Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE: Taxa de primă înmatriculare, înlocuită cu un „timbru de mediu”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primul ministru Victor Ponta a anunțat astăzi că taxa de primă înmatriculare auto va fi înlocuită cu un „timbru de mediu” pentru care proprietarii de vehicule vechi şi poluante vor plăti mai mult, iar deţinătorii de vehicule noi vor plăti mai puţin sau chiar deloc în cazul maşinilor hibride electrice. Premierul a mai precizat, în şedinţa de Guvern, că plata pentru acest timbru de mediu va fi calculată în funcţie de emisia de noxe şi capacitatea cilindrică a vehiculului.

_____________________

UPDATE: Taxa de primă înmatriculare auto rămâne în vigoare şi deocamdată nu va fi înlocuită cu timbrul de mediu. În ședința de vineri a Guvernului a existat doar o informare pe această temă.

Doamna ministru Rovana Plumb a prezentat o informare privind taxa auto, dar în acest moment Guvernul nu dorește să facă nici un fel de comentariu, să ofere absolut nici un fel de mic amănunt până în momentul în care această hotărâre va fi aprobată. În acel moment, vom comenta”, a declarat purtătorul de cuvânt Andrei Zaharescu, după încheierea ședinței.

_______________

După ce a fost suspendată de fostul Guvern până la începutul acestui an, taxa de primă vânzare auto, este din nou obligatorie începând cu 1 ianuarie. Premierul Victor Ponta a asigurat, în luna decembrie, că Guvernul va reglementa situaţia taxei auto în prima şedinţă din 2013, precizând că va fi înlocuită cu o taxă de mediu raportată mult mai strict la gradul de poluare al unui vehicul.

De asemenea, la audierile din Parlament pentru validarea în postul de ministru al Mediului, Rovana Plumb a spus că taxa auto este o problemă sensibilă asupra căreia se vor aduce precizări noi după finalizarea bugetului, ea susţinând ca aceasta să fie o taxă de mediu, stabilită în funcţie de nivelul de poluare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea