Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un nou episod din saga deșeurilor menajere în Alba Iulia: Problema rampei de gunoi din Bărăbanț s-a rezolvat momentan după ce gunoiul nu a mai fost ridicat de câteva zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

După ce 2 zile nu s-a ridicat gunoiul problema rampei de gunoi din Bărăbanț s-a rezolvat momentan. În așteptarea noului operator care să preia operațiunile de colectare, sortare și depozitare ale deșeurilor din Alba Iulia și din restul județului la noua groapă de gunoi de la Galda de Jos, actuala companie specializată în astfel de activități, Polaris M Holding Constanța, s-a văzut pusă din nou în imposibiltatea de a mai colecta deșeurile din municipiu.

Ca urmare a numeroaselor reclamații primite de la cetățenii din cartierul Bărăbanț care priveau modul defectuos în care se realizează depozitarea temporară și transferul gunoiului, comisarii Gărzii de mediu au procedat la ridicarea autorizației de mediu pentru platforma de transfer.

Contactată pentru a preciza punctul de vedere al Polaris, Lucia Pera, reprezentanta companiei în județul Alba, a precizat că sincopele în derularea activității au fost provocate de factori externi care priveau, în general, modul în care groapa de gunoi de la Târgu Jiu poate prelua transporturile venite din Alba Iulia: „Au fost momente în care am depășit 24 de ore, de exemplu duminica sau în alte zile în care nu putea să ne primească la Târgu Jiu.”

Tot din declarațiile Luciei Pera, la ora actuală, platforma din Bărăbanț este eliberată de orice resturi menajere. În urma unei noi evaluări din partea comisarilor de mediu și a unei rezoluții favorabile societatea a primit o nouă autorizație de mediu.

Odată rezolvată situația urât mirositoare, gunoaiele de la punctele de colectare dintre blocuri și în curțile cetățenilor de la case ar urma să fie ridicate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea