Uniforma școlară ar putea deveni obligatorie. Fiecare elev va primi 350 de lei pentru achiziționarea uniformei – proiect

Uniforma școlară ar putea deveni obligatorie. Fiecare elev va primi 350 de lei pentru achiziționarea uniformei – proiect

Elevii din România ar urma sa primească 350 de lei pe an pentru uniformele școlare, conform unui proiect de lege propus în Senat. Proiectul de lege precizează că fiecare școală are obligația de a stabili o uniformă, spre deosebire de situația actuală, în care școlile sunt obligate doar să stabilească un semn distinctiv, precum ecusoanele.

Proiectul la care m-am referit mai sus, ce ar urma să modifice Legea nr. 35/2007, se află abia la începutul parcursului legislativ, fiind înregistrat la Senat, ca primă cameră. Principala măsură, cum spuneam, este că elevii vor primi 350 de lei, pe an școlar, pentru a acoperi costurile cu achiziționarea unei uniforme școalre. Însă banii nu vor fi dați toți, dintr-odată, ci vor fi acordați în două tranșe, una în fiecare semestru.

ELIT

După aceea, inițiatorii vor ca, prin acest proiect de lege, să oblige fiecare școală să adopte un model de uniformă pentru elevii acelei unități de învățământ.

În versiunea actuală a Legii nr. 35/2007, școlile nu sunt obligate să adopte, neapărat, un model de uniformă, ci trebuie doar să adopte un semn distinctiv. Acesta, pe lângă uniformă, poate fi un ecuson, o eșarfă sau altele asemenea.

Mihail David - 2020

Un aspect neclar al proiectului este dacă va fi obligatorie doar introducerea uniformei sau și purtarea ei (și în ce condiții, de exemplu). Proiectul propriu-zis, în forma actuală, nu menționează decât că fiecare școală va fi obligată să adopte modelul unei uniforme, că elevii vor primi finanțarea la care am făcut referire mai sus, că modelul uniformei va fi comunicat Poliției și Jandarmeriei, precum și sursa de unde vor fi finanțate costurile pentru implementarea acestor schimbări. Expunerea de motive, însă, precizează că proiectul se referă și la aspectul purtării obligatorii a uniformei.

Atenție! Proiectul se află abia la începutul procesului legislativ. Pentru a se aplica, este nevoie să fie aprobat de ambele camere ale Parlamentului, să fie promulgat de președintele țării și să apară în Monitorul Oficial.

Sursa: avocatnet.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...