Rămâi conectat

Curier Județean

Un veteran de război, care a împlinit vârsta de 103 ani, a fost sărbătorit de către elevii și cadrele militare de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe pagina de Facebook a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul, aceștia au postat imagini de la sărbătorirea unui veteran de război, care a împlinit vârsta de 103 ani. La eveniment au fost prezenți elevii militari și cadre militare ai Colegiului Militar.

„Venerabilul veteran de război Gavrilă Bârluț din județul Alba, care a împlinit 103 ani la începutul lunii aprilie, a fost sărbătorit ieri de elevii militari și cadre militare de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”.

Eleva caporal Felicia Boca și elevul Cristian Goia alături de maiorul Cosmin Stan și plutonierul adjutant Ioan Mihu l-au vizitat pe veteran pentru a-i transmite urări de sănătate și tradiționalul „La mulți ani”, oferindu-i în dar, drapelul tricolor, o diplomă aniversară în semn de recunoștință și apreciere, revista colegiului militar „Inimi sub drapel”, un tort și o fotografie de la aniversarea precedentă.

Întâlnirea a avut loc la Galda de Jos, acolo unde veteranul de război s-a mutat cu familia și a fost una plină de emoție, acesta depănând amintiri din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și despre camarazii săi. La final i-a îndemnat pe elevii militari să fie buni și iertători, iar când vor ajunge ofițeri ai Armatei Române, să dea dovadă de spirit de colegialitate și prietenie.

Gavrilă Bârluț s-a născut în data de 6 aprilie 1917 la Mogoș și a fost încadrat în primăvara anului 1941 la Batalionul 3 Vânători de munte Brad. A fost telefonist și șofer, având misiunea de a transporta răniții la spital, ajungând împreună cu camarazii săi până în Caucaz.

Acțiunea s-a înscris în proiectul de omagiere a veteranilor „Credință și patrie – Marturisiri ale veteranilor de război”, inițiat de Cercul Militar Alba Iulia.

Avem onoarea să vă salutăm! Vă dorim multă sănătate și un călduros La mulți ani!”, este mesajul postat de Colegiul Militar pe Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Nouă localități din Alba au Planuri Urbanistice Generale noi. În 2023 s-au aprobat cu trei mai multe decât în 2022

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nouă localități din Alba au Planuri Urbanistice Generale noi. În 2023 s-au aprobat cu trei mai multe decât în 2022 Comisia județeană de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Alba a analizat și avizat anul trecut 26 de planuri urbanistice zonale (PUZ) și 9 planuri urbanistice generale (PUG) – ale comunelor Pianu, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea