Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Un lider de sindicat din județul Alba cere Guvernului să declare starea de urgență în domeniul energetic

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un lider de sindicat din județul Alba cere Guvernului să declare starea de urgență în domeniul energetic

Ioan Neagu (foto) – vicepreședinte CNS Cartel ALFA (președinte al Sindicatului „Apărarea” de la Fabrica de Arme Cugir) ne-a declarat că sindicatul pe care îl reprezintă la nivel național a trimis o scrisoare deschisă adresată prim-ministrului Nicolae – Ionel Ciucă, prin care revendică: *lipsa de coerență decizională a Guvernului în ceea ce privește politica energetică națională; inclusiv simpla recunoaștere a faptului că România, economia și cetățenii săi sunt confruntați cu o criză energetică e o sursă de confuzie și declarații contradictorii pentru membrii guvernului; *lipsa unor măsuri concrete de stopare a creșterii preţurilor energiei, deși propuneri argumentate au fost înaintate guvernului de către partenerii sociali încă de la începutul anului.

Tot atunci a fost constituit Comitetul interministerial cu misiunea de a identifica soluții la criza prețurilor din energie. După trei reuniuni în februarie, nu se mai știe nimic de activitatea acestuia.

În schimb, guvernul adoptă măsuri care, după toate semnalele, conduc la adâncirea situației actuale, cu efecte asupra inflației în creștere galopantă a acesteia, cât și oprirea unităților economice și pierderea accelerată a numeroase locuri de muncă.

În opinia Cartel ALFA, este nevoie de adoptarea unor măsuri urgente precum: stoparea procesului de disponibilizări de la Complexul Energetic Oltenia și repornirea imediată a grupurilor energetice de la CEO pe cărbune; resetarea pieței energiei, inclusiv prin anularea tuturor contractelor de energie care nu se află în derulare; reglementari clare împotriva speculei energetice.

„În speranța că veți conștientiza gravitatea situației și a consecințelor acesteia pentru economie și cetățeni și că vă aflați într-o poziție în care reprezentați interesele întregii populații și structuri economice, nu al unor influenți speculatori care urmăresc îmbogățirea proprie, Confederația Națională Sindicală «Cartel ALFA» vă solicită, domnule prim-ministru: declararea de către Guvern a Stării de urgență în domeniul energetic; convocarea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social (CNT – DS); identificarea măsurilor urgente ce se impun; convocarea CSAT pentru luarea deciziilor în baza propunerilor CNT-DS”, se precizează în scrisoarea trimisă premierului Nicolae – Ionel Ciucă de către sindicaliști.

  Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea