Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Uniristul Răzvan Ivan, achiziționat de UTA Arad | Golgheterul „alb-negrilor” va pleca în Liga a 2-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Uniristul Răzvan Ivan (care azi a împlinit 19 ani), golghterul Unirii Alba Iulia în turul eșalonului terț, poate fi considerat jucătorul divizionarei secunde UTA Arad, de luni urmând să se prezinte la antrenamentele conduse de Ionuț Popa.

Fundașul lateral a fost aproape de a semna în această pauză competițională cu Concordia Chiajna, însă oferta prim-divizionarei a fost considerată insuficientă de către gruparea din Cetatea Marii Uniri. Pe fir a intrat și “U” Cluj, dar cea mai insistentă s-a dovedit “Bătrâna Doamnă” care s-a înțeles cu clubul albaiulian. Unirea Alba Iulia a solicitat Concordiei Chiajna suma de 50.000 de euro, ilfovenii au oferit numai 35.000 de euro, însă, în cele din urmă, conform unor surse autorizate, R. Ivan s-a transferat la Arad. “UTA este un club mare cu tradiție, mulți suporteri și mă bucură că interesul lor pentru mine. Sper să dau tot ce este mai bun și să pun umărul la promovarea în Liga 1”, a declarat Răzvan Ivan. În ceea ce privește cluburile, negocierile sunt încheiate, mai rămâne doar ca fotbalistul să-și pună semnătura pe contractul oferit, lucru ce pare o formalitate, jucătorul dorind să facă pasul spre eșaloanele superioare, mai ales că la Alba Iulia situația este tulbure din punct de vedere financiar.

*Cedat pentru 12.500 de euro

După numai șase luni petrecute în “alb-negru”, juniorul Răzvan Ivan se dovedește o investiție prolifică pentru divizionara terță Unirea Alba Iulia, vânzarea sa acoperind o parte din restanțele accumulate în tur. Echipa din Cetatea Marii Uniri a investit în fotbalistul în vârstă de 19 ani suma de aproximativ 7000 de lei, reprezentând indemnizația de formare datorată clubului Viitorul Argeș “Alexandru Duminică”. Fotbalistul originar din Pitești a ajuns în această vară la formația din Cetatea Marii Uniri, la sugestia antrenorului Mihai Manea, implicat fiind și Armando Popescu, managerul general al Unirii Alba Iulia, și a impresionat prin evoluțiile sale în eșalonul terț, fotbalistul fiind golgheterul „alb-negrilor” în prima parte a campionatului, cu 4 reușite. “Mă bucur că am apucat să joc pentru Unirea Alba Iulia și le mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit. Îmi pare rău că nu pot rămâne să ajut echipa, dar le doresc multă baftă foștilor mei colegi și sper ca pe viitor să ne revedem cu bine. Unirea Alba Iulia este echipa la care am avut cele mai multe realizări până acum”, a mai menționat R. Ivan, ce a debutat în acest sezon la nivelul seniorilor și poate acoperi două posturi în defensivă: flancul drept și zona centrală.

Acesta a strâns 30 de jocuri internaționale în “tricolor”, la diverse generații ale României, avându-i coechipieri printre alții pe R. Baicu (U Craiova), Screciu (Genk), Manolache și Safer (FC Groningen-Olanda). Tânărul jucător a fost testat în toamnă de Concordia Chiajna, echipă cu care s-a și pregătit pentru o săptămână, evoluând chiar și într-un meci amical cu Dinamo. Răzvan Ivan a evoluat în ultimele 6 luni la Alba Iulia, după ce în vară s-a pregătit cu echipa secundă a campioanei CFR Cluj, venind de la Centrul „Tricolor 11” de la Tg. Mureș. Ivan a început fotbalul la LPS Pitești, în 2012 a trecut la Viitorul Argeș, petrecând doi ani la Centrul de Excelență “Tricolorul 11” de la Tg. Mureș. A fost aproape să ajungă la FC Argeș, însă “vulturii” nu au vrut să achite indemnizația de formare, dar și în vară la CFR Cluj, la echipa secundă, dar echipa din “Gruia” nu a fost fermă (perioada a coincis cu frământările interne din curtea campioanei), lucru de care a profitat Unirea Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea