Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un primar din județul Alba intenționează să dea miere gratuit tuturor elevilor din oraș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul Gheorghe Valentin Rotar intenționează să introducă mierea în școlile Blajului!

Luni, cu ocazia conferinței de prezentare a celei de-a 12-a ediții a Sărbătorii Mierii de la Blaj, la sediul Apidava, președinta Asociației Sănătatea cu CasaBIO, Alina Varadi, partener de nădejde al organizatorilor, l-a convins pe primarul Blajului de impactul extraordinar al produselor apicole în alimentație cu precădere în cea a copiilor.

”Dacă ar fi după mine, aș face un proiect de lege pentru introducerea produselor apicole pentru toți copiii, până la 18 ani, să primească gratuit produse apicole. Este cea mai mare investiție pe care o putem face în sănătatea viitorului României. Nu doar la clasele I-IV ci și în liceu, când învață pentru bacalaureat”, s-a exprimat Alina Varadi.

În prezența președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a presei și a invitaților societății conduse de Victor Mateș, Gheorghe Valentin Rotar a declarat că, dacă legislația îi va permite, va pune pe biroul fiecărui elev din școlile Blajului porția zilnică necesară de miere. Potrivit Alinei Mateș Ochiș, director de marketing Apidava, aceasta variază în funcție de vârstă, dar pentru școlari 100 de grame pe zi ar fi suficient.

Potrivit fondatorului Apidava, Victor Mateș, un precedent în aceste sens există la Sibiu, unde, în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu, s-a dezvoltat un proiect pilot prin care elevi din municipiu au primit miere la școală.

”Dacă legislația permite ca noi, administrația locală, să oferim aceste produse copiilor din Blaj, eu am să o fac. Și dacă spuneți că există și un precedent, considerați că din toamnă acest lucru se va realiza și la Blaj”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea