Una dintre cele mai periculoase treceri de pietoni din Alba Iulia va fi dotată cu semafor. Investiția este estimată la 22.300 de euro (FOTO/ VIDEO)

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Pe lista proiectelor de hotărâre supuse spre aprobare Consiliului Local Alba Iulia, în ședința din 27 noiembrie, se află documentaţia tehnico-economică și indicatorii tehnico- economici ai obiectivului de investiţii: ”Instalarea unui echipament de dirijare a traficului la trecerea de pietoni pe strada Alexandru Ioan Cuza (lângă fabrica IPEC).

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 103.986,42 (inclusiv TVA), respectiv 22.314,68 euro iar durata de execuţie este de 2 luni.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit expunerii de motive care însoțește proiectul de hotărâre, măsura este luată sporirea siguranţei circulaţiei și reducerea evenimentelor neplăcute, fiind cunoscut faptul că la această trecere de pietoni s-au produs o serie de accidente rutiere soldate cu vătămări corporale grave.

Reamintim că ultimul eveniment rutier grav s-a produs, în această zonă la sfârșitul lunii octombrie. O femeie a ajuns la spital, după ce a fost lovită puternic de un autoturism, pe trecerea de pietoni. Accidentul a fost filmat cu o cameră de supraveghere instalată pe o clădire din zonă surprinzând momentul în care victima s-a asigurat înainte să înceapă traversarea, pe prima bandă s-a oprit o mașină care i-a acordat prioritate, însă pe a doua bandă a apărut cu viteză un autoturism care a lovit-o în plin și a proiectat-o la câțiva metri distanță, pe carosabil.

Întrebat, la acea dată, despre măsurile ce vor fi luate pentru evitarea altor accidente, viceprimarul Paul Voicu a declarat pentru ziarulunirea.ro: ”Analizăm cu maximă urgență, împreună cu Poliția Municipiului, soluția amplasării de semafoare cu buton în consola deasupra părții carosabile. E clar ca nu s-a redus viteza, dar noi suntem datori să suplimentăm măsurile de siguranță”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

ion,,, 22 noiembrie 2018 at 15:31

Probabil,un pasaj subteran ,ar rezolva mai bine problema ,fiind vorba de o unitate economica,la asemenea costuri,ar rezolva problema comunicarii intre spatiile de productie,acestea fiind pe ambele parti a drumului.Ar contribui si la fluidizarea traficului.

alex 25 noiembrie 2018 at 9:10

Aloooooo Primariaaaaaaa …….
Cum sa dai peste 22.000 euro pe un semafor? Sunt 2 stalpi si sase becuri.

Costel 25 noiembrie 2018 at 12:24

Alex…restul sant spagi!!

EJMA 26 noiembrie 2018 at 1:19

O pasarela .

Puiu Horatiu 26 noiembrie 2018 at 12:11

Cu asemenea suma de bani, se poate realiza o pasarela metalica supraterana care ar oferi protectia necesara persoanelor si ar fi usor de realizat si montat.

Comentariile sunt oprite