Rămâi conectat

Sport

Unirea Alba Iulia, tot în zodia incertitudinilor | Portarul Rareș Sporea, șanse mari să se despartă de “alb-negri”

Publicat

în

În această perioadă de vacanță, două sunt coordonatele în care poate fi încadrată existența divizionarei terțe Unirea Alba Iulia: apăsarea problemelor financiare, dar și faptul că stă foarte bine la capitolul juniori.

Jucătorii din Cetatea Marii Uniri au terminat stagiunea trecută cu numeroase restanțe, având în acel moment, sfârșitul lui aprilie, o singură lună plătită din contractele neachitate. În urmă cu două săptămâni, echipierii divizionarei terțe, ce nu primiseră niciun ban în 2021, au încasat o mică parte din datorii, respectiv o lună și jumătate din salariile cuvenite. Plata s-a făcut din suma de 200.000 de lei, votată în luna aprilie de consilierii locali, care însă nu poate fi utilizată pentru plătirea ratelor contractuale din urmă. Este o firavă rază de soare în contextul perioadei critice traversate de “alb-negri” în ultimele luni, în condițiile în care echipierii formației conduse de Adrian Bicheși aveau la activ 8 luni în care luaseră un singur salariu (în decebrie 2020, aferent lunii septembrie), iar în zilele viitoare așteaptă să mai încaseze o lună din înțelegeri (cuvenită pentru mai 2021).

În consecință situația rămâne în ceață în privința aspectelor fotbalistice, transferuri, buget pentru campionatul următor, componența băncii tehnice, în vreme ce reunirea este prevăzută, pe hârtie, în jurul datei de 15 iulie. Antrenorului Adrian Bicheși i-a expirat contractul în data de 15 iunie, însă nu este sigur că va continua, nedemarându-se discuții concrete cu oficialii clubului pe această temă. Principala preocupare a Unirii Alba Iulia este în această perioadă legată de chestiunea financiară, respectiv asigurarea unei finanțări certe dinspre primăria municipiului Alba Iulia. Problema majoră este dată de faptul că nu există perspectivă, că gruparea din Cetatea Marii Uniri trăiește de azi pe mâine, totalul restanțelor către jucători cifrându-se la o sumă de aproximativ 40.000 de euro.

Electrica Furnizare Discount

*Sporea, foarte aproape de a pleca

În același timp însă echipa albaiuliană stă liniștită, spre deosebire de alte conjudețene, în ceea ce privește capitolul juniori, chiar dacă Adam, Zsigmond și Mâlnă (n. 2000) au ieșit din această categorie. Astfel, la dispoziția antrenorului sunt 8 nume, Bîrdea (2001), V. Codrea (2001), P. Dani (2001), pentru prima secțiune, respectiv Sîntoma, Dehelean, Bakcsi, Pocol (toți din 2002) și Haj (2003), pentru a acoperi celelalte două posturi obligatorii. Dintre aceștia, Bîrdea, Haj și V. Codrea au strâns experiență, bifând multe meciuri din postura de titulari în campionatele precedente. Pe de altă parte, sunt șanse reduse ca portarul Rareș Sporea să continue la Unirea Alba Iulia. Goalkeeperul în vârstă de 22 de ani, originar din Vâlcea, este de 4 ani în fotbalul din Alba (un sezon la Performanța Ighiu și alte trei la Unirea), a terminat Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității “1 Decembrie 1918” și este masterand la Sibiu.

Sunt la final de contract și pot spune că aștept oferte. Nu știu ce șanse sunt să mai continuu la Unirea, aș prefer să găzesc o echipă din zonă, să fiu mai aproape de casă. În urmă cu un an am fost în aceeași situație, dar am preferat să mai semnez pentru încă un sezon. Să vedem ce variante se vor ivi”, a precizat Sporea, titular incontestabil al grupării ce a treminat campionatul pe locul al 7-lea din Seria a 9-a a Ligii a 3-a.

Publicitate

Sport

Valentin Sinescu, după eșecul din Cupa României: „Am descoperit trei tineri, nu vreau un lot stufos, dar mai trebuie transferuri”

Publicat

în

Valentin Sinescu a debutat la Unirea Alba Iulia în Cupa României, eșec la Galda de Jos, 0-2, cu Industria, o confruntare în care divizionara terță a mizat pe tineri. Antrenorul a văzut partida din tribună, i-a remarcat pe Moldovan, Dehelean și Haj, și consideră că are nevoie de 5-6 transferuri în vederea unui campionat „de tranziție”, în condițiile unui „buget rahitic”

Sâmbătă, la ora 10.30, pe terenul Cetate 2, Unirea Alba Iulia va întâlni CSM Deva într-un joc de verificare.

Un meci frumos, într-o bază cochetă, cu un adversar care a respectat fotbalul, a avut o prestație bună și o conduită ireproșabilă. Țin să îi felicit pe această cale pentru victorie și să le urez succes în continuare. Pentru noi a fost o acțiune pe care nu ne-am fi dorit-o la acest moment. Evident că a trebuit să onorăm cu prezența această fază a Cupei României. Am avut șansa să debutăm niște jucători foarte tineri, sunt bucuros pentru acest lucru. Sunt doi fotbaliști care mi-au lăsat o impresie foarte bună, Moldovan și Dehelean, care, după părerea mea, dacă ar avea un standard profesional ridicat al pregătirii în anul următor, cred că ar face față chiar și la un eșalon superior. Alătur celor doi pe Haj, o confirmare, un jucător care pe o altă poziție, mult mai avansat, ar da un radament foarte bun. Sunt trei câștiguri ale jocului și nu pot să incriminez atitudinea jucătorilor, a fost una bună, cu o evidentă lipsă de experiență. Sunt 8 jucători din structura lotului din sezonul trecut care au lipsit. Pentru etapa pe care o parcurgem au fost lucruri pozitive, dar și aspecte ce trebuie corijate. Este greu la Unirea Alba Iulia față ce ce bănuiam. I-am promis lui Mihai că atât timp cât face aceste eforturi supraomenești o să îi fiu alături. Am vorbit despre perspectivă, el încearcă să mai aducă jucători pentru a crea emulație în vestiar. Nu vreau un lot stufos, pentru a nu împovăra bugetul, și așa rahitic. Trebuie să avem luciditate și foarte mult discernământ în intenții. Să fim circumspecți, să cântărim foarte bine și dacă am aduce 5-6 jucători, de valoarea celor plecați, echipa ar putea avea o prezență onorabilă în campionatul viitor, pe care-l văd de tranziție. Unul în care lumea ce ar putea să sprijine această echipă să decidă dacă se dorește reînscrierea Unirii în circuitul național, mă refer la primele două eșaloane”, a punctat Valentin Sinescu.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Sport

FOTO: Voința Stremț – CS Ocna Mureș 2-0 (1-0), în Cupa României. Stremţul scrie istorie în competiţia K.O.

Publicat

în

Voința Stremț – CS Ocna Mureș, al doilea duel interjudețean din cadrul fazei întâi a Cupei României, s-a încheiat cu scorul de 2-0 (1-0) în favoarea gazdelor.

Voinţa a reuşit astfel o calificare istorică în etapa a doua din faza naţională a competiţiei K.O. Golurile îzbânzii stremţenilor au fost marcate de Epure (24, scăpat singur, după o lansare pe culoar de la Trifa) şi Al. Juncan (66, șut din semiîntoarcere).

Este extrem de importantă victoria în compania unui adversar de categorie superioară, mult mai bine cotat. Dacă în jocurile anterioare s-au evidențiat 2-3 jucători, care au ieșit la rampă în anumite momente, în acest duel absolut toată echipa merită remarcată. Am obținut o calificare meritată, venită în urma unei evoluții apreciate, și consider că din toate punctele de vedere am fost peste oponenți„, a precizat Ion Ilie (Voința Stremț).

Ocnamureşenii, care au ratat un penalty în minutul 69, prin Alecu Cioară (șut pe lângă, atacantul alunecând din pricina terenului ud, tot el fusese faultat în careu), au încheiat disputa în inferioritate numerică, după eliminarea lui D. Lupşan, survenită în minutul 85, după o intrare imprudentă.

Au fost mai buni ca noi. Felicit echipa gazdă pentru victorie şi le doresc celor de la Stremţ cât mai multe victorii pe mai departe în faza naţională a Cupei României”, a declarat preşedintele secţiei de fotbal a clubului CS Ocna Mureş, Ioan Paul.

„De când e jocul ăsta inventat, se joacă pe goluri. Noi ratăm 11 metri, dăm în bară, minge scoasă de pe linia portii, cap pe lângă din 4 metri, singur cu portarul, iar adversarul marchează din singura acțiune a primei reprize și o aruncare de  la margine în a doua repriză. Partea bună e că ne putem vedea de treabă, gata cu Cupa… Am avut 11 jucători valizi astăzi și doi jucători de rezervă, dintre care unul accidentat. Ne pregătim, facem transferuri și ne vedem de muncă, întrucât e greu la fotbal„, a transmis antrenorul Paul Ciucă.

S-au înfruntat deținătoarea trofeului județean, după câștigarea finalei de la Unirea, la loviturile de departajare, cu CSU Alba Iulia, respectiv CS Ocna Mureș (locul 9 în ediția trecută a eșalonului terț).

Au evoluat echipele: *Voinţa Stremţ: G. Costea – G. Cerghedean, Csegoldi, N. Pop, N. Opriţa – Al. Juncan, Trifa (cpt.), Dreghiciu, Goangă – Epure, A. Breaz; rezerve Lupean, M. Cristea,  Cetean, Rancea, Puia, Moruşcă, Şerbu. Antrenor Ion Ilie;

CS Ocna Mureş: Vl. Ignat (cpt.)  – Frențiu, Haiduc, Cioplântă, Al. Kiraly – Socaci, D. Lupşan, Tegbo, Cl. Marcu – Ceaca, Cioară; rezerve S. Moise, D. Cunţan. Antrenori Paul Ciucă și Romeo Arinar.

Arbitri: M. Chioran (Cluj-Napoca), I. Georgiu (Dej), Cl. Giorgiu  (Cluj-Napoca) Observator T. Biriș (Hunedoara)

Lucian DĂRĂMUȘ

Publicitate
Citește mai mult

Sport

FOTO: Industria Galda – Unirea Alba Iulia 2-0 (1-0), în Cupa României | Dublă Bălaș și eliminare a tinerilor „alb-negri”

Publicat

în

Industria Galda de Jos a învins Unirea Alba Iulia, în faza întâi a Cupei României, scor 2-0 (1-0), o victorie firească după derularea ostilităților, conturată grație dublei lui Bălaș (40, 61, penalty)

Meciul de debut pentru antrenorii Doru Oancea și Valentin Sinescu, întrerupt timp de 15 minute din princina grindinei, în prima repriză, s-a dovedit”o povară” pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, mistuită de probleme financiare apăsătoare și părăsită de o sumedenie de jucători. Industria a controlat jocul și își așteaptă oponentul din faza a 2-a a Cupei României, în 11 august. Valentin Sinescu a stat în tribună, iar la final i-a remarcat pe A. Moldovan și Dehelean, alături de Haj.

Un debut cu dreptul, vreau să felicit jucătorii. O partidă grea, împotriva unei echipe de copii, ce au calitate, cu un antrenor foarte bun. L-am și felicitat pe Mihai Dăscălescu, dacă au răbdare, vor progresa. Știam că echipa mea are caracter și valoare, dar în același timp sunt conștient că putem juca și mai bine. Avem nevoie de pregătire, suntem pe un drum bun. Industria va fi o echipă bună de Liga a 4-a, fără doar și poate, și deocamdată nu avem obiectiv promovarea, nu există presiune. Normal, că îmi doresc performanță, ar fi a treia promovare din carieră”, a explicat Doru Oancea.

Uniriștii nu au putut emite pretenții, ținând cont de formula tânără aliniată, distribuție în care au debutat Sîntoma, Lupea și P. Dani, prezenți în primul unsprezece, la reluare intrând A. Moldovan (18 ani), Jurj și Cl. Marcu, ultimii doi născuți în 2005!

Meciul a fost întrerupt în minutul 39 din pricina grindinei! Partida aa fost reluată peste 15 minute și la prima fază Bălaș a deschis scorul cu un șut de la 16 metri, deviat, ce l-a păcălit pe Sîntoma. Cea mai mare ocazie a reprizei a fost în minutul 43, când S. Mureșan l-a devansat pe Sîntoma, însă Scrob a respins de pe linia porții. La meci asistă în jur de 100 de spectatori, între care 6 suporteri ai „Black Warriors”, primul mitan fiind marcat de ploaia torențială ce a dus la întreruperea jocului. Antrenorul Valentin Sinescu a stat în tribună alături de Mihai Dăscălescu, vizitatorii fiind conduși de pe bancă de Marcel Rusu. În minutul 61, același Bălaș face dubla, din penalty, execuție elegantă, după un fault Scrob la S. Mureșan. Bârdea (77), cu un șut puțin pe lângă, a avut cea mai mare ocazie a vizitatorilor. Și Pocol (88), șut din unghi, puțin alături, putea reduce ecartul.

Cu excepția a doi jucători, Scrob și Mardare, albaiulienii miezează pe un unsprezece compus din fotbaliști sub 21 de ani, media de vârstă a formulei de start fiind de 21 de ani și 4 luni

Foste colege în eșalonul terț în stagiunea trecută, combatantele s-au întâlnit mereu în ultimii ani în competiția “KO”, pe “Cetate”, calificările fiind împărțite: 2017, Industria, după loviturile de departajare; 2018 – Unirea, la penalty-uri, 2019 – găldenii, victorie cu 2-1 (în minutul 90+3 Căt. Suciu a apărat un penalty executat de Selagea); anul trecut calificare la “masa verde” Unirea Alba Iulia (gazdele lovite de COVID-19).

Industria: Iancău – Samoilă, Rahovean, Hodea, Ad. Matei – Javla, Oniche – Al. Costea, Bălaș. Tocu – S. Mureșan; au mai intrat Căt. Ivașcu, P. Medrea, D. Schiau; rezerve Vl. Răducanu, Tamaș, N. Muntean,  G. Tamaș, Căt. Dănilă. Antrenori Doru Oancea, Dan Comșa

Unirea: Sîntoma – Haj, Mardare, Scrob, V. Codrea – P. Dani, Mîlna, Dehelean, Bîrdea – Lupea, Pocol; au mai intrat An. Moldovan, M. Dăscălescu jr, Jurj, Fl. Marcu; rezerve D. Oneț, C. Dănilă, . Antrenori Vasile Sinescu, Marcel Rusu.

Arbitri I. Boldea (Ciuguzel), R. Mereș, A. Revnic (ambii Cluj-Napoca). Observator M. Ștefan (Orăştie)

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea