Undă verde pentru derularea proiectului „Servicii integrate pentru persoane cu nevoi speciale”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Printr-o scrisoare, Consiliul Judeţean Alba a solicitat Primăriei Cugir punerea la dispoziţia proiectului „Încluziunea socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale” pentru perioada 1.02.2011 – 31.07.2013 a imobilului din Vinerea reabilitat prin proiectul „Servicii Integrate pentru Persoane cu Nevoi Speciale”. Totodată, Consiliul Judeţean comunică autorităţii locale faptul că începând cu 1 februarie 2011, se demarează activităţile din proiectul strategie sus menţionat. În cadrul acestui proiect se asigură la nivelul oraşului Cugir finanţarea următoarelor servicii:
– „Verde pentru soarta ta” – serviciu resursă pentru maxim 20 de tineri şi adulţi cu dizabilităţi/risc care vor fi consiliaţi/formaţi profesional/calificaţi.
– „Ajută-mă să trăiesc frumos” – serviciu resursă pentru tineri şi adulţi cu dizabilităţi.
– „Micul Prinţ, paşi spre viitor” – servicii de orientare vocaţională pentru copii de 14-16 ani aflaţi în risc.
De reamintit că oraşul Cugir a căştigat la nivelul judeţului Alba proiectul microregional „Servicii integrate pentru persoane cu nevoi speciale”, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”. Printr-o hotărâre din 2009, Consiliul local Cugir a fost de acord cu afectarea imobilului sus menţionat pentru proiectul „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale” cu asumarea din partea Consiliului local a costurilor de funcţionare a serviciilor care nu sunt acoperite prin proiect. (C.P.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei