Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE| ACCIDENT rutier cu pagube materiale, la ieșire din Petrești spre Sebeș: Unul dintre șoferi era alcoolizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un accident rutier, cu două autoturisme implicate, a avut loc vineri seara, în jurul orei 21.30, la ieșire din Petrești spre Sebeș.

Din primele informații, în evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme și nu au fost înregistrate victime.

Potrivit IPJ Alba, unul dintre conducătorii auto se afla sub influența alcoolului.

UPDATE IPJ: La data de 24 ianuarie 2020, în jurul orei 21.20, polițiștii din Sebeș au intervenit pe strada 1 Mai din Petrești unde a fost semnalat un accident rutier, soldat cu pagube materiale.

Din primele cercetări a rezultat că un bărbat de 33 de ani, din comuna Săsciori, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra acestuia, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Petrești.

În urma testării celor doi conducători auto, cu aparatul etilotest, pentru bărbatul de 33 de ani a rezultat valoarea de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de acesta a fost întocmit dosar penal în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Reamintim:

Conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice constituie un factor de mare risc asupra siguranţei traficului rutier, influențând, în mare măsură, producerea accidentelor de circulaţie.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (0,40 mg./l pe etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

O concentraţie alcoolică în sânge sub această valoare situează fapta în zona contravenţională şi se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, iar ca măsură complementară permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!

Pentru un trafic rutier în condiții de siguranță recomandăm conducătorilor auto să adapteze, permanent, viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic, să nu efectueze depășiri riscante și să fie atenți la pietoni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea