Un investitor misterios, care ar putea fi George Soros, a câştigat un miliard de dolari după ce a pariat pe scăderea rating-ului SUA

Un investitor misterios a câştigat aproape un miliard de dolari după ce a pariat, luna trecută, la o probabilitate de 10 la 1, printr-un contract futures, pe retrogradarea rating-ului „AAA” al Statelor Unite, scrie Daily Mail. Întrebarea care se pune acum este dacă misteriosul investitor a avut informaţii din interior sau dacă a fost vorba despre noroc, scriu jurnaliştii britanici. În plus, există zvonuri că în această afacere ar fi implicat George Soros, miliardarul american de origine maghiară, în vârstă de 80 de ani, cunoscut ca „omul care a învins Banca Angliei” în 1992, când a câştigat un miliard de dolari într-o zi după ce a pariat pe scăderea lirei sterline, în aşa-numita „miercurea neagră”. George Soros este suspectat că nu ar fi străin de această afacere şi graţie legăturilor strânse pe care le are cu Casa Alba începând din 2008, de la instalarea lui Barack Obama în funcţia de preşedinte.
Există însă şi surse care susţin că George Soros nu ar fi implicat. Standard & Poor’s a redus vinerea trecută ratingul economiei Statelor Unite pentru prima dată în istoria agenţiei. Ratingul „AAA”, cel mai bun posibil, a fost redus cu o gradaţie, la „AA +”, la două zile după ce Fitch şi Moody’s au confirmat ratingul „AAA” atribuit Statelor Unite. (T.M.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419