Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Uniunea Europeană explorează pașapoartele de carbon pentru a limita călătoriile și a reduce poluarea

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Uniunea Europeană explorează pașapoartele de carbon pentru a limita călătoriile și a reduce poluarea

Uniunea Europeană consideră introducerea pașapoartelor de carbon pentru a aborda problema poluării generate de călătoriile cetățenilor din statele membre. Oficialii UE propun alocarea unei cote anuale de carbon per călător european, care va fi înregistrată pe o cartelă și va limita implicit deplasările.

Potrivit informațiilor, amprenta medie anuală de carbon a unei persoane la nivel global se apropie de patru tone, iar pentru a contribui la salvarea planetei, cetățenii ar trebui să limiteze emisiile la maxim două tone pe an până în 2050.

Conceptul de „pașaport de carbon” presupune alocarea unei cote anuale de emisii pentru fiecare călător, limitând astfel călătoriile acestora. Cotele de emisii ar urma să raționalizeze modul în care oamenii călătoresc.

Un raport citat de CNN estimează că pașapoartele de carbon ar putea deveni o realitate până în 2040. În prezent, unele țări europene au deja legi și restricții care vizează schimbarea obiceiurilor de călătorie.

În Belgia, începând cu 1 aprilie 2023, pasagerii care zboară pe distanțe scurte și cei de la bordul aeronavelor mai vechi suportă taxe majorate, încurajându-i să considere alternative de călătorie. Franța a interzis zborurile interne pe distanțe scurte, iar o schemă similară se conturează în Germania.

Cu emisiile de dioxid de carbon provenite de la avioanele comerciale în creștere cu 32% între 2013 și 2018, oficialii europeni caută modalități de a reduce impactul asupra mediului. Cu toate acestea, se subliniază că pentru o reducere semnificativă a emisiilor, prețurile biletelor ar trebui să crească cu 1,4% în fiecare an, ceea ce nu s-a întâmplat, deocamdată, în realitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

VIDEO A nins pe DN 67C – Transalpina, în plină primăvară: Zăpadă și gheață între Rânca și Obârșia Lotrului. Circulația rutieră rămâne închisă

Ziarul Unirea

Publicat

în

A nins pe DN 67C – Transalpina, în plină primăvară: Zăpadă și gheață între Rânca și Obârșia Lotrului. Circulația rutieră rămâne închisă A nins în noaptea de marți spre miercuri, în plină primăvară, în staţiunea montană Rânca, unde stratul de omăt măsoară acum câţiva centimetri, iar autoritățile au transmis un avertisment pentru șoferii care intenționau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea