Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un şofer a rămas fără permis, după ce a evitat un urs în trafic. Instanţa nu l-a crezut pe martor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un şofer a rămas fără permis, după ce a evitat un urs în trafic. Instanţa nu l-a crezut pe martor

Un şofer din judeţul Prahova a fost lăsat fără permis de conducere de o instanţă de judecată. Bărbatul spune că a intrat pe interzis în sensul giratoriu pentru că încerca să evite un urs, dar judecătorul nu l-a crezut nici pe el, nici pe martorul adus.

În proces, şoferul a arătat că a înconjurat sensul giratoriu prin stânga pentru că la pătrunderea în sens „a observat că era un urs ce se deplasa pe sensul său de mers”. La scurt timp după ieşirea din sensul giratoriu, şoferul a fost oprit de Poliţie şi amendat, cerând să se facă menţiunea în procesul-verbal că „din faţă nu venea niciun autovehicul”.

În instanţă, şoferul a dus şi un martor care să îi confirme versiunea, dar judecătorul a menţinut sancţiunea arătând că „declaraţia martorului este nesinceră, în condiţiile în care acesta susţine o stare de fapt neafirmată nici măcar de petent, respectiv că pe partea carosabilă nu era doar un urs, ci un urs şi o ursoaică, care se jucau”, scrie Adevărul.

„Subiectivitatea declaraţiei martorului este dată tocmai de calitatea acestuia de coleg de muncă al petentului, care încearcă prin depoziţia sa să înlăture consecinţele răspunderii contravenţionale în ceea ce priveşte fapta săvârşită de acesta din urmă, consecinţe care sunt destul de severe atât sub aspect pecuniar, cât şi prin sancţiunea complementară a suspendării exerciţiului dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 60 de zile”, a arătat judecătorul care a decis să menţină sancţiunea.intrat pe interzis în sensul giratoriu pentru că încerca să evite un urs, dar judecătorul nu l-a crezut nici pe el, nici pe martorul adus.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea