Rămâi conectat

Curier Județean

Una dintre persoanele din scandalul de la Blaj, REȚINUT pentru instigare publică pe FACEBOOK. A postat comentarii prin care a instigat la acte de violență

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Polițiștii din Blaj au reținut 5 bărbați și o femeie, care ar fi provocat un scandal imens, pe stradă, în care au fost implicate, în cele din urmă, mai multe persoane. Însă, se pare că au fost și victime colaterale. IPJ Alba a transmis că toți cei 7 reținuti de la Blaj vor fi cercetați sub control judiciar.

Una dintre victimele colaterale, care va fi cercetă sub control judiciar, este un bărbat de 36 de ani, din Blaj, care a fost reținut pentru instigare publică pe Facebook, după ce a postat mai multe comentarii prin care incita la acte de violență.

Liniștea municipiului Blaj a fost perturbată ieri, vineri, 1 mai, când mai multe persoane au intrat într-o altercație, provocând o ceartă puternică.  Scandalul ce a avut loc pe strada Barbu Lăutaru din „Mica Romă”, s-a încheiat cu amenzi de zeci de mii lei și rețineri.

Oamenii legii s-au sesizat, din oficiu, în legătură cu faptul că un bărbat de 36 de ani, din Blaj, în contextul intervenţiei forţelor de ordine pentru restabilirea liniştii pe strada Barbu Lăutaru, ar fi postat, pe o reţea de socializare, comentarii prin care instiga cetăţenii să săvârşească fapte de violenţă.

”Pe numele său a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare publică, iar poliţiştii l-au reţinut, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 2 mai, să-l prezinte în faţa magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale”, a transmis sâmbătă IPJ Alba.

Acest bărbat nu a fost implicat în respectivul scandal, dar a ajuns în arestul Poliţiei datorită postărilor de pe Facebook.

YouTube video

În total, au fost reţinute şapte persoane, şase implicate direct în scandal şi bărbatul acuzat de instigare publică. Cinci bărbaţi şi o femeie sunt cercetaţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, poliţiştii şi jandarmii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 33.000 de lei, pentru nerespectarea ordonanţelor militare şi 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.000 de lei, la Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Pietoni care traversau neregulamentar, amendați de polițiștii din Alba: Acțiune în județ pentru creșterea siguranței rutiere și prevenirea accidentelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pietoni care traversau neregulamentar, amendați de polițiștii din Alba: Acțiune în județ pentru creșterea siguranței rutiere și prevenirea accidentelor Nouă pietoni care traversau strada regulamentar au fost sancționați de polițiștii din Alba, în cadrul unei acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere și prevenirea accidentelor. Citește și: Sute de persoane și mașini, verificate de polițiștii din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea