Rămâi conectat

Actualitate

UPDATE| Cloacă de JEG și COVID la o tabără pentru copii din județul Alba. Control DSP și măsurile impuse

Publicat

în

UPDATE| Cloacă de JEG și COVID la o tabără pentru copii din județul Alba. Control DSP și măsurile impuse

Ca urmare a unui control efectuat de către inspectorii DSP Alba la o societate comercială din județ care are ca obiect de activitate organizarea de tabere pentru copii, a fost aplicată o sancțiune contravenționala in cuantum de 10.000 de lei ( ART. 41 lit. c din HG 857/2011) pentru neexecutarea operațiunilor de curatenie si/sau dezinfecție a utilajelor, ustensilelor, suprafețelor de lucru in condițiile stabilite de normele igienico-sanitare in vigoare.

Mai exact, blocul alimentar, spațiile de depozitare a materiilor prime și auxiliare folosite la prepararea hranei sunt neigienizate, paviment necurățat, mobilier întreținut necorespunzator, pereți cu frecvente panze de păianjen, vesela și echipamente neigienizate, spații frigorifice neigienizate.

In ceea ce privește condițiile de cazare s-a constatat neigienizarea corespunzătoare a camerelor și a grupurilor sanitare. De asemenea, nu s-a putut face dovada efectuării analizelor/examenelor medicale periodice pentru personal, lipsa produselor biocide necesare dezinfectiei.

Electrica Furnizare Discount

Inspectorii DSP Alba au stabilit, ca urmare a controlului efectuat azi 19.08.2021, ca termen de remediere al deficientelor data de 21.08.2021, in caz contrar impunându-se suspendarea activității unității.

Totodată facem precizarea ca in perioada 02-19 August 2021 au fost depistate 14 cazuri pozitive COVID 19 care au legătura cu unitatea controlată, 13 la copii care au frecventat tabăra și 1 caz la un supraveghetor din cadrul taberei, acesta având domiciliul in alt județ, dar care, urmare a anchetei epidemiologice a fost alocat județului Alba. Toate celelalte 13 cazuri au fost alocate altor județe din țara ( Suceava, București, Argeș ) întrucât in urma anchetelor epidemiologice a fost stabilit, conform declarațiilor persoanelor pozitive și a supraveghetorilor , ca la intrarea in tabăra cei 13 prezentau simptomatologie specifica sau erau contacti direcți ai celor care prezentau simptomatologie pana la momentul intrării in tabăra. Precizam ca cele 13 cazuri pozitive au fost testate dupa plecarea din tabăra, in județele de domiciliu.

Inspectorii DSP Alba au dispus organizatorilor taberei efectuarea triajului epidemiologic riguros, precum și prezentarea la intrarea in tabăra a unui test negativ COVID 19 de către participanți.

DSP Alba va efectua un recontrol al unității in 21.08.2021 și va monitoriza permanent activitatea taberei, astfel încât sănătatea participanților și a personalului supraveghetor sa nu fie pusă in pericol și pentru a evita răspândirea cazurilor COVID 19. Transmite DSP Alba

UPDATE:

Urmare a recontrolului efectuat azi 21.08.2021, de către inspectorii sanitari ai DSP Alba la o societate comercială care administrează o tabăra in județul Alba au fost constatate următoarele:
– la data și ora controlului camerele de cazare au fost dezinfectate și igienizate

– au fost amenajate 2 izolatoare ( 1 izolator cu 1 pat și 1 grup sanitar și un izolator cu 2 paturi și 1 grup sanitar), dotate corespunzător .

– a fost încheiat un contract de prestări servicii cu un operator privat de servicii medicale in vederea efectuării de teste COVID 19, la accesul in tabăra sau la nevoie, cu recoltare la sediul beneficiarului.

– va fi asigurat personal medical in cadrul unității zilnic între orele 13:00-17:00 in vederea efectuării triajului epidemiologic și monitorizării stării de sanatate a participanților și personalului taberei

– au fost efectuate operațiuni de igienizare și dezinfecție in cadrul blocului alimentar, atât in ceea ce privește mobilierul cât și echipamentele, vesela și spațiile frigorifice

– au fost asigurate produse biocide necesare operațiunilor de dezinfecție

– a fost făcută dovada efectuării examenelor medicale periodice pentru întreg personalul

– au fost efectuate operațiuni de deratizare de către operator autorizat pentru astfel de servicii

DSP Alba va monitoriza in continuare prin intermediul inspectorilor sanitari respectarea normelor in vigoare in ceea ce privește triajul epidemiologic, aplicarea măsurilor anti COVID 19, precum și a legislației igienico-sanitare in cadrul unității controlate.

Publicitate

Actualitate

Persoanele nevaccinate riscă să fie reinfectate cu COVID-19 o dată la 16 luni. Studiu al cercetătorilor din Marea Britanie

Publicat

în

Persoanele nevaccinate riscă să fie reinfectate cu COVID-19 o dată la 16 luni. Studiu al cercetătorilor din Marea Britanie

Odată cu numărul crescut al cazurilor noi de COVID-19, în valul patru al pandemiei, tot mai multe persoane raportează că s-au infectat cu coronavirus pentru a doua sau chiar a treia oară.

Un nou studiu făcut în Marea Britanie sugerează că persoanele nevaccinate riscă să fie reinfectate cu COVID-19 o dată la 16 luni, în medie.

Electrica Furnizare Discount

Mai mulți oameni de știință au avertizat că reinfectările ar putea pune mai multă presiune pe sistemul de sănătate și au cerut extinderea programului de vaccinare la toți elevii, inclusiv două doze pentru adolescenți.

„Dacă ai o prevalență mare și o expunere frecventă la virus, așa cum se întâmplă în școli, vei vedea din ce în ce mai mulți oameni care se reinfectează, în ciuda vaccinării adulților”, a spus Stephen Griffin, profesor asociat de virologie la Universitatea din Leeds.

În urmă cu un an se credea că, deși s-ar putea produce reinfectări, acestea erau relativ neobișnuite, fiind înregistrate puține cazuri.

Acum știm că imunitatea naturală la SARS-CoV-2 începe să scadă în timp. Un studiu danez a sugerat că persoanele cu vârste sub 65 de ani au avut o protecție de aproximativ 80% timp de cel puțin șase luni, în timp ce persoanele peste 65 de ani au avut doar 47% protecție.

Apariția variantei Delta a complicat și mai mult situația.

„În cadrul angajaților din domeniul sănătății pe care i-am studiat, există mulți oameni care au avut un nivel decent de anticorpi după ce au fost infectați anterior, unii chiar vaccinați, dar care s-au infectat din nou”, a spus Danny Altmann, profesor de imunologie la Imperial College din Londra.

Datele publicate în 6 octombrie în Marea Britanie arată că dintre 20.262 de britanici care au fost testați pozitiv pentru COVID-19 între iulie 2020 și septembrie 2021, au existat 296 de reinfectări – definite ca un nou test pozitiv la 120 de zile sau mai mult după un prim test inițial pozitiv – cu o medie de 203 zile între testele pozitive.

Iar riscul de reinfectare pare să fie fost mai mare începând din mai 2021, când Delta a început să devină variantă predominantă.

Alte date din SUA, unde diferite state au început acum să urmărească și să raporteze ratele de reinfectare, susțin ideea că există un risc substanțial mai mare de reinfectare cu Delta.

În Oklahoma, care are o populație de aproximativ 3,9 milioane de locuitori, au fost raportate 5.229 de reinfectări în septembrie (echivalentul unei rate de reinfecție de 1.152 la 100.000 de oameni), iar reinfectările au crescut cu 350% din luna mai.

Cercetarea, publicată în The Lancet Microbe, sugerează că reinfectările vor deveni din ce în ce mai frecvente pe măsură ce imunitatea scade, în special atunci când numărul de cazuri este ridicat.

„Dacă nu avem niciun control al infectărilor, nimeni nu poartă mască și nu respectă distanțarea și nu vaccinăm, ar trebui să ne așteptăm la reinfectare după o perioadă de trei luni până la cinci ani”, a spus profesorul Jeffrey Townsend de la universitatea Yale.

„Dacă nu te-ai vaccinat, ar trebui să faci acest lucru și, dacă ai fost infectat, ar trebui să te vaccinezi oricum, deoarece acest lucru va prelungi durata protecției”, în fața virusului, a adăugat el.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

I-a fost blocat accesul la un joc online și a amenințat că se sinucide. Copil din Buzău, identificat de către Interpol

Publicat

în

I-a fost blocat accesul la un joc online și a amenințat că se sinucide. Copil din Buzău, identificat de către Interpol

După ce aministratorul unui joc online i-a blocat contului, un copil din Buzău a amenințat că se sinucide. Mesajul minorului a ajuns în cadrul Interpol, care l-a indentificat pe micuț.

„Un copil, utilizator al unei platforme de jocuri online, a alertat autorităţile la nivel mondial, prin transmiterea unui mesaj care conţinea ameninţări cu suicid. Totul a plecat de la disputa pe care a avut-o cu un alt utilizator al platformei, în urma căreia contul lui a fost blocat de către administrator.

Electrica Furnizare Discount

Fiindu-i imposibil să îşi continue jocurile, minorul a transmis un mesaj prin care a ameninţat că se sinucide dacă nu îşi recuperează contul de joc”, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a Poliţiei Române, potrivit Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, reprezentanţii site-ului au alertat imediat Interpol Washington, iar în urma verificărilor făcute a reieşit că utilizatorul este din Buzău.

„Cu ajutorul colegilor noştri de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, s-a reuşit identificarea minorului şi înlăturarea stării de pericol”, se mai menţionează în postare.

În acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de determinarea sau înlesnirea sinuciderii, sub forma tentativei.

Poliţiştii le reamintesc părinţilor că, potrivit Legii 272/2004 privind promovarea şi respectarea drepturilor copilului, supravegherea minorului este necesară inclusiv în mediul cibernetic.

Citește mai mult

Actualitate

Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea cu schemă completă reduce riscul de deces de cel puţin 20 de ori”

Publicat

în

Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea cu schemă completă reduce riscul de deces de cel puţin 20 de ori”

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a declarat în cursul zilei de miercuri, faptul că vaccinarea cu schema completă reduce cu cel puțin 20 de ori riscul de deces, iar la momentul de față nu există niciun medicament care să facă acest lucru în cazul infectării cu COVID-19.

„În momentul de faţă, cel mai bun tratament împotriva COVID-19 este vaccinarea. Nu avem altă soluţie. (…) Vaccinarea cu schemă completă reduce riscul de deces de cel puţin 20 de ori. Nu există niciun medicament care să facă acest lucru în momentul de faţă pentru COVID-19. Persoanele de peste 60 de ani au risc de o sută de ori mai mare să moară din cauza COVID-19, comparativ cu cei din grupa de vârstă 16-39 de ani”, a susţinut medicul militar la evenimentul de lansare a Forumului Român Pro-Vaccinare.

Electrica Furnizare Discount

El a subliniat că riscul de deces scade cu cel puţin 60% încă de la administrarea primei doze de vaccin.

„Vaccinarea în celelalte ţări este privită ca un gest de normalitate. Oamenii sunt obişnuiţi să se vaccineze, asta fac de ani de zile şi nu a fost nimic ieşit din comun că astăzi este important să te vaccineze ca să controlezi consecinţele unei maladii extrem de crunte, care în momentul de faţă ucide în fiecare zi sute de oameni. (…) Încă de la prima doză administrată, undeva după 10-14 zile, riscul de decese scade cu cel puţin 60%”, a arătat Valeriu Gheorghiţă.

Medicul Valeriu Gheorghiţă a fost prezent la lansarea Forumului Român Pro-Vaccinare.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare