Un vaccin împotriva COVID-19 va fi testat pe oameni, de săptămâna viitoare: Când se estimează că va fi disponibil

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Universitatea Oxford va începe testele vaccinului împotriva COVID-19, pe oameni, de săptămâna viitoare, după ce a fost deja testat cu succes pe mai multe specii de animale, în speranța că un astfel de vaccin va fi gata până la toamnă.

Echipa ştiinţifică de la Oxford se va alătura altor grupuri de cercetători – două din SUA şi una din China – în testările pe oameni ale vaccinului. Pentru această etapă au fost recrutaţi deja 520 oameni, cu vârste de la 18 la 55 ani.

ELIT

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat că mai mult de 70 vaccinuri sunt dezvoltate la nivel global pentru noul coronavirus, ce a infectat peste două milioane de oameni şi a ucis aproape 130.000 de persoane.

Experţii au estimat însă că va dura cel puţin 18 luni ca să creeze un vaccin care să poată fi pus la dispoziţia tuturor.
Când ar putea fi disponibil vaccinul împotriva coronavirusului

Sarah Gilbert, specialist în vaccinuri de la Oxford, s-a declarat încrezătoare în procent de 80% că va fi un succes. Acesta ar putea fi gata în septembrie.

Totuşi, fabricarea la scară largă a vaccinului de la Oxford nu intră în calcul deocamdată, pentru că resursele universităţii sunt limitate, iar discuţiile cu companii care l-ar putea produce sunt la început.

Pentru ca oamenii din toată lumea să beneficieze de vaccin este necesară o tehnologie avansată care să permită fabricarea a miliarde de doze pe an – ceea ce ar dura ani.

sursa: a1.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419