Rămâi conectat

Sport

Unirea Ungheni – Metalurgistul Cugir, vineri, de la ora 17.00 | În Mureș, derby pentru locul doi

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cu 8 puncte avans și după primul meci câștigat în acest an, 4-0 Viitorul Cluj (cel mai clar succes stagional acasă) abordează “roș-albaștrii” derby-ul din Mureș, programat în Vinerea Mare, de la ora 17.00.

Duelul dintre formațiile de pe podiumul Seriei a 9-a, Unirea Ungheni (poziția a 3-a, 34 de puncte) și Metalurgistul Cugir (poziția a doua, 42 de puncte) a devenit unul decisiv pentru amfitrioni ce s-au îndepărtat de contracandidata la locul ce asigură accederea la barajul de promovare. Asta după ce, în urmă cu 3 săptămâni, la Cugir, au avut oportunitatea să se apropie la numai două puncte, dar au fost egalați în ultimul minut (gol Al. Rus) de un adversar ce juca în inferioritate numerică din minutul 53 (eliminat I. Grozav).

*Stupar, demis

Gruparea de sub Drăgana are o serie de 3 jocuri fără înfrângere, în vreme ce rivalii au pierdut puncte prețioase în această primăvară: un singur succes (în 12 martie, acasă cu Viitorul Cluj), eșecuri surprinzătoare cu Sănătatea (la Ungheni) și în deplasarea de la Viitorul, numai două puncte strânse în ultimele 5 jocuri (ultimul, o remiză spectaculoasă, 3-3 cu liderul, meci în care a condus cu 1-0 și 2-1, dar a egalat în minutul 90!). După aceste rezultate, “principalul” Dan Stupar a fost demis, interimatul fiind asigurat cu CS Hunedoara de  Adrian Pop, dar se negociază cu 4 antrenori, printre care Florentin Petre și Mugur Gușatu.

Este un derby, practic meciul ce poate lămuri foarte multe lucruri. Va fi o confruntare cu presiune, iar noi suntem conștienți de dificultatea acestui examen. Știm ce ne așteaptă și vrem în primul rând să nu pierdem, pentru a ne menține acest avantaj”, a precizat Lucian Itu.

Incert este Șaucă (bolnav), dar e posibil ca în efectiv să fie inclus Dohotariu (revenit după o indispobilitate de durată). Este al 4-lea duel direct între cele două combatante, două fiind remize cu același scor, 1-1, la Cugir. Seria a fost deschis în 1 octombrie, cu o victorie cugireană, 2-1, rezultat decis în câteva zeci de secunde (R. Opric a parat penalty-ul lui Istrate și faza următoare a punctat Șaucă) și se încheia în 7 mai, în Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice, în cadrul Galei Sportului, eveniment organizat la Sala „Transilvania” și organizat de CJ Sibiu! Miruna Măda, sportiva originară din Alba, a fost desemnată, de curând, cel mai bun sportiv din județul Sibiu în anul 2023, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea