilizat şi condus la autospeciala cu care era în patrulare.

În momentul încătuşării, inculpatul a fost auzit adresând cuvinte jignitoare la adresa organelor de poliţie prezente, iar la un moment dat s-a adresat persoanei vătămate, spunând „ îţi dau una” sau „îţi voi da una”, motiv pentru care ulterior a fost încătuşat şi inculpatul, fiind condus cu cealaltă autospecială la sediul poliţiei. Aceeaşi persoană vătămată a declarat că în timp ce se afla în incinta sediului poliţiei din oraşul Cugir, inculpatul a adresat cuvinte şi expresii jignitoare la adresa persoanei vătămate, căruia i-a spus „te fac mă, te f..t în cur şi merg la Aiud 3 ani”.

Al doilea polițist a prezentat o stare de fapt identică cu cea indicată de către persoana vătămată, menţionând suplimentar faptul că în timp ce se aflau în sediul poliţiei, inculpatul a zbierat către acesta „vă mierlesc pe toţi, vă tai capul, vă omor pe toţi”.

Cel de-al treilea om al legii a prezentat o stare de fapt identică cu cea indicată de către celelalte două persoane vătămate, indicând suplimentar că cele spuse de către inculpat în incinta sediului poliţiei au fost „vă mierlesc pe toţi că fac 4 ani, maxim 8. Mă piş pe voi, vă tai capul, nu mi-e frică de pârnaie. Nu aveţi ce să îmi faceţi”.

Instanţa a avut în vedere faptul că inculpatul are studii liceale, nu avea o ocupaţie anterior încarcerării, a avut o atitudine oscilantă în ceea ce priveşte recunoaşterea faptei, astfel cum s-a arătat anterior, precum şi faptul că nu este la prima interacţiune cu legea penală, săvârşind infracţiunea în stare de recidivă postcondamnatorie.

Decizia poate fi atacată cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

David Popovici, medalie de aur la proba de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice 2024: Este primul aur din istoria înotului masculin din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

David Popovici, medalie de aur la proba de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice 2024: Este primul aur din istoria înotului masculin din România David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, după o cursă cu un final dramatic. El a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea