Unirea Alba Iulia – “U” Cluj 0-7, umilință istorică pentru uniriști!!! Bicheși: “Ne-au ciuruit”, Falub: “Anul viitor voi fi suporterul Unirii în campania de promovare”

Unirea Alba Iulia a trăit umilința supremă pe “Cetate”, acest 0-7 cu “U” Cluj devenind cea mai rușinoasă înfrângere internă din istoria formației din Cetatea Marii Uniri, una înființată acum peste 9 decenii.

“Alb-negrii” au fost carne de tun pentru “șepcile roșii”, care au marcat la foc automat împotriva unei echipe inexistente în cele 90 de minute, pentru care “meciul anului” a devenit “coșmarul” existenței.

Unirea Alba Iulia s-a văzut efectiv demolată de liderul seriei încasând într-un singur joc tot atâtea goluri câte primise sub comanda lui Bicheși în 2018, adică 7 în 8 jocuri (720 de minute). Ba mai mult, în acest joc albaiulienii au încasat de la Goga și compania cu un gol mai puțin decât în tot sezonul în fața suporterilor în precedentele 11 meciuri, rezultând recorduri negative ce atârnă greu!

*Formula greșită a lui Bicheși!

Tânărul antrenor al Unirii a suprins pe toată lumea cu distribuția etalată împotriva experimentatei garnituri a Clujului. I-a lăsat pe bancă pe golgheterul Lăsconi, pe italianul De Marco (în premieră rezervă de la venirea la Unirea) și pe Ad. Matei (menajat la Tășnad, tocmai pentru meciul cu “U”), decizii pe undeva de neînțeles. A riscat teribil începând cu 5 juniori: Căt. Suciu, R. Scrob, Davidaș, Captiu, An. David, iar centrul defensivei a fost un dezastru în formula R. Scrob – Onacă, și în anumite momente I. Grozav. Bicheși a riscat, dar s-a înșelat, formula cutezătoare fiind adevărată mană cerească pentru Falub, ce a speculat din plin naivitatea oponenților, dar și greșelile personale majore. În tur, Himcinschi a stat la cutie, s-a baricadat și a fost doar 0-1, iar acum Bicheși a încercat o partitură mult mai deschisă, mai ofensivă și totul s-a întors împotriva sa…

Citește și: FOTO, LIVE-TEXT, Unirea Alba Iulia – „U” Cluj 0-7 (0-2) | „Șepcile roșii” i-au demolat pe uniriști și prestație la superlativ a liderului

*Bicheși: “Îmi reproșez foarte multe, inclusiv formula de echipă”

Meciul anului a devenit un eșec istoric pentru Unirea, am ratat testul și, ca să parafrazez un citat la modă: ne-au ciuruit! Am mizat pe foarte mulți tineri, am crezut că tinerețea și dorința de afirmare reprezintă arme bune, dar am greșit, armele nu au fost egale, iar experiența și valoarea și-au spus cuvântul Îmi reproșez foarte multe, inclusiv formula de echipă, una în care multe modificări au fost forțate de probleme. Am fost poate prea încrezători, de la noi de la banca tehnică a plecat. Falub este un antrenor de foarte mare valoare, ce citește foarte bine jocul adversarilor. Trebuie să mai avem răbdare cu acești copii, iar din acest meci am învățat că în primul rând trebuie să îți aduni 11 jucători de foarte mare valoare”, a declarat Adrian Bicheși.

*Adrian Falub: “Am speculat, Unirea nu este echipă să ia 7!”

“U” Cluj a umilit Unirea Alba Iulia, dar și Alba fotbalistică în acest sezon. Scorul record de 7-0 de pe “Cetate” înseamnă al 6-lea joc direct cu conjudețenele câștigat de lider, care a primit un singur gol (1-2 la Cugir)! “Scorul este puțin exagerat, Unirea nu este echipă să ia 7 goluri într-un meci! Jucătorii au avut prea mare presiune în acest meci, au riscat făcând presing sus, iar asta i-a costat, lăsând spații foarte mari, distanțe mari între compartimente, pe care jucătorii noștri de viteză le-au speculat“, a precizat antrenorul care a cunoscut bucuria ultimei promovări a Unirii în elită, în 2009. “Am jucat în retur de două ori pe “Cetate”, acum cu Unirea, un adversar ce a încercat să joace, precedenta dată întâlnind Performanța Ighiu, ce nu a fost fair play față de noi. M-aș bucura foarte mult ca sezonul viitor Unirea să promoveze, eu voi fi suporterul lor numărul unu. Alla Iulia merită echipă de Liga a 2-a, este o echipă la care țin mult, am trăit aici un moment plăcut din cariera de antrenor. M-am simțit bine la Alba Iulia, aici sunt persoane precum Mihai Dăscălescu, Gicu Grozav sau Adi Bicheși, pe care le apreciez“, a încheiat Falub după victorie ce înseamnă o pată neagră pe blazonul Unirii.

Dan HENEGAR

4 Comentarii

marius 29 aprilie 2018 at 18:28

Jenant. Un grup de sportivi fara nicio valoare. Pacat. N-am vazut nici cel putin un gram de daruire.
Ce se construieste la Unirea n-are perspectiva. Nu cred ca exista cineva cu viziune, ci numai interese.
Ps. inainte de a-l sprijini pe Burileanu, invatati sa va sprijiniti singuri.

ionică 30 aprilie 2018 at 10:56

aș vrea să-i văd reacția lui Gicu! sau nu mai e pe la Unirea !?

X-lescu 30 aprilie 2018 at 11:17

Mai marele conducator isi vede doar interesul din toata chestia asta cu Unirea. Legaturi federale, jigniri, combinatii si toate astea pt as pastra scaunul cald. E mercenariat in forma continua. Spune ti mi si mie, cine poate alunga cainele de la macelarie? Semnalele autoritatilor sunt clare: nu cu gasca asta. Sunt convins ca nimeni altcineva nu-si va lasa banii pe mana unuia ca el.

Dej 30 aprilie 2018 at 17:48

Alba Iulia mai pierde si meciul cu Dej in urma uniei contestatii pentu ca nu a jucat conform regulamentului cu 3 jucatori sub 19 ani si 5 jucatori sub 21 si poate si alte meciuri???????

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...