Un tânăr din Teiuș este campion în Spania, la luptele K1: ”Nu știu ce înseamnă teama”

Daniel Oltean01Daniel Oltean, un tânăr în vârstă de 19 ani a plecat în Spania cu scopul de a-și construi un viitor și de a-și îndeplini visul, acela de a ajunge unul dintre cei mai buni luptători din lume. Ambiția, determinarea și curajul i-au adus în data de 5 iunie 2014 un trofeu foarte important, Campion în Spania la luptele K1, categoria 71 de kilograme. Teiușanul cunoscut sub numele de Bebe Biv nu vrea să se oprească aici, ci își dorește să câștige cât mai multe trofee, pentru ca județul Alba să se mândrească cu el.

Se antrenează de la vârsta de 14 ani, iar la 18 ani a plecat în Spania, unde l-a întâlnit pe Claudiu Florin Pădureanu, noul său antrenor, lider al echipei Best Fighiter Club, o persoană care l-a înțeles în toate.

ELIT

Daniel Oltean02Daniel spune că a ajuns la un nivel în care nu mai știe ce e frica și se pregătește temeinic într-o țară care apreciază mai mult lupta.

”Pentru mine toate luptele sunt la fel de importante. Mă concentrez bine pentru a face cel mai spectaculos meci, sau cel puțin cel mai tehnic și să ies învingător. Muncesc foarte mult, mă antrenez și pot să zic ca nu am frică. Nu știu ce înseamnă teama. Fiecare meci are o atmosferă specială. Nu prea pot să explic în cuvinte ce simt atunci când lumea te încurajează și te aplaudă. E ceva ce numai dacă ești acolo poți simți. Aici, în Spania, oamenii Daniel Oltean03apreciază mult mai mult lupta, în țară sunt mai ocupați cu munca și alte probleme. Nu am avut un adversar dificil. Cel mai dificil adversar pentru mine, sunt chiar eu. Viața este foarte grea printre străini, chiar dacă ești apreciat. În viitor, vreau să revin în țară pentru persoanele dragi. Nu am un idol, dar îmi place foarte mult Badr Hari. Îl consider un luptător foarte bun, este un model de urmat” a spus luptătorul.

Mihail David - 2020

Daniel spune că își dorește, în viitor să aibă cât mai multe meciuri care, de ce nu, să fie transmise de un post de televiziune, pentru ca locuitorii județului Alba să-l urmărească în ”acțiune”.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

1 comentariu

Geo 5 august 2014 at 13:14

Felicitari 😉

Acum , ai grija sa anu ajungi ca altii….prin puscarii si asmd, pentru ca uita de cei 7 ani de acasa si ajung „vagabonzi”.

Respect, daca vei ramane la fel 😉

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...