Un nou caz al unui copil internat la ATI, în urma infecției cu COVID-19. Organele sunt inflamate, fiind diagnosticat cu sindromul inflamator multisistemic

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Un tânăr se află la terapie intensivă, în urma infecției cu noul coronavirus, având sindromul inflamator multisistem. Toate organele adolescentului sunt inflamate, ca reacție exagerată de apărare a organismului, după ce s-a îmbolnăvit cu COVID-19.

Directorul medical al Spitalului Gomoiu a explicat la Digi24 că tânărul are un test PCR negativ, însă nivelul crescut al anticorpilor SARS-CoV-2 arată că adolescentul ar fi trecut deja prin boală.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

„Copilul a venit miercuri seară la noi, cu febră, cu mialgii, cu stare generală alterată. A venit cu un diagnostic de disfuncție multiplă de organe pus de colegii noștri din gardă, pediatri și medic ATI. A fost afectat renal, hepatic, hematologic. Astăzi ne-au venit ultimele analize și colegii mei au pus diagnosticul de sindrom inflamator multisistemic. Adolescentul are un PCR efectuat negativ și are făcuți anticorpii: IgG-ul pentru SARS-CoV-2 foarte crescut. Ar fi trecut prin boală. De-asta sindromul inflamator multisistemic, PIMS-ul de care vorbim, este asociat pentru acest caz infecției cu SARS-CoV”, a explicat Diana Ionescu, director medical al Spitalului Gomoiu din Capitală.

Pacientul „este cu oxigen cu flux mic, dar este bine pulmonar”, a precizat Diana Ionescu.

Este deja al doilea caz de copil internat la terapie intensivă la „Gomoiu” cu sindrom inflamator multisistem apărut în urma infectării cu coronavirus. Între timp, primul copil care ajunsese la terapie intensivă, un băiețel de aproape 10 ani, a fost externat, dar va mai avea nevoie de recuperare.

Un copil poate dezvolta acest tip de inflamare a tuturor organelor chiar și după mai bine de 40 de zile de la infectarea cu noul coronavirus, de aceea este importantă monitorizarea copilului și după ce un eventual test de COVID s-a negativat, explicau medicii, la Digi24, luna trecută, când în România s-a înregistrat primul caz de copil internat la ATI cu acest sindrom inflamator multisistem apărut în urma infectării cu noul coronavirus.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419