Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Interviu cu Ioan MARINCAŞ, preşedintele Partidului Poporului Dan Diaconescu – filiala Alba

Publicat

în

Unul din patru primari şi consilieri locali va fi din PPDD

    – PPDD este un partid sau un fenomen media?
– Partidul nostru a început ca un fenomen media, coagulat în jurul preşedintelui Dan Diaconescu, acum devine un partid în toată regulă, cu structuri în toată ţara, de la Bucureşti până la nivel de comune. Meritul lui Dan Diaconescu este că a făcut din televiziunea dumnealui nu un mijloc de manipulare, ci un loc unde omul simplu a putut să se exprime, atunci când peste tot i se închidea gura. Acest post TV a fost şi rămâne televiziunea accesului liber al omului de rând, fără altă şansă se exprimare. Partidul respectă acest principiu.
– Cine sunt membrii de partid ai PPDD în judeţul Alba?
– Colegii mei sunt oameni de calitate, care cred într-o adevărată schimbare în modul în care se face politica şi administraţie în România. Conducerea judeţeană este de o calitate umană şi profesională excepţională, cred că avem mai mulţi oameni cu facultăţi şi doctorate decât oricare alt partid din judeţ. Spun asta pentru că unul dintre cele mai frecvente atacuri la adresa PPDD este că membrii noştri sunt pensionari şi „otevişti”, cu care nu ai vrea să te amesteci. Veţi fi surprinsă să vedeţi calitatea membrilor noştri prezenţi şi chiar mai surprinsă de personalităţile care se vor alătura PPDD în curând.
– Costă mult să devii membru? Sau e gratis? Sau daţi ceva?
– Oamenii decid pentru ei şi familiile lor dacă vor să devină membri, normal că este gratis! Înţeleg însă întrebarea dumneavoastră, ştiu că există acest zvon-şopârlă menit să oprească oamenii să vină la noi. Zvonul spune că trebuie să plăteşti o taxă de înscriere, şi este un simplu zvon. Membrii noştri de partid cred în principiile şi forţa acestei mişcări politice şi vin din convingere, nu pentru bani sau alte favoruri. Sigur, unul dintre stimulentele lor este să lupte pentru putere, ca să putem schimba în bine mersul lucrurilor în judeţ şi în Alba Iulia.
– Cât de puternică este filala Alba?
– Organizaţia este puternică şi devine de la o zi la altă tot mai puternică. Oameni din toate colţurile judeţului, de la Arieşeni la Jidvei la Cugir, de peste tot, vin alături de noi şi ne întăresc rândurile. Nu ne grăbim în a structura definitiv filialele locale, vrem să avem la bază oameni de calitate, nu doar cifre fără acoperire.
– Vorbind pe cifre, cum staţi?
– Vă pot spune că evoluţia este foarte bună. Dacă în luna iulie a acestui an intenţia de vot pentru PPDD era de 8% pe judeţ, la patru luni distanţă, pe finalul lunii octombrie crescusem la 14,4%. Adică 6,6 procente în patru luni. Mai mult de 1,5% pe lună! Nici un partid din ţară nu se poate lăuda cu asemenea valori.
-Vă veţi alia cu vreun partid?
– Este parte a credinţei noastre să nu ne aliem cu cei care au fost la putere până acum. Dacă vrei să schimbi ceva trebuie să îi baţi pe cei de la putere, nu să te pliezi pe dorinţele lor. Deci până la alegeri nu ne vom alia cu niciun partid, pentru că suntem suficient de puternici să mergem singuri. Dacă în primăvara lui 2012 ajungem la 20% şi ne consolidam toate filialele cu oameni de calitate, avem şanse bune ca după alegeri unul din patru primari şi consilieri în acest judeţ să fie de la PPDD.
– Unde vă pot găsi celelalte partide dacă vor să se alieze cu PPDD?
– Celelalte partide ne pot căuta după 2012. Pentru cetăţenii care vor să ne găsească, este simplu, sediul nostru este în centrul municipiului Alba Iulia, pe strada Teilor numărul 4, lângă Hotel Transilvania. Sediul va fi inaugurat oficial de Dan Diaconescu în dimineaţa zilei de 1 decembrie. Dacă începând cu 2 decembrie veţi vedea coada acolo, să ştiţi că nu se dă pâine gratis. Se dă speranţă. (N.I.T.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

INFORMARE| Amendament la documentul de Ofertă Publică de Preluare Obligatorie a PREBET S.A. Aiud aprobat prin decizia A.S.F nr. 634 din data de 25.05.2022

Publicat

în

APROBAREA AMENDAMENTULUI  NU ARE VALOARE DE GARANŢIE ŞI NICI NU REPREZINTĂ O ALTĂ FORMĂ DE APRECIERE A A.S.F. CU PRIVIRE LA OPORTUNITATEA, AVANTAJELE SAU DEZAVANTAJELE, PROFITUL ORI RISCURILE PE CARE LE-AR PUTEA PREZENTA TRANZACŢIILE DE ÎNCHEIAT PRIN ACCEPTAREA OFERTEI PUBLICE OBIECT AL DECIZIEI DE APROBARE. DECIZIA DE APROBARE CERTIFICĂ NUMAI REGULARITATEA DOCUMENTULUI DE OFERTĂ ÎN PRIVINŢA EXIGENŢELOR LEGII ŞI ALE NORMELOR ADOPTATE ÎN APLICAREA ACESTEIA.

Preambul

Principalul scop al acestui document este să furnizeze date actualizate în legătură cu unele informații prezentate în Documentul de Ofertă și trebuie citit doar împreună cu Documentul de Ofertă și în contextul Ofertei descrise în Documentul de Ofertă. Ofertanții și/sau intermediarul nu au actualizat nicio altă informație  decât cea prezentată în cuprinsul acestui amendament, celelalte informații prezentate în documentul de ofertă fiind corecte și complete la data Documentului de ofertă. Astfel, nici ofertanții și nici Intermediarul nu își asumă nicio responsabilitate privind acuratețea și caracterul complet al informațiilor prezentate în documentul de Ofertă, cu excepția datelor prezentate în acest amendament, la o dată ulterioară datei Documentului de ofertă.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Publicarea Amendamentului

Prezentul Amendament este pus la dispoziția investitorilor după aprobarea sa de către A.S.F. prin publicarea unui anunț conform aceleiași proceduri utilizate pentru publicarea Documentului de Ofertă.

Amendamentul la Ofertă va fi disponibil în același mod în care este și Documentul de Ofertă astfel:

  1. În format electronic de pe website-ul Intermediarului GOLDRING SA (goldring.ro) și al Bursei de Valori București (www.bvb.ro) .
  2. pe suport de hârtie, la cererea investitorilor adresată GOLDRING SA la sediul acesteia (Tg. Mureș, str. Tudor Vladimirescu nr. 56A, jud. Mureș).

Ofertanții au convenit la modificarea Documentului de ofertă după cum urmează:

Paragraful de la punctul 6: „Impetum Investmens S.A. va achiziționa cu prioritate în cadrul Ofertei un număr maxim de 1.822.122 acțiuni, Anodin Assets S.A. va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, Ges-Green Energy Specialists SRL  va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, restul de 5.227.560 acțiuni vor fi achiziționate de Acord Construct ALT S.R.L.”

se modifică astfel:

Ofertanții vor achiziționa cu prioritate în următoarea ordine precum și în limitele maxime precizate, în funcție de numărul de acțiuni ce vor fi subscrise în cadrul ofertei, după cum urmează:

  • Impetum Investmens S.A. – 5.236.819 acțiuni,
  • Anodin Assets S.A. – 4.087.620 acțiuni,
  • Ges-Green Energy Specialists SRL – 4.087.620 acțiuni și
  • Acord Construct ALT S.R.L – 4.087.623 acțiuni”

Potrivit prevederilor art. 28 (3) din Legea nr. 24/2017, ale art. 54 (4) din Regulamentul 5/2018 și ale Documentului de Ofertă,  investitorii care au acceptat să subscrie în oferta publică de cumpărare înaintea publicării amendamentului pot să îşi retragă acceptul în termen de două zile lucrătoare de la publicarea amendamentului, respectiv în perioada 27.05.2022 – 30.05.2022.

Celelalte prevederi ale Anunțului și ale Documentului de Ofertă rămân neschimbate.

Prezentul amendament  este întocmit în conformitate cu Legea nr. 24/2017 și Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, cu modificările si completările ulterioare

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

24 mai: Ziua europeană a parcurilor naționale. Cum a ajuns să fie celebrată această zi și care este scopul acesteia

Publicat

în

24 mai: Ziua europeană a parcurilor naționale. Cum a ajuns să fie celebrată această zi și care este scopul acesteia

An de an, la data de 24 mai, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, la nivel continental, această zi având scopul de a apropia oamenii de natură și dea sensibiliza publicul privind impotanța frumuseții naturale în zonele protejate, dar și la impotanța conservării și gestionării durabile a ariilor protejate din Europa.

Hotărârea sărbătoririi Zilei europene a parcurilor naţionale a fost luată în 1999, când s-au împlinit 90 de ani de la crearea primelor nouă parcuri naţionale în Suedia (mai 1909). În acel an, pe 24 mai, peste o sută de organizaţii din 18 ţări europene au organizat evenimente de Ziua europeană a parcurilor naţionale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Iniţiativa a aparţinut Federaţiei EUROPARC, organizaţie nonguvernamentală, fondată în 1973, ce reuneşte sute de autorităţi şi mii de arii protejate din 40 de ţări europene. EUROPARC doreşte conştientizarea opiniei publice europene faţă de importanţa rezervaţiilor naturale protejate şi a parcurilor naţionale.

România este membru al EUROPARC prin Academia de Ştiinţe Agricole, iar ariile protejate care intră sub incidenţa autorităţii EUROPARC sunt Delta Dunării şi Parcul Naţional Retezat. Din partea României, ca membri EUROPARC mai sunt: Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti; Asociaţia Altitudine; Administraţia Parcului Natural Apuseni; Enduro Ranch; ProPark – Fundaţia pentru arii protejate.

În România, celebrarea Zilei europene a parcurilor naţionale a fost marcată, an de an, prin organizarea unor manifestări dedicate celebrării unor evenimente cu semnificaţie deosebită în domeniul protecţiei naturii şi al ariilor naturale protejate, în organizarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi a altor instituţii.

Europa are numeroase arii protejate importante, dar este în acelaşi timp un adevărat mozaic de naţiuni, culturi şi organizări politice. Până la constituirea Uniunii Europene nu s-a putut vorbi efectiv despre un punct de vedere comun sau despre iniţiative europene în domeniul conservării mediului. În anul 1994 a fost lansat la nivel european Planul de Acţiune pentru Ariile Protejate.

Iniţiative europene cum ar fi EECONET, EMERALD, Natura 2000 şi altele pregătesc drumul către o reţea europeană de arii protejate interconectate prin coridoare ecologice ce permit dispersia şi migrarea speciilor. În politica de conservare a mediului atât la nivel european, cât şi mondial se face simţită din ce în ce mai acut necesitatea trecerii de la conservarea speciilor la cea a habitatelor, de la conservarea unor locuri la conservarea unor ecosisteme şi de la măsuri naţionale la măsuri internaţionale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena: În jur de 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai

Publicat

în

Nume care se sărbătoresc de Sf Constantin şi Elena şi nume derivate din Constantin şi Elena care își serbează onomastica.

Sfinții Constantin și Elena: Peste 1,1 milioane de femei şi peste 600.00 de bărbaţi îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Citeşte şi: mesaje de Constantin şi Elena

Dintre cei 1.800.634 de români care îşi serbează onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena, 640.518 sunt bărbaţi şi 1.160.116 sunt femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 884.229 poartă numele de Elena, 124.773 sunt Ileana şi 69.944 se numesc Lenuţa. Alte 53.613 de femei poartă numele de Constanţa, 26.811 au numele Constantina, 4.279 – Leana şi 1.467 – Nuţi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Majoritatea bărbaţilor, respectiv 495.656, se numesc Constantin, alţi 80.037 poartă numele Costel, iar 33.386, Costică. De asemenea, 20.002 de bărbaţi se numesc Costin, 10.487 – Costinel, 635 – Costi şi 315 – Costeluş.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare