Rămâi conectat

Curier Județean

Un om al lui Dumnezeu printre oameni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Oamenii zilelor noastre au desacralizat lumea, iar pe sticla televizorului vezi doar suflete pustiite, sexualitatea exacerbată la maximum, discuţii interminabile între politicieni, o criză prelungită a României care, după părerea mea, face parte din marea criză a societăţii contemporane occidentale.
Sufletele românilor s-au îmbolnăvit grav şi din păcate, după 20 de ani de la Revoluţie, ne pierdem locurile de muncă, ne minţim între noi, ne apărăm cu „ghearele şi cu dinţii” de semenii noştri care ni se par nouă că ne vor răul sau ne atacă. Fiind medic chirurg mi-am pus întrebarea, dacă aşa cum operăm trupul omului, nu am putea opera şi sufletul pentru a extrage din el răutatea, minciuna, neîncrederea în aproapele tău, răul, în general. Nu există, nicio operaţie sofisticată de reanimare a sufletului, ci singura operaţie de care are nevoie fiecare român este apropierea de Dumnezeu. Sunt convins că mai există oameni în România care să se opună răului, care să ne redea încrederea într-o lume a iubirii şi de ce nu să ne scoată din păcat. Un astfel de om cu care mi-am intersectat de multe ori viaţa este Înalt Prea Sfinţia Sa Arhiepiscopul Andrei care se naşte la 24 ianuarie. Ziua de 24 ianuarie are o semnificaţie aparte pentru mine dar şi pentru români. La 24 Ianuarie noi, românii, sărbătorim Ziua Unirii a două principate, Moldova şi Ţara Românească într-un stat unic şi îndependent condus de prea iubitul principe al Unirii, Alexandru loan Cuza,
Tot ziua de 24 ianuarie, binecuvântată zi, este ziua de naştere a păstorului nostru, a omului care poate să ţină veşnic în Ardeal credinţa străbună ortodoxă. Din păcate românii, de Ziua Unirii sunt mai dezbinaţi ca oricând, sunt derutaţi de confuzii ideologice şi politice şi nu mai au o viziune proprie despre ţară, despre naţiune, despre viaţă şi moarte. A venit vremea să spunem că nu mai este de ajuns credinţa, că poporul nu mai poate fi apărat doar prin rugăciuni şi pomeni, el trebuie apărat cu îndrăzneală şi putere aşa cum faceţi dumneavoastră, Înalt Prea sfinţia Voastră. A venit vremea ca „preacucernicii părinţi” să formeze o elită creştină care să păzească mesajul Mântuitorului şi să transpună în viaţa de zi cu zi faptele acestuia. Un astfel de om este Înalt Prea Sfinţia Sa Andrei ai cărui paşi îşi pun amprenta pe toate oraşele, satele şi cătunele din cele două judeţe pe care le păstoreşte. El este prezent nu numai cu trupul ci şi cu mintea şi cu sufletul în viaţa spirituală, în viaţa culturală, în viaţa economică conducând cu succes Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba lulia şi una dintre cele mai mari instituţii de binefacere din ţară.
Un om al lui Dumnezeu între oameni este Înalt Prea Sfinţia Sa Andrei Andreicuţ.
Cetăţenii celor două judeţe Alba şi Mureş, elevii Şcolii Sanitare Postliceale „Carol Davila” Blaj şi eu personal, vă urăm de ziua dumneavoastră de naştere multă sănătate, fericire şi putere de muncă pentru a putea ţine până la adânci bătrâneţe sceptrul greu al credinţei strămoşeşti. Pentru românii din ţară şi pentru românii de pretutindeni, un La mulţi ani, pentru ziua Unirii.
Închin o cupă de şampanie pentru omul lui Dumnezeu care este Înalt Prea Sfinţia Sa Andrei şi La Mulţi Ani cu sănătate!
dr. Mircea FRENŢIU, medic primar chirurg


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea