Rămâi conectat

Sport

Uniriştii duşi cu zăhărelul de Steaua, în „cazul” Nicuşor Stanciu! *„Alb-negrii” au fost amânaţi de 7 ori de comisiile federale

Dan HENEGAR

Publicat

în

FC Unirea Alba Iulia a reclamat pe Steaua la comisiile abilitate din cadrul FRF, pentru suma de 22.000 de euro, însă judecarea cazului Nicuşor Stanciu tărăgănează, deja fiind 7 termene în care fosta divizionară secundă nu şi-a găsit dreptatea la forul federal.

În pragul dispariţiei de pe harta fotbalului românesc, după ce a fost abandonată de toată lumea, FC Unirea Alba Iulia mai aşteaptă, după intrarea în insolvenţă, doar anunţarea falimentului pentru a fi ştearsă oficial din documente, undeva prin luna octombrie. „Din păcate, nu s-au găsit soluţii viabile pentru asigurarea finanţării necesare la nivel de seniori. Asta este, speram că vom activa în Liga a IV-a, dar în actualele condiţii o să continuăm activitatea pe «FC Unirea 2006» cu Centrul de copii şi juniori”, a spus Mihai Dăscălescu, oficialul fostei divizionare secunde. Tot din aceste motive, cauzate de incertitudine, talentatul Filip Morar şi-a depus memoriu pentru a deveni liber de contract, iar alţi 7 jucători ce au încheiat junioratul (I. Stan, R. Moga, M. Olar, Coţolan, Joldeş, Dendiu, Vodă) sunt liberi şi pot pleca gratis, fără pretenţii din partea clubului.

*Revendică procent din taxa de solidaritate

Până atunci însă, „alb-negrii” se chinuie efectiv să recupereze procentul cuvenit din taxa de solidaritate în urma transferului lui Nicuşor Stanciu de la FC Vaslui la Steaua, aproximativ 22.000 de euro. Reclamaţi la comisiile federale pentru că au virat în conturile lui Porumboiu întreaga sumă cuvenită tranzacţiei, campionii sunt în culpă, însă respectivul caz a fost amânat, parcă în bătaie de joc, de 7 ori, dintr-un motiv pueril: acordul de transfer între cluburi nu a fost trimis de la Liga Profesionistă la Federaţie!

Nu ştiu ce se întâmplă şi ce se doreşte, dar parcă s-au adunat prea multe amânări. Jusitificări există, dar deja totul s-a transformat într-un caz rar. E deranjant, mai ales că noi ne bazăm pe respectivii bani pentru a continua activitatea juvenilă a clubului”, a conchis Mihai Dăscălescu. Probabil că prin respectiva tărăgănare, Steaua încearcă să profite la maximum de starea dezastruoasă în care se află clubul fanion al judeţului Alba, Unirea Alba Iulia care l-a vândut pe Nicuşor Stanciu la FC Vaslui în septembrie 2011, contra sumei de 224.000 euro.

În acest context, albaiulienii au de aşteptat verdictul în alt litigiu legat de numele proaspătului stelist Nicuşor Stanciu. Ardelenii l-au reclamat pe impresarul Florin Manea la FRF pentru că nu a plătit încă 30.000 de euro, au pierdut la comisiile federale, însă litigiul a ajuns la Judecătoria Sectorului 1.

Sursa foto: Gazeta Sporturilor, Prosport


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, eliminată în semifinalele Cupei României, după 1-3 cu CSM Târgoviște!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a fost eliminată în semifinalele Cupei României, pierzând 1-3 (26-28, 20-25, 25-16, 25-21) cu rivala CSM Târgoviște. Final Four-ul Cupei României se dispută la Mioveni, a doua semifinală fiind între Rapid și Dinamo. În aceeași sală unde Volei Alba Blaj a fost eliminată din grupele Ligii Campionilor, după înfrângerea cu Prometey Dnipro, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea