Un polițist din Sebeș, testat POZITIV cu COVID-19. Toți angajații Poliției Municipale au fost testați, iar 5 angajați se află în izolare

Un polițist din Sebeș a fost confirmat pozitiv cu COVID-19,  iar alși 5 colegi ai acestuia se află în izolare. Cazul a fost semnalat într-o postare pe pagina de facebook Spr Diamnatul. Toți lucrătorii Poliției Sebeș au fost chemați să se testeze vineri pentru coronavirus.

În Sebeș, în prezent sunt două focare de COVID-19, unul la spital și altul la fabrica de înghețată Apin.

ELIT

Potrivit Spr Diamantul, ”de curând, mai exact în data de 22.05.2019, toți lucrătorii Poliției Sebeș au fost chemați să se testeze pentru Covid-19, existând suspiciunea că un coleg al lor ar fi deja infectat. După prelevarea testelor, acestea au fost trimise spre analiză Spitalului Municipal Alba, (DSP), urmând a fi comunicate rezultatele.

După o așteptare de 8 ore, în care toți lucrătorii și-au desfășurat activitatea normal, au venit și rezultatele, fiind menționat de către conducere faptul că toți am ieșit „negativ” și că totul este ok. Fiind întrebați despre rezultatul colegului care era suspect și care nu apărea pe liste, conducerea a evitat să răspundă, dispunând celor care știau rezultatul să nu spună și celorlalți lucrători. În cele din urmă s-a aflat din alte surse că acesta a ieșit pozitiv, urmând bine-nțeles o stare de agitație și temere în rândul celor care știau că au intrat în contact cu persoana infectată și nu numai.

Mihail David - 2020

Deși Poliția municipiului Sebeș a fost închisă vineri și nu mai primea niciun vizitator, ceilalți polițiști aflați înăuntru își desfășoară activitatea ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, aflându-se din alte surse că deși s-a dispus de catre Inspectorul Șef ca cei intrati in contact cu persoana infectata sa fie izolati, comandantul Politiei Sebes ar fi spus ca daca îi izoleaza pe toti nu mai are cu cine să lucreze. În cele din urma a fost luată masura izolarii față a 5 lucratori ai Politiei Sebeș, respectiv față de 4 lucratori din cadrul Biroului Ordine Publica si un lucrator din cadrul Biroului Criminalistic.

Ca o paranteza facem precizarea ca desi se cunostea ca lucratorul Politiei Sebes depistat pozitiv a intrat de asemenea in contact cu o persoana infectata, acesta nu a fost inlocuit din servici, astfel ca a intrat in contact cu mai multi lucratori…

Din alte surse s-a aflat ca persoana infectata ar fi fost suspecta si in data de 01.05.2020, cand i-au fost acordate 4 zile libere, insa nu s-a confirmat, astfel ca a revenit la servici.

Sotia politistului infectat lucreaza asistenta la Spitalul Sebes si ea a fost prima confirmata pozitiv covid . Acesta este internat la Spitalul Alba Iulia.

Politistul a facut serviciu de patrulare mixta cu jandarmi dar sefii acestora le-au spus ca nu se impune izolarea deorece au imunitate”, se precizează în postarea Spr Diamantul.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...