Rămâi conectat

Actualitate

UPDATE: Două persoane din Alba cercetate pentru deținere și introducere în țară de droguri de risc

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe lista de dosare a Tribunalului Alba a fost înregistrat miercuri, 29 august, dosarul în care judecătorii au admis propunerea de arestare preventivă a două persoane învinuite de deținere de droguri și introducere în țară de droguri de risc.

Este vorba despre Petru Ţiplea, arestat pentru deţinere de droguri de risc complicitate la introducerea în ţară de droguri de risc și Florin Marta, care a primit mandat de arestare în lipsă pentru introducere în ţară de droguri de risc.

UPDATE: Procurorii DIICOT Alba au stabilit că Petru Ţiplea primea drogurile de la Florin Marta din Madrid, printr-o firmă de transport. În colet se aflau, de regulă, două borcane de ness-cafe, unul dintre ele conținând o cantitate de aproximativ 50 de grame de hașiș, ambalată în folie de plastic. Ţiplea transporta drogurile la domiciliu, unde, cu ajutorul fiicei sale în vârstă de 12 ani, le porţiona în pachete de un gram, pe care ulterior le vindea la consumatori din Alba Iulia și Sebeș, cu sume cuprinse între 50 şi 60 de lei gramul.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada mai – 31 iulie a.c., a fost expediată şi introdusă în ţară cantitatea de aproximativ 300 grame de haşiş, în şase transporturi, prin intermediul unei firme de transport.

Cei doi inculpați au purtat mai multe convorbiri telefonice în care s-au înțeles cu privire la  prețul și cantitatea de droguri ce urma să fie livrată, înlocuind cuvântul ”grame” cu ”tricouri”. Țiplea plătea între 2 și 2,5 euro pe gram și trimitea periodic în Spania sume cuprinse între 100 și 150 de euro, pe numele fratelui lui Florin Marta deoarece acesta este plecat de mai mult timp în Spania, nu mai deține documente de identitate și este urmărit internațional având de executat o pedeapsă cu închisoarea pentru furt calificat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea