Un tânăr farmacist din Alba Iulia face concurenţă brandurilor consacrate cu cremele preparate de el

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Emanuel Lazăr – tânărul farmacist din Alba Iulia ce face concurenţă brandurilor consacrate cu cremele preparate de el

La doar 26 de ani, Emanuel Lazăr, din Alba Iulia are propria linie de produse dermato-cosmetice și încearcă să transforme această pasiune în afacere. Este pe drumul cel bun, de vreme ce cremele preparate de el sub denumirea Eladerm sunt tot mai căutate și se găsesc în farmacii din aproape toate județele ţării. Emanuel produce creme aflate la granița dintre medicament și produs cosmetic, așa cum îi place să spună, creme pe care le prepară în propriul laborator din Alba Iulia, atestat și acreditat.

ELIT

Unguentele lui pe bază de uree și care conțin, potrivit spuselor sale, peste 99 la sută ingrediente naturale, sunt cele mai apreciate. Acestea tratează problemele pielii sensibile și uscate, așa-numita piele atopică, iar cremele de acest fel care poartă eticheta producătorilor farmaceutici renumiți se comercializează la prețuri foarte mari, uneori prohibitive.

emanuel lazarCeea ce încerc eu să fac este să ofer un produs foarte bun la un preț corect. Înainte să mă apuc să prepar aceste creme am făcut 2 ani de cercetare, am studiat cam toate cremele similare aflate pe piață și am constatat că multe dintre ele nu corespund, conținând componenți în concentrații mult mai mari decât ceea ce recomandă Organizația Mondială a Sănătății”, a precizat Emanuel.

„Am preparat prima cremă în 2014, din necesitate”

Emanuel Lazăr povestește că din clasa a VIII-a a știut că vrea să devină farmacist, mai ales că părinții lui dețineau o farmacie în oraș. De fabricat creme s-a apucat însă în 2014, când, spune el, de pe piața farmaceutică dispăruse o anume cremă foarte folosită ca bază pentru alte creme ce erau preparate în farmacii.

„Era o cremă pe care noi, la farmacie, o divizam, era o bază simplă și nu se mai găsea pe piață, iar noi am rămas fără această bază. Era o cremă utilizată pentru pielea atopică, acea piele care prezintă zone foarte uscate. Atunci am început eu să fac creme. N-a fost foarte ușor pentru că, deși am absolvit Facultatea de Farmacie, în timpul facultății nu pot spune că am învățat practic cum se prepară o cremă, astfel că în acest domeniu am fost autodidact.

A durat peste un an până am prins ideea, apoi am început să caut furnizori de substanțe. În mod natural, următorul pas a fost să-mi deschid un mic laborator, a cărui capacitate a tot crescut de la an la an, am început să investesc în utilaje astfel că, de la o capacitate inițială de 3 kilograme, adică 60 de creme, în prezent am o capacitate de producție de 1000 de bucăți pe lot, cantitate pe care, în medie, o produc și vând lunar”, ne-a povestit Emanuel Lazăr.

”Cremele mele sunt o variantă mai ieftină și la fel de bună a dermato- cosmeticelor străine”

El spune că nu vrea să se oprească aici, ci vrea să continue să transforme această pasiune în afacere, afacere care a început să se contureze tot mai clar de vreme ce produsele lui sunt preluate în 3 depozite regionale care comercializează parafarmaceutice și medicamente, ajungând astfel în peste 80 de farmacii din întreaga țară. Momentan, Emanuel produce în laboratorul său 7 creme, dintre care 3 pe bază de uree. ”Ureea este o componentă a pielii, care de altfel se regăsește în mod fiziologic într-o concentrație de 2% în piele și ajută la o hidratare intensă. Crema cu uree e foarte utilă în pielea crăpată din diferite zone ale corpului – coate, călcâie, mâini, în afecțiuni precum dermatita atopică. Cremele sunt realizate într-o bază naturală, cu uleiuri, unturi naturale, totul e natural, inclusiv activii, chiar și conservantul e agreat eco, apreciez că într-o concentrație de peste 99%.

Deocamdată această cremă pe bază de uree este cea reprezentativă pentru activitatea mea. Pe lângă cele 3 creme pe bază de uree, mai am 4 produse care se încadrează mai bine în categoria cosmeticelor, și anume o cremă antirid, una hidratantă, una matifiantă și un after-shave pentru bărbați”, a explicat Emanuel. ”Cremele mele sunt o variantă mai ieftină și la fel de bună a dermato-cosmeticelor străine”, consideră tânărul farmacist, care spune că folosește la prepararea lor cele mai bune ingrediente de pe piață, la fel ca și cele mai mari branduri.

Emanuel Lazăr își propune să creeze produse bune și accesibile ca preț, adică o alternativă la cremele străine ale căror prețuri ridicate nu se justifică întotdeauna. ”În ceea ce privește gama de uree, la ora actuală nu se găsesc produse de calitate pe piață. Sunt foarte multe creme care au rețete foarte vechi, cu vaselină, cu lanolină, ingrediente care nu mai sunt agreate în concentrații mari”, mai spune Emanuel Lazăr. Tânărul are de gând ca pe viitor să-și extindă capacitatea de producție, dar și să-și adauge în portofoliu produse și clienți noi.

Nu exclude nici posibilitatea să producă și pentru alții, eventual pentru firme consacrate care dispun deja de infrastructura necesară. În Alba Iulia, cremele produse de Emanuel sub denumirea Eladerm (de altfel o combinație a prenumelui și numelui său) pot fi găsite la o singură farmacie, cea a familiei sale, situată în centrul municipiului, în imediata apropiere a Spitalului TBC.

Site-ul de unde se pot face comenzi este: http://www.eladerm.ro/ 

Telefon: 0741.045.150

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

19 Comentarii

albanez 17 martie 2017 at 22:19

Bravo, mai copile!

Costel 18 martie 2017 at 8:51

Felicitări. ..un tânăr care face cinste orasului …

Rodica 18 martie 2017 at 13:16

Ureee? Adunata de unde? ?Nu mi-as lua niciodată o astfel de crema.

inna 18 martie 2017 at 22:52

mama ei de chimie… de unde crezi ca e adunata?

dodo 19 martie 2017 at 12:31

ureea nu este urina

r 18 martie 2017 at 13:24

Felicitări, te-am apreciat ca farmacist înainte să ştiu că faci şi aşa ceva.

Liana Iancu 18 martie 2017 at 17:53

Doresc sa cumpar si eu cremele ,nu stiu cum sa procedez ,in Alba Iulia nu am cum ajunge ,eu locuiesc in Timisoara ….

Florea Ioan 18 martie 2017 at 19:28

Felicitari domnule !Iti ofer fructe goji produse in plantaia mea de la Blaj-Alba pentru a le folosi in cremele pe care le produci. 0744353235

Poate fi o provocare !!!

Dr Radu Rodica 18 martie 2017 at 20:11

Sa fii binecuvântat domnule farmacist Așa o să poată beneficia multe persoane de cremele binefăcătoare..Un mare BRAVO AsaO sa vin și eu mai des in frumoasa cetate.

Dr Radu Rodica Elena 18 martie 2017 at 20:14

Fi binecuvântat domnule farmacist. Un mare BRAVO

Passan Nicoleta 18 martie 2017 at 20:39

Cum pot fi testate ,pentru a putea fi cumparate .?

Dorina Ghiorghe 18 martie 2017 at 22:20

Asi dori cate 5 cr.cu uree ,daca puteti sa le trimitete pe adresa Farmacia Dorada Pucioasa str.Republicii bl A2 p jud Dambovita. Multumesc.tel 0745915959.

Pop Marinela 19 martie 2017 at 9:16

Poate ma puteti ajuta cu adresa sau cu numele farmaciei. In imediata apropiere a spitalului TBC sunt mai multe farmacii.
Multumesc

Vasile 19 martie 2017 at 20:56

E farmacia FILANTROPIA a d-nei Lazăr, de pe str, Crişanei, chiar lângă centrul TBC.

olga untanu 19 martie 2017 at 19:20

faceti si crema pentru psoriazis?
tel 0744146963

Vivi 20 martie 2017 at 1:40

Verificati vit d prin analiza apoi folisiti lampa cu uv tip b…puteti lua si fara analiza 3-4 flacoane de Vigantol (d3) apoi o picatura sau doua pe zi pe an…un flacon are 400 de picaturi…puteti folosi si crema cu calcidina (vit d activa) …

Lucian Parlea 19 martie 2017 at 22:16

Un farmacist, care face cinste Romaniei…..

Felicitari

ION LABAU 20 martie 2017 at 8:18

Bravo!!! Asteptam sa faci si alte produse.

Elena 20 martie 2017 at 16:21

Cum se numesc produsele si unde le gasim? Eu sufar de dermatita atopica si alte sensibilitati ale pielii si m-ar interesa sa cumpar aceste produse

Comentariile sunt oprite