Rămâi conectat

Sport

Unirea Ungheni – Unirea Alba Iulia 3-0 (0-0) | Eșec drastic la debutul lui Sinescu pe banca „alb-negrilor”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Ungheni – Unirea Alba Iulia 3-0 (0-0) | Eșec drastic la debutul lui Sinescu pe banca „alb-negrilor”

La meciul de debut al antrenorului Valentin Sinescu pe banca tehnică a „alb-negrilor”, Unirea Alba Iulia a pierdut la Ungheni, cu Unirea din localitate, scor 0-3 (0-0), în prima partidă din noua ediție a Ligii  a 3-a.

Înfrângerea s-a conturat după pauză, când lipsa de experiență a vizitatorilor și-a pus amprenta, Unirea Alba Iulia prăbușindu-se după primirea primului gol, gazdele dominând repriza secundă, când au marcat în trei rânduri (prin trei achiziții), după ce în primele 45 de minute au fost și două bare (Astafei și Săvoaia)!

După un prim act echilibrat, gazdele, ce s-au întărit considerabil în intersezon, anunțându-și intențiile să atace play-off-ul, au reușit să încline balanța în mitanul secund. Tabela a fost deblocată de Fl. Istrate (51, fostul jucător al Performanței Ighiu și Unirii Alba Iulia, în eșalonul secund), ce a profitat de o nesincronizare defensivă, iar golul secund a fost realizat de un alt nou-venit: Săvoaia (67, reluare din apropiere, simplă, după o pasă de la Istrate). Rezultatul final a fost parafat de albaiulianul S. Culda (81), cu un șut de la 18 metri, lângă bară.

Constrânsă de problemele de efectiv, distribuția albaiuliană (cu Ciorgovean și Cl. Morariu – debutanți și Dehelean în premieră titular) a fost una extrem de tânără (medie de vârstă 23 de ani și două luni), în primul unsprezece regăsindu-se doar 4 echipieri (Scrob, Mardare, Al. Giurgiu și Fetița) ce au depășit vârsta de 22 de ani.”O primă repriză decentă în care am absorbit bine presiunea gazdelor, ce evident, prin achizițiile făcute, își depun candidatura la play-off.  În primul act am fost ocrotiți de Zeița Fortuna în două rânduri, la acele bare, și am avut o ocazie mare prin Cl. Morariu, scăpat singur. După pauză a fost un black out, cu superficialități ce nu-și au rostul, gazdele ne-au taxat, ne-am pierdut controlul și luciditatea. A fost un examen pretențios pentru noi, nu am mai putut să mai revenim și trebuie să admitem că nu avem forță ofensivă„, a declarat Valentin Sinescu.

După acest pas cu stângul, pe Unirea Alba Iulia o așteaptă un meci de foc, etapa viitoare, pe „Cetate”, în derby „de Alba” cu Metalurgistul Cugir.

Echipe: Unirea Ungheni: Feier – Bârsan, P. Aldea, L. Moldovan, Săvoaia, Fl. Pop, R. Ganea, A. Iuga, Istrate, Astafei, S. Culda; rezerve Vlasa, Zolyomi, Păgăcean, Cârloanță, Lackzo, S. Bucur, Toboșaru, R. Rotaru, Antrenor Dan Stupar – principal, Ad. Pop – secund.

Unirea Alba Iulia: Ciorgovean – Bârdea, Scrob, Mardare, V. Codrea – Pocol (61, Sg. Tineiu), Haj (49, Mâlnă), Dehelean, Al. Giurgiu, Cl. Morariu (74, Cr. Păcurar) – Fetița; rezerve Bartok, An. Moldovan, C. Dănilă, Jurj. Antrenor Valentin Sinescu – principal, Marcel Rusu – secund.

Nu a fost deznodământul meciului din urmă cu 5 luni, când „alb-negrii” s-au impus cu 3-2 într-un final nebun, remontând deși erau în inferioritate numerică.

Arbitri: Al. Perju (Galați), C. Cantemir (Făgăraș), An. Pavel Cojocaru (Brașov) Observatori I. Duma (Sibiu), P. Chirtescu (Brașov)

Foto: Viorel CODREA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății din Alba Iulia   A 3-a ediție a atractivului turneu fotbalistic „Ziua familiei” va avea loc duminică, 19 mai. Turneul de fotbal 3 vs 3 (tata, mama și copilul) este organizat în Piața Cetății din Alba Iulia (în fața Universității „1 Decembrie 1918”) […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea