Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un deţinut de la Penitenciarul Aiud a furat perdelele din şcoala aflată în incinta închisorii. Cum a fost sancționat tânărul de 38 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un tânăr de 38 de ani, deţinut de la Penitenciarul Aiud, care a sustras o perdea din sala de clasă a şcolii din incinta unităţii de deţinere a fost sancţionat cu pedeapsa constând în suspendarea dreptului de a cumpăra şi primi bunuri pe timp de o lună.

S-a reţinut în sarcina acestuia faptul că, la data de 22 octombrie 2019, cu ocazia percheziţiei efectuate pentru introducerea în camera de detenţie la revenirea de la cursurile şcolare, în ghiozdan s-a descoperit o perdea sustrasă de la şcoală . Împotriva acestei hotărâri de sancţionare, deţinutul D. Jean Mircea a formulat plângere, aceasta fiind respinsă de judecătorul de supraveghere a executării pedepselor privative de libertate în cadrul Penitenciarului Aiud. Condamnatul a contestat actul prin care i-a fost respinsă plângerea, dosarul ajungând pe rolul Judecătoriei Aiud.

”Analizând contestaţia formulată de condamnatul D. J. M. prin prisma probelor administrate în faza de cercetare disciplinară şi în dosarul judecătorului de supraveghere şi cu luarea în considerare a imaginilor înregistrate de camera agentului supraveghetor la momentul percheziţiei, instanţa constată că situaţia de fapt a fost stabilită în mod corect. Astfel, efectuând o proprie analiză a probatoriului, constatăm că la momentul revenirii de la şcoală, înainte de introducerea în camera de deţinere, condamnatului i s-a cerut să prezinte conţinutul ghiozdanului, în interiorul acestuia fiind găsită o perdea sustrasă din incinta şcolii.

Fiind întrebat de agentul supraveghetor cu privire la modul în care a intrat în posesia perdelei, condamnatul a arătat că o are de la şcoală, iar la întrebarea agentului «dacă i-a fost dată de d-na învăţătoare» condamnatul a negat, solicitându-i să îi facă control şi unui alt deţinut care ar fi luat şi el o altă perdea. Aşadar, contestatorul nu a negat nici o clipă că ar fi luat perdeaua din şcoală, fără a avea acordul cadrelor didactice sau al agenţilor supraveghetori. Apărarea sa constă în faptul că şi un alt deţinut ar fi procedat în acelaşi mod, respectiv că acel deţinut l-ar fi îndemnat să comită fapta – apărare irelevantă în raport cu ceea ce se reţine în sarcina sa”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Aiud.

Intanţa de judecată a reţinut faptul că persoanelor condamnate le este interzisă sustragerea sau distrugerea unor bunuri sau valori de la locul de muncă ori aparţinând penitenciarului, personalului, persoanelor care desfăşoară activităţi în penitenciar sau se află în vizită, precum şi a bunurilor aparţinând altor persoane, inclusiv celor condamnate. Astfel de fapte constituie abatere disciplinară foarte gravă şi afectează dreptul la liberare condiţionată.

Deţinutul a solicitat să se ataşeze la dosarul cauzei înregistrarea video a incidentului din sala de curs cât şi de la ieşirea din şcoală. De asemenea, a cerut şi filmările de pe secţia de deţinere din curte, întrucât, potrivit acestuia, ”acolo se observă cum doamna învăţătoare a intrat pe poartă cu perdele , iar aceasta pentru că avea perdele în plus, la solicitarea unui coleg aceasta le-a dat perdele, mai arată că nu a fost singurul care a luat perdeaua”. În final instanţa a respins contestaţia, deţinutul în vârstă de 34 de ani rămânând cu sancţiunea disciplinară aplicată de reprezentanţii Penitenciarului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea