Rămâi conectat

Cultură Educație

”Unitate și Prietenie” – Festivalul cercetașilor a ajuns în acest an la a XV-a ediție

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Ziua de 1 Decembrie este importantă în sufletul tuturor românilor, iar Alba Iulia devine în această zi locul de întâlnire al celor care sărbătoresc Marea Unire. Cu această ocazie, Centrul Local „Axente Sever”, al cercetaşilor din Alba Iulia, organizează an de an un eveniment dedicat tuturor cercetașilor din țară.

Festivalul Național „Unitate și Prietenie”, ajuns la cea de-a 15-a ediție, găzduiește în fiecare an peste 300 de cercetași. Aceștia vin din toate colțurile țării pentru a-și revedea prietenii, pentru a cunoaște oameni noi, dar și pentru programul care le este pregătit de cercetaşii albaiulieni.

Tema acestei ediții este ”Breslele zilelor noastre”, în contextul în care, pe vremuri, veneau la Alba Iulia de 1 Decembrie, meșteri din toate colțurile tării, de la fierari, la croitori și pantofari. De data aceasta, participanții la eveniment vor face parte din diferite bresle moderne, precum cea a inginerilor, doctorilor sau arhitecților.

Evenimentul va dura 4 zile, timp în care participanții vor participa la diferite ateliere, un joc de tip treasure hunt prin Cetatea Alba Carolina, dar şi la jocuri şi activităţi spontane, având ocazia de a cunoaşte mai bine atât istoria orașului, cât și orașul în sine.

În acest an, participanții vor putea învăța tehnici pe prim ajutor, cățărare sau TSA, vor merge în excursie la Râpa Roșie și la Salina Turda, vor învăța cum să utilizeze un aparat foto sau să realizeze opere de artă din materiale reciclabile. Totodată, le sunt pregătite și activități sociale, în cadrul atelierului Zâmbește.

Vineri după-masa, vor participa la o Competiție a Breslelor, un joc de tip treasure hunt prin Cetate, începând cu ora 16:00, în cadrul căreia vor trebui să realizeze diferite provocări.

Sâmbătă, de 1 decembrie, cercetaşii vor participa la Parada făcliilor, la ora 19:00, iar seara va avea loc un Bal al Breslelor, unde cercetaşii din fiecare centru local participant, își vor prezenta activitățile din ultimul an. Evenimentul se va încheia cu o festivitate de premiere a celor care s-au dovedit mai îndemânatici și mai curajoși, atât în Competiţia Breslelor, cât şi în participarea la celelalte activităţi.

Festivalul Național „Unitate și Prietenie” este realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Instituția Prefectului Alba, Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan”, Colegiul Tehnic „Apulum”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, STP Alba, Grupul Skepsis, Miracolix, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Asociația RYMA. Evenimentul este realizat cu sprijinul şi ajutorul Supremia Alba Iulia, CoraTradeCenter Alba Iulia, Lin&Ema Alba Iulia, Obiectiv Alba Iulia și Mormota Cluj Napoca.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea