Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE FOTO, VIDEO| INUNDAȚII la Arieșeni: Ploaia torențială a scos Arieșul din matcă și a inundat mai multe curți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO, VIDEO| INUNDAȚII la Arieșeni: Ploaia torențială a scos Arieșul din matcă și a inundat mai multe curți

Natura s-a dezlănțuit marți după-masa, în localitatea Arieșeni. Apele au acoperit drumurile și au inundat gospodăriile oamenilor.

Codul Portocaliu emis de către hidrologi, în data de 18 mai, a făcut ravagii în Arieșeni. Cantități mari de apă se scurg pe DN75, în apropierea gospodăriilor cetățenilor.

Contactat telefonic de către ziarulunirea.ro, Pantea Gheorghe, primarul comunei Arieșeni a declarat că „deocamdată am demontat un pod care s-a prăbușit, pentru că au ieșit afluenții de dreapta a văii Arieșului și la Valea Galbenei a căzut podul care face legătura cu satul Galbena, astfel, în jur de 50 familii vor rămâne izolate.

Podul a fost demontat deoarece exista riscul de a bloca cursul văii și să se reverse în curțile cetățenilor”.

YouTube video

Imagini cu dezastrul produs de ape au fost trimise pe adresa redacției de localnici.

UPDATE: Potrivit autorităților, precipitațiile înregistrate în Arieșeni și Scărișoara au dus la creșterea debitului pe râul Arieș, dar nu au produs efecte până la momentul actual, astfel Comitetele Locale pentru Situații de Urgență urmează a gestiona situația.

Reamintim că, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Arieș – bazin superior amonte S.H. Scărișoara, Arieșul Mic, județul Alba.

YouTube video

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.”

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO VIDEO: Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda. A fost semnalată prezența unui URS

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO VIDEO: Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda. A fost semnalată prezența unui URS Prezența unui urs a fost semnalată în cursul zilei de joi, 25 aprilie, aproximativ ora 09:30, în Alba Iulia, cartierul Oarda. Potrivit IPJ Alba, ursul a fost zărit pe raza cartierului Oarda, din Alba Iulia, în apropiere de casele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea