Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un tânăr condamnat în dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”, arestat preventiv. Este judecat într-un alt dosar pentru trafic de substanţe etnobotanice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Un tânăr condamnat în dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”, arestat preventiv. Este judecat într-un alt dosar pentru trafic de substanţe etnobotanice.
UPDATE Curtea de Apel Alba Iulia a judecat joi, 14 iunie, contestaţia DIICOT cu privire la plasarea sub control judiciar a inculpatului Dura George Virgil Alin. Instanţa a decis să aprobe apelul procurorilor şi să emită un mandat de arest preventiv pe numele tânărului din Alba Iulia.

Serviciul Teritorial DIICOT Alba Iulia a extins cercetările în dosarul de trafic de droguri în care au fost arestate, în urmă cu 10 zile, două persoane, iar una a fost plasată sub control judiciar. Procurorii au prezentat judecătorilor de la Tribunalul Alba un nou inculpat, cu propunere de areatare preventivă.

Este vorba despre Dura George Virgil Alin, zis ”Dragonu”, o mai veche cunoştinţă a procurorilor, cercetat, judecat şi condamnat în alte dosare penale. Inculpatul a fost liberat condiţionat din penitenciar în 2015 şi este judecat într-un alt dosar pentru trafic de substanţe cu efect psihoactiv (etnobotanice).

”Respinge propunerea Ministerului Public – DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă a inculpatului Dura George Virgil Alin (…) ia faţă de inculpat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 08.06.2018 şi până în data de 06.08.2018, inclusiv”, se susţine în minuta deciziei de la Tribunal. Hotărârea Tribunalului a fost contestată, iar cauza a ajuns la Curtea de Apel. În 31 mai, Tribunalul Alba a emis un mandat de arest preventiv pe o perioadă de 30 de zile pe numele inculpatului Mara Daniel Florin. În cazul unui alt bărbat, Gergely Petru Claudiu, instanţa a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, faţă de inculpatul Dura Ghiţă Simion a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Decizia Tribunalului Alba a fost contestată, dar a fost menţinută, cu mici modificări în ceea ce priveşte interdicţiile impuse, la Curtea de Apel. Potrivit anchetatorilor, trei bărbaţi, de 65, 27 şi 22 de ani şi o tânără de 20 de ani, ar fi procurat, deţinut şi vândut, fără drept, substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Anterior acestor decizii, poliţişti de la BCCO Alba Iulia au efectuat patru percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane din Alba Iulia şi Stremţ, judeţul Alba, bănuite de efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii. În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate 83 de pliculeţe cu substanţă vegetală uscată, dispozitive pentru mărunţit substanţă vegetală, cântare electronice de mare precizie, suma de 5.300 de lei precum şi telefoane mobile şi laptopuri ce se pare că au fost folosite în activitatea infracţională.

Dura George Virgil Alin a fost judecat în dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”, fiind acuzat de constituire grup infracţional organziat, proxenetism şi trafic de minori. A fost condamnat în 2012 la 5 ani de închisoare pentru că a recunoscut faptele. Acesta organiza petreceri, dintre care unele se întindeau pe parcursul a două zile, la care invita mai mulţi prieteni ce întreţineau relaţii sexuale cu minore ce erau drogate forţat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea