Rămâi conectat

Curier Județean

Un om al lui Dumnezeu printre oameni

Publicat

în

Oamenii zilelor noastre au desacralizat lumea, iar pe sticla televizorului vezi doar suflete pustiite, sexualitatea exacerbată la maximum, discuţii interminabile între politicieni, o criză prelungită a României care, după părerea mea, face parte din marea criză a societăţii contemporane occidentale.
Sufletele românilor s-au îmbolnăvit grav şi din păcate, după 20 de ani de la Revoluţie, ne pierdem locurile de muncă, ne minţim între noi, ne apărăm cu „ghearele şi cu dinţii” de semenii noştri care ni se par nouă că ne vor răul sau ne atacă. Fiind medic chirurg mi-am pus întrebarea, dacă aşa cum operăm trupul omului, nu am putea opera şi sufletul pentru a extrage din el răutatea, minciuna, neîncrederea în aproapele tău, răul, în general. Nu există, nicio operaţie sofisticată de reanimare a sufletului, ci singura operaţie de care are nevoie fiecare român este apropierea de Dumnezeu. Sunt convins că mai există oameni în România care să se opună răului, care să ne redea încrederea într-o lume a iubirii şi de ce nu să ne scoată din păcat. Un astfel de om cu care mi-am intersectat de multe ori viaţa este Înalt Prea Sfinţia Sa Arhiepiscopul Andrei care se naşte la 24 ianuarie. Ziua de 24 ianuarie are o semnificaţie aparte pentru mine dar şi pentru români. La 24 Ianuarie noi, românii, sărbătorim Ziua Unirii a două principate, Moldova şi Ţara Românească într-un stat unic şi îndependent condus de prea iubitul principe al Unirii, Alexandru loan Cuza,
Tot ziua de 24 ianuarie, binecuvântată zi, este ziua de naştere a păstorului nostru, a omului care poate să ţină veşnic în Ardeal credinţa străbună ortodoxă. Din păcate românii, de Ziua Unirii sunt mai dezbinaţi ca oricând, sunt derutaţi de confuzii ideologice şi politice şi nu mai au o viziune proprie despre ţară, despre naţiune, despre viaţă şi moarte. A venit vremea să spunem că nu mai este de ajuns credinţa, că poporul nu mai poate fi apărat doar prin rugăciuni şi pomeni, el trebuie apărat cu îndrăzneală şi putere aşa cum faceţi dumneavoastră, Înalt Prea sfinţia Voastră. A venit vremea ca „preacucernicii părinţi” să formeze o elită creştină care să păzească mesajul Mântuitorului şi să transpună în viaţa de zi cu zi faptele acestuia. Un astfel de om este Înalt Prea Sfinţia Sa Andrei ai cărui paşi îşi pun amprenta pe toate oraşele, satele şi cătunele din cele două judeţe pe care le păstoreşte. El este prezent nu numai cu trupul ci şi cu mintea şi cu sufletul în viaţa spirituală, în viaţa culturală, în viaţa economică conducând cu succes Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba lulia şi una dintre cele mai mari instituţii de binefacere din ţară.
Un om al lui Dumnezeu între oameni este Înalt Prea Sfinţia Sa Andrei Andreicuţ.
Cetăţenii celor două judeţe Alba şi Mureş, elevii Şcolii Sanitare Postliceale „Carol Davila” Blaj şi eu personal, vă urăm de ziua dumneavoastră de naştere multă sănătate, fericire şi putere de muncă pentru a putea ţine până la adânci bătrâneţe sceptrul greu al credinţei strămoşeşti. Pentru românii din ţară şi pentru românii de pretutindeni, un La mulţi ani, pentru ziua Unirii.
Închin o cupă de şampanie pentru omul lui Dumnezeu care este Înalt Prea Sfinţia Sa Andrei şi La Mulţi Ani cu sănătate!
dr. Mircea FRENŢIU, medic primar chirurg

Publicitate

Curier Județean

Bărbat din Horea, beat MANGĂ, prins la volanul unui autoturism, de către polițiștii din Cîmpeni. Avea o alcoolemie de 1.03 mg/l

Publicat

în

Bărbat din Horea, beat MANGĂ, prins la volanul unui autoturism, de către polițiștii din Cîmpeni. Avea o alcoolemie de 1.03 mg/l

Un bărbat de 42 de ani, din Horea, a fost depistat de către polițiștii din Cîmpeni, în timp ce se afla la volanul unui autoturism. În urma testării cu aparatul etilostest a rezultat o alcoolemie de 1.03 mg/l.

La data de 27 septembrie, în jurul orei 20.45, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au depistat un bărbat, de 42 de ani, din comuna Horea, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Electrica Furnizare Discount

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Citește mai mult

Curier Județean

LISTA ACTUALIZATĂ| Peste 100 de copii din Alba, infectați cu COVID-19 și 88 de clase trecute în online. Școlile de care aparțin

Publicat

în

Inspectoratul Școlar Județean Alba monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel județean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice.

La nivelul județului Alba, de la începutul acestui an școlar, un număr de 113 elevi au fost testați pozitiv, cursurile cu prezență fizică fiind suspendate, conform art.6 din ordinul comun al ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 5.196/1756/03.09.2021, în 88 clase din unitățile de învățământ: LICEUL „HOREA, CLOSCA SI CRISAN” ABRUD, COLEGIUL NATIONAL „BETHLEN GABOR” AIUD,COLEGIUL NATIONAL „TITU MAIORESCU” AIUD,GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 2 AIUD,SCOALA GIMNAZIALA „AXENTE SEVER” AIUD,SCOALA GIMNAZIALA „OVIDIU HULEA” AIUD,COLEGIUL ECONOMIC „DIONISIE POP MARTIAN” ALBA IULIA,COLEGIUL NATIONAL „HOREA CLOSCA SI CRISAN” ALBA IULIA, COLEGIUL TEHNIC „APULUM” ALBA IULIA, GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT „DUMBRAVA MINUNATA” ALBA IULIA,GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 11 ALBA IULIA,GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 13 ALBA IULIA, GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT „SCUFITA ROSIE” ALBA IULIA,LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ALBA IULIA,LICEUL DE ARTE „REGINA MARIA” ALBA IULIA,LICEUL TEHNOLOGIC „ALEXANDRU DOMSA” ALBA IULIA,SCOALA GIMNAZIALA „AVRAM IANCU” ALBA IULIA, SCOALA GIMNAZIALA „ION AGARBICEANU” ALBA IULIA,SCOALA GIMNAZIALA „MIHAI EMINESCU” ALBA IULIA, SCOALA GIMNAZIALA „VASILE GOLDIS” ALBA IULIA,SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX „SFANTUL SIMION STEFAN” ALBA IULIA,SCOALA GIMNAZIALA „NICODIM GANEA” BISTRA,COLEGIUL NATIONAL „INOCHENTIE MICU CLAIN” BLAJ,LICEUL TEHNOLOGIC „STEFAN MANCIULEA” BLAJ,LICEUL TEHNOLOGIC „TIMOTEI CIPARIU” BLAJ,LICEUL TEOLOGIC GRECO-CATOLIC „SFANTUL VASILE CEL MARE” BLAJ, SCOALA GIMNAZIALA „TOMA COCISIU” BLAJ, COLEGIUL TEHNIC „ION D. LAZARESCU” CUGIR, LICEUL TEORETIC „DAVID PRODAN” CUGIR, SCOALA GIMNAZIALA ” IOSIF PERVAIN” CUGIR, SCOALA GIMNAZIALA NR.3 CUGIR, SCOALA GIMNAZIALA DAIA ROMANA, SCOALA GIMNAZIALA DRASOV, SCOALA GIMNAZIALA „ION BREAZU” MIHALT, LICEUL TEORETIC „PETRU MAIOR” OCNA MURES, COLEGIUL NATIONAL „LUCIAN BLAGA” SEBES, LICEUL GERMAN SEBES, LICEUL TEHNOLOGIC SEBES, SCOALA GIMNAZIALA „MIHAIL KOGALNICEANU” SEBES, SCOALA GIMNAZIALA NR. 2 SEBES, SCOALA GIMNAZIALA „IOSIF SARBU” SIBOT, SCOALA GIMNAZIALA „SIMION BARNUTIU” TIUR BLAJ, SCOALA GIMNAZIALA „IULIU MANIU” VINTU DE JOS.

 În rândul angajaților din sistemul de învățământ din județul Alba, 36 persoane au fost testate pozitiv.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit ordinului comun, ME/MS, elevii din clasele cu activitatea suspendată pot reveni la școală în următoarele condiții:

Alin (4). Cursurile pentru grupa/clasa suspendată se pot relua cu prezență fizică începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, pentru elevii care se testează și rezultatul este negativ.

Alin (5).Testarea elevilor se realizează în a 8- a zi de la data confirmării cazului pozitiv de către cadrul medical din unitatea de învățământ sau, acolo unde nu este posibil, de către o echipă mobilă din cadrul DSPJ/DSPMB. Până la efectuarea testului, elevii continuă activitatea didactică în regim online. Elevii care nu se prezintă la testare reiau cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la suspendarea acestora.

Data de referință pentru aceste informații este 28 septembrie 2021, ora 12.00.

Citește mai mult

Curier Județean

„Van Damme” de Bistra: A înjurat și amenințat cu bătaia un local întreg de oameni la Lupșa, pe fondul consumului de alcool

Publicat

în

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din comuna Bistra, este cercetat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

În noaptea de 26 / 27 septembrie 2021, în timp ce se afla la o petrecere organizată într-un local public din comuna Lupșa, fiind sub influența băuturilor alcoolice, ar fi avut discuții contradictorii cu un bărbat, căruia i-ar fi adresat injurii și amenințări și pe care l-ar fi agresat. Ulterior, ar fi înjurat și amenințat și restul persoanelor aflate în local.

Tânărul ar fi fost scos din local de către persoanele prezente, după care ar fi spart geamul bucătăriei localului.

Electrica Furnizare Discount

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc incidentul.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare