Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un student albaiulian dă în judecată Universitatea din Bucureşti: Care este motivul procesului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un student albaiulian a dat în judecată Universitatea din Bucureşti din cauza creșterii taxelor pentru studenţi fără să se respecte contractul de studii. Andrei Nicolae Popa este student la Facultatea de Drept din Bucureşti în anul patru. Miercuri are primul termen în procesul cu Universitatea din Bucureşti pe tema taxelor de studiu, notează Mediafax.

El spune că în primăvară au fost mărite taxele pentru studenţi fără să se respecte contractul de studii. Acum că facultatea s-a mutat în online, a mai identificat o problemă. Pentru că nu mai beneficiază de nimic ce ar fi folosit fizic şi palpabil la facultate, taxele mari nu se mai justifică.

„Universitatea nu-şi mai poate executa în mod obiectiv partea sa de obligaţie în raportul educaţional în ceea ce priveşte asigurarea infrastructurii şcolare. În acest context în care Universitatea nu vine să înlocuiască partea sa de prestaţie, cu spre exemplu darea în folosinţă gratuită a unor laptopuri pentru toţi studenţii CUT atunci se justifică reducerea prestaţiei”, declară Andrei Nicolae Popa, student la Drept.

4,2 milioane de lei a câştigat Universitatea Bucureşti din taxele de înscriere anul acesta. Universitatea estimează venituri de 58 de milioane de lei din majorarea taxelor.

Nu numai în România studenţii cer taxe mai mici pe timp de pandemie. Potrivit unui studiu Forbes realizat în Statele Unite, peste nouă din 10 studenţi consideră că învăţarea online nu merită costurile pe care le implică.

Contactat de corespondentul Aleph News, purtătorul de cuvânt al Universităţii Bucureşti a spus că momentan nu poate oferi niciun punct de vedere legat mărirea taxelor.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea