Rămâi conectat

Curier Județean

Un om al lui Dumnezeu printre oameni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Oamenii zilelor noastre au desacralizat lumea, iar pe sticla televizorului vezi doar suflete pustiite, sexualitatea exacerbată la maximum, discuţii interminabile între politicieni, o criză prelungită a României care, după părerea mea, face parte din marea criză a societăţii contemporane occidentale.
Sufletele românilor s-au îmbolnăvit grav şi din păcate, după 20 de ani de la Revoluţie, ne pierdem locurile de muncă, ne minţim între noi, ne apărăm cu „ghearele şi cu dinţii” de semenii noştri care ni se par nouă că ne vor răul sau ne atacă. Fiind medic chirurg mi-am pus întrebarea, dacă aşa cum operăm trupul omului, nu am putea opera şi sufletul pentru a extrage din el răutatea, minciuna, neîncrederea în aproapele tău, răul, în general. Nu există, nicio operaţie sofisticată de reanimare a sufletului, ci singura operaţie de care are nevoie fiecare român este apropierea de Dumnezeu. Sunt convins că mai există oameni în România care să se opună răului, care să ne redea încrederea într-o lume a iubirii şi de ce nu să ne scoată din păcat. Un astfel de om cu care mi-am intersectat de multe ori viaţa este Înalt Prea Sfinţia Sa Arhiepiscopul Andrei care se naşte la 24 ianuarie. Ziua de 24 ianuarie are o semnificaţie aparte pentru mine dar şi pentru români. La 24 Ianuarie noi, românii, sărbătorim Ziua Unirii a două principate, Moldova şi Ţara Românească într-un stat unic şi îndependent condus de prea iubitul principe al Unirii, Alexandru loan Cuza,
Tot ziua de 24 ianuarie, binecuvântată zi, este ziua de naştere a păstorului nostru, a omului care poate să ţină veşnic în Ardeal credinţa străbună ortodoxă. Din păcate românii, de Ziua Unirii sunt mai dezbinaţi ca oricând, sunt derutaţi de confuzii ideologice şi politice şi nu mai au o viziune proprie despre ţară, despre naţiune, despre viaţă şi moarte. A venit vremea să spunem că nu mai este de ajuns credinţa, că poporul nu mai poate fi apărat doar prin rugăciuni şi pomeni, el trebuie apărat cu îndrăzneală şi putere aşa cum faceţi dumneavoastră, Înalt Prea sfinţia Voastră. A venit vremea ca „preacucernicii părinţi” să formeze o elită creştină care să păzească mesajul Mântuitorului şi să transpună în viaţa de zi cu zi faptele acestuia. Un astfel de om este Înalt Prea Sfinţia Sa Andrei ai cărui paşi îşi pun amprenta pe toate oraşele, satele şi cătunele din cele două judeţe pe care le păstoreşte. El este prezent nu numai cu trupul ci şi cu mintea şi cu sufletul în viaţa spirituală, în viaţa culturală, în viaţa economică conducând cu succes Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba lulia şi una dintre cele mai mari instituţii de binefacere din ţară.
Un om al lui Dumnezeu între oameni este Înalt Prea Sfinţia Sa Andrei Andreicuţ.
Cetăţenii celor două judeţe Alba şi Mureş, elevii Şcolii Sanitare Postliceale „Carol Davila” Blaj şi eu personal, vă urăm de ziua dumneavoastră de naştere multă sănătate, fericire şi putere de muncă pentru a putea ţine până la adânci bătrâneţe sceptrul greu al credinţei strămoşeşti. Pentru românii din ţară şi pentru românii de pretutindeni, un La mulţi ani, pentru ziua Unirii.
Închin o cupă de şampanie pentru omul lui Dumnezeu care este Înalt Prea Sfinţia Sa Andrei şi La Mulţi Ani cu sănătate!
dr. Mircea FRENŢIU, medic primar chirurg


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Primăria Alba Iulia cumpără 15 căsuţe de lemn pentru Târgul Sărbătorilor de Iarnă 2022-2023: Care este valoarea achiziției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Alba Iulia cumpără 15 căsuţe de lemn pentru Târgul Sărbătorilor de Iarnă 2022-2023: Care este valoarea achiziției

Primăria municipiului Alba Iulia intenționează să achiziționeze prin cumpărare directă, 15 căsuţe de lemn pentru festivităţile din sezonul de iarnă 2022-2023 din Cetatea Alba Carolina.

Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 150.000 lei, fără TVA.

Caracteristi:

Elit - Gustul Desăvârșit

– dimensiuni L 300 cm x 1200 cm x h 190 cm la perete si h 235 cm la coama
– culoarea alb
– perete simplu confecţionat din lambriu de 2-2,5 cm prins pe ramă de 4-4,5 cm
– uşă pentru aprovizionare pe partea laterală
– oblon în partea din faţă care la deschidere are rol de pult

Târgul Sărbătorilor de Iarnă din Alba Iulia va fi din nou în latura de Vest a Cetății, va avea toate ingredientele cum ar fi patinoar și locuri de distracție pentru copii, dar și un nou aranjament al luminilor și al căsuțelor celor care oferă bunătăți și dulciuri celor care vin acolo.

Potrivit primarului Gabriel Pleșa se va încerca deschiderea Târgului în jurul datei de 6 decembrie, de ziua Sfântului Nicolae.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Prefectul județului Alba, vizită de lucru pe DN1, la lucrările de modernizare. „Continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| Prefectul județului Alba, vizită de lucru pe DN1, la lucrările de modernizare. „Continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic”

Prefectul Nicolae Albu a fost prezent astăzi pe tronsonul de 21 de km al DN1 între Alba Iulia și Aiud, unde se execută lucrări de modernizare.

„Deși mare parte din traficul interjudețean (Alba – Cluj) a fost preluat de autostrada A10, noi continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic pe drumurile naționale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe DN1, între Alba Iulia și Aiud, pe sectorul cuprins între km 386+660 – km 406+950, se execută lucrări specifice de modernizare (frezare și covor asfaltic MAS16), lucrările având ca termen de finalizare data de 20.11.2022.

Astăzi, în prezența d-lui. Liviu Hondola, șeful secției Drumuri Naționale Alba, am verificat calitatea lucrărilor și m-am asigurat că se respectă întocmai termenele stabilite pentru execuția lor.

Această lucrare completează lucrările de modernizare pe care ne-am angajat să le efectuăm, în luna august 2022 finalizându-se și asfaltarea drumului național 14B care leagă Municipiul Blaj de limita cu județul Sibiu”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Începe amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere la Cugir. Peste 50 de pomi vor fi plantați pe străzile recent asfaltate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere la Cugir. Peste 50 de pomi vor fi plantați pe străzile recent asfaltate.

Peste 50 de pomi vor fi plantați în perioada următoare pe străzile I. Creangă, Rozelor și 1 Decembrie. Recent asfaltate, modernizarea acestor străzi continuă cu amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere.

Elit - Gustul Desăvârșit

De săptămâna trecută s-a lucrat la pregătirea terenului, s-a completat cu sol nutritiv și s-a însămînțat cu gazon, urmând ca în perioada următoare să fie plantați pomi în zonele verzi care permit acest lucru. S-a optat pentru pomi cu rădăcină pivotantă, care cresc adânc, fără să se extindă prea mult, astfel încât să nu fie afectată structura drumului.

Plantări similare se vor face și pe strada Victoriei, atât pe porțiunea deja modernizată (de la ieșirea din oraș până la calea ferată), cât și pe porțiunea din interiorul localității, unde lucrările vor demara în viitor. Mulți dintre copacii deja existenți vor fi înlocuiți cu anumite tipuri de pomi cu dezvoltare verticală, care asigură integritatea străzii.

Reamintim că 13 străzi din rețeaua de transport public de călători sunt în proces de modernizare prin proiectul european „Reducerea emisiilor de carbon bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”. În baza acestuia sunt asfaltate carosabilele, reabilitate și extinse trotuarele, sunt înfințate piste de biciclete, amenajate spații verzi și sunt reorganizate intersecțiile în zonele cu risc ridicat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea