Uniunea Europeană explorează pașapoartele de carbon pentru a limita călătoriile și a reduce poluarea
Uniunea Europeană explorează pașapoartele de carbon pentru a limita călătoriile și a reduce poluarea
Uniunea Europeană consideră introducerea pașapoartelor de carbon pentru a aborda problema poluării generate de călătoriile cetățenilor din statele membre. Oficialii UE propun alocarea unei cote anuale de carbon per călător european, care va fi înregistrată pe o cartelă și va limita implicit deplasările.
Potrivit informațiilor, amprenta medie anuală de carbon a unei persoane la nivel global se apropie de patru tone, iar pentru a contribui la salvarea planetei, cetățenii ar trebui să limiteze emisiile la maxim două tone pe an până în 2050.
Conceptul de „pașaport de carbon” presupune alocarea unei cote anuale de emisii pentru fiecare călător, limitând astfel călătoriile acestora. Cotele de emisii ar urma să raționalizeze modul în care oamenii călătoresc.
Un raport citat de CNN estimează că pașapoartele de carbon ar putea deveni o realitate până în 2040. În prezent, unele țări europene au deja legi și restricții care vizează schimbarea obiceiurilor de călătorie.
În Belgia, începând cu 1 aprilie 2023, pasagerii care zboară pe distanțe scurte și cei de la bordul aeronavelor mai vechi suportă taxe majorate, încurajându-i să considere alternative de călătorie. Franța a interzis zborurile interne pe distanțe scurte, iar o schemă similară se conturează în Germania.
Cu emisiile de dioxid de carbon provenite de la avioanele comerciale în creștere cu 32% între 2013 și 2018, oficialii europeni caută modalități de a reduce impactul asupra mediului. Cu toate acestea, se subliniază că pentru o reducere semnificativă a emisiilor, prețurile biletelor ar trebui să crească cu 1,4% în fiecare an, ceea ce nu s-a întâmplat, deocamdată, în realitate.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Românii pot achita facturile și diverse taxe, direct la poștaș: Plăți instant cu cardul Poșta Română a încheiat un parteneriat cu CEC Bank și Visa, care prevede posibilitatea plății serviciilor cu cardul la domiciliu, în toată țara. Soluția a fost testată, iar începând de astăzi, 12 decembrie 2024, românii pot achita instant cu cardul direct […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 22 de ore
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Actualitateacum 4 zile
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Actualitateacum 5 zile
8 decembrie – Ziua Constituției României
-
Oameni şi locuriacum 3 zile
10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox
-
Actualitateacum 23 de ore
12 decembrie 1916: Consiliul de Miniștri a aprobat transferul Tezaurului României în Rusia